середа, 17 березня 2021 р.

Динамо Вільярреал. Чи є місце для віри?

 

Впевнений, що лише відчайдушні оптимісти зараз вірять у можливість проходу Динамо в ¼ ЛЄ. І дійсно після домашніх 0:2 шанси далеко не райдужні. Тому можна подивитись на цю історію під різними кутами. Пошукати надію. Без надії взагалі не варто було летіти в Іспанію. Краще отримати технарь 0:3 і спокійно готуватись до Руху. Але поле рівне, м’яч круглий. Шанси пройти Вільярреал маленькі, ефемерні, але вони є.

Перший матч показав, що грати з Вільярреалом можливо. Динамо створювало, нагнітало, контролювало гру відрізками. Не вистачало вміння поставити крапку. Якби ми забили першими, то все могло бути інакше. Стандартна фраза. Ми не забили і більш класна команда зі своїх епізодів витиснула максимум.

Що може бути у матчі відповіді? Ротація. Вільярреал може зробити ротацію. Не випустити зі старту Морено, так для прикладу. Точно не зіграє лідер оборони Пау Торрес. Це буде показовий матч. Як домашнє завдання. Вільярреал показав те, що вивчав матчі проти Брюгге. Саме голи зі стандартів і з другого поверху – те, що є найслабшим моментом в обороні Динамо. Динамо прощупало також слабкі моменти в обороні іспанців. Матч покаже чи навчилось Динамо після першого матчу? Молода команда продовжує вчитись. Тому точно буде проведена робота над помилками.

Вочевидь можна сказати те, що все буде залежати від того, хто заб’є першим. Якщо Динамо такі зможе використати свій момент, то суперник почне нервувати. І на цьому можна буде зіграти. Хоча розклад такий, що в Динамо дійсно є віра лише у відчайдушних оптимістів.

Дякую за увагу!

30 коментарів:

Leonidas B сказав...

Класс есть класс, не может Динамо держать концентрацию когда надо, игроки позволяют себе расслабить булки, выключаются, не доигрывают эпизоды. Напрашивается сравнение матча с Зарёй в плане, то что Заря простила в первом тайме два раза, а Субмарина нет. Вильяреал когда надо грамотно включает прессинг этим просто убивает Динамо, но команда тоже не безгрешна, есть потери, но к сожалению Динамо не в состоянии ими воспользоваться, класс игроков в целом не позволяет.

Стас сказав...

Leonidas B ,покуда у команды не будет центра поля ей не поможет ни один тренер!

ViAn сказав...

Насправді Луческу просто вирішив відбути цю гру. Відкатали без емоцій, без пришвидшень, без агресії. По суті відбули номер. Ні, не можна сказати, що не було прагнення перемогти. Але без надзусиль. Чемпіонат важливіший. Абсолютно не випадково поміняли Циганкова після перерви. Цілком логічно і те, що Шапаренко і Бєсєдін залишились в запасі. Це ж три ключові гравці. Єдине чого не зрозумів - чому не випустили Ваната. Все ж для хлопця дебют в такому турнірі - було б дуже важливо.

Чемпіонат - важливіше. Такий головний сигнал. І я підтримую. Після 0:2 в Києві ловити вже не було що.

Leonidas B сказав...

Второй тайм Вильяреал окружил команду Динамо кругом и играл в стеночку, а Динамо бегало в середине круга пытаясь мяч перехватить, вот такие ассоциации. Пока трудно представить насколько эта команда сможет дальше прогрессировать, будем смотреть. Ну а так спасибо Луческу и футболистам Динамо, кто помимо старания продемонстрировал что-то и ещё за этот еврокубковый сезон. Будем надеяться, что это не было эпизодом.

Parker сказав...

Привіт усім!
Абсолютно закономірно й передбачливо. Ми програємо "Вільєреалу" у кожній позиції на полі. В деяких випадках різниця між гравцями не дуже значна, але у сумі маємо беззаперечну перевагу. Прохід "Брюгге" був вже достатньо значущим досягненням, іспанці поки для нас недосяжна вершина.
І справа не тільки у якості гравців, хоча й це важливо. Рівень командної гри, тактичні рішення хоча й почали потроху зростати під орудою Луческу, та це процес не одного року. В цілому за євросезон не соромно, особливо враховуючи потрапляння в ЛЧ та прохід бельгійців. Не будемо забувати також і ганебні результати попередніх керманичів. Концентруємось на чемпіонаті, перше місце потрібне як повітря.

З повагою, Parker.

Leonidas B сказав...

Динамо Загреб выпал Вильяреал. Интересным будет противостояние на фоне Динамо. Сравним. Одним из камнем преткновения нашей футбольной да и не только молодёжи это так называемое мажорство. Молодой, капает немалая зарплата, рядом красивая подруга, хорошая машина, дом, квартира и у ребят к сожалению присутствует сытость, ну зачем рвать жилы если и так всё есть. Нет голодного и хищного блеска в глазах, нет желания подержать древко победы после тяжёлой игры, где нужно выложиться на 120 процентов. Совершенно нет честолюбия. Читаешь их интервью где каждый бьёт в себя в грудь и видишь что происходит потом. Честно хочется надеяться что это Динамо продолжит восхождение, сердцем да но разумом пока нет.

ViAn сказав...

Треба завжди бути реалістами. Динамо зараз знаходиться в ситуації, коли головний конкурент вилетів з ЛЄ. По суті шахта зараз почне працювати над путівкою у ЛЧ. Тому якби Динамо виклалось на максимум вчора, то далеко не факт, що результат був би здобутий. А сили всі віддали. По суті місяць команда грає в цетноті без пауз. Запас міцності відсутній.

Вчорашня гра - була зважена позиція гравців і тренерського штабу. Боротьба за перемогу в чемпіонаті наразі є головною задачею. Через рік, хочеться в це вірити, запас міцності буде кращим. Лавка запасних широшою. І командна гра поставленішою. Тому вчора вирішили зіграти не викладаючись. Так, це не подобається. Хочеться, щоб Динамо викладалось завжди. Але є факти. Тренерський штаб і гравці вирішили зіграти формально проти Вільярреалу. Матч провели, сили витратили. Але без надзусиль. Основні гравці зберегли сили, я про Шапаренко, Циганкова і Бєсєдіна. Денис Попов отримав потрібну практику і оборона отримала основного гравця, який відновився.

ІМС сказав, що Вербіч с завтрашнього дня тренватиметься в основній обоймі. Це теж плюс, якщо правад, бо інші казали, що він раніше кінця квітня не відновиться. Та ІМС дав абсолютно іншу інформацію Циганику.

Тому я взагалі не напружуюсь. Чемпіонат - зараз пріоритет. Вільярреал ми б не пройшли зараз. Після 0:2 в Києві шансів вже не було. Порівнювати ситуацію із Динамо Загреб - некорректно. Там вони завоюють чергове золото в чемпіонаті. Для них у світлі скандалу із Мамічем, якого посадили на 5 років, була шалена мотивація.

Oleksii сказав...

ВіАн, там інтерв"ю Ніколіні вийшло, де він чітко все сказав по Тейшейрі. Є мрії і фантазії, а є реальність

Parker сказав...

Привіт усім!
Чудовий вечір! Перемога "Динамо", забили Караваєв та Сідклей, вимушена пауза для Циганкова та Бєсєдіна, першому вона, мабуть, особливо потрібна, програв "Шахтар", пропустивши тричі.
Яким невдалим був початок матчу з "Рухом", коли де Пена не забив пенальті, хоча, за ради справедливості, Бандура дуже якісний голкіпер, таким же феєричним видалося закінчення цього поєдинку, особливо на тлі результату паралельного матчу в Харкові.
Недавно проводилося опитування щодо того, коли заб'є Караваєв і чи заб'є взагалі. Він забив, забив двічі і зробив це у дуже потрібний момент.

З повагою, Parker.

IllyaGIP сказав...

Еххх, дійсно класний футбольний вечір. Гарно спрацювали заміни. Пройшла ротація.
Parker, я вже сам з друзями обговорював на днях, що не йде у Кари м’яч в ворота. Та забив він дуже важливий м’яч. Динамо диктувало свою гру, але матч був важким. Попов додав агресії та якості.
Шахта порадував черговою істерикою Тайсона (пропускали вони всі можливості зробити його і легендою клубу і продати адекватно)і черговою втратою очок.

ViAn сказав...

+7 - +7 за 7 турів до фінішу. 3 сімки - дуже символічно. Щоб там хто не казав. Так, цілком можливо, що у шахти в цьому сезоні криза. Так вона у нас була багато років. І ми досі далекі від ідеалу. Але якщо не втрачати очки там в матчах з такими суперниками, то ми можемо впевнено виграти чемпіонат. Тому хай Команда і далі працює. Всіх з перемогою!

Leonidas B сказав...

Шева снова удивил, СбУ добилась приятного нежданчика, ничья на поле чемпионов мира, которым мы влетели 1-7, это сродни победе. По мне Шапаренко лучший в этом матче, не знаю с какого перепугу болелы выбрали Миколенко. Виталий спору нет очень старается, но слишком высокий брак его передач на атаку, в защите сыграл достойно, хотелось больше интеллекта в своих действиях. Цыганков бы явно в этом матче не потерялся, если бы не травма, мог бы добавить большей креативности и разнообразия. Всех с хорошим результатом сборной Украины.

IllyaGIP сказав...

Оххх
Так, трохи фартануло,але і схемою здивували. Причому не самий сильний склад наш. Вінгери так точно. Цікаво було б якби Беседінзіграв 25 хв замість Мораеса. Мабуть і Франція після тих 7:1 могла нас недооцінити.

ViAn сказав...

Нічия - чудовий результат. Та я б не співав од. По суті тактична схема дійсно стала сюрпризом для Французів. Україна виглядала організовано, струкутурно якісно побудованой. Шапаренко безумовно став кращим гравцем матчу за змістовністю гри. Його прогрес за ці 7 місяців із Луческу вражає. Особливо він додав зараз, в 2021, вийшов на ще більш якісний рівень. В нашому футболі давно не було півзахисника, який би настільки якісно просував м'яч вперед під тиском. І він ще буде додавати.
Але Збірна наша в атаці взагалі нічого не показала. Тоді як Франція повинна була забивати більше. Але рахунок на табло.

KoRchaGiN сказав...

2 Leonidas B ... якщо пишете про «Лева матчу» то обрали Шапаренко - в етері була помилка коментатора - в післяматчевій студії казали про це

KoRchaGiN сказав...

особисто мені більше вразила взаємодія Шапаренка з класними партнерами (Зіною та Маліновским) - як же вони виходили зпід прессингу через пас... терміново Колі потрібні більш якісні напарники у ДК

Стас сказав...

Потеря очков против финов на совести двух динамовцев, Забарного и Миколенко!((( Эта потеря нам очень аукнется.

hunter сказав...

Просто Миколенко вознесли до небес,чуть ли не очередь за ним выстроилась,а он совершает ошибки на уровне чемпионата района,плюс я не помню ни одного его точного паса в штрафную нив Динамо ни в сборной.Скорее всего это фатальная ошибка для всего отбора

ViAn сказав...

Стас, я не хочу виправдати Миколенко. Він наварив, так наварив. Але чим Збірна сьогодні напрацювала на перемогу? Ми тотально володіли перевагою? Ні. Ми грали в 3 центрбеки і два флангових гравці у нас були захисники. Креатив в центрі від Зінченка? Так він захисник, ніякий він не креативщик. По суті вся стратегія - хайпанути. От Мораєс хайпанув з пасу Караваєва.

Але давайте подивимось під іншим кутом. Скільки обрізок зробили Маліновський, Макаренко і Зінченко? Шалену кількість. А що вони створили за всю гру? Нічого. А які заміни були? Марлос, який ніякий в чемпіонаті, Мораєс, який проводить найгірший сезон в кар'єрі, і Коваленко... О, Коваленко... Людина ніде не грає, але у Збірній регулярно грає. При 0:0 випускають Коваленко на підсилення гри...

А навіщо викликати в Збірну Шапаренко? Кращий гравець матчу проти Франції? І він не потрібен проти Суомі. От Коваленко потрібен)) Трусліва тактика від Шеви. Дуже слабкі заміни. Абсолютно невиразний стартовий склад. Священні корови Зінеченко і Маліновський, від яких дуже слабка віддача, що сьогодні, що проти Франції. Логічний результат від тренера, у якого Коваленко - вічний гравець обойми. А Буяльський непотрібен. Шапаренко так само. А хто там на першому місці в чемпіонаті? Марлос і Мораєс? Проти казахів буде ще веселіше. Там Коваленко в старті вийде))

Стас сказав...

ViAn ,если бы не ошибка игроков ДК в обороне матч был бы выигран!Потом,если кого и не хватало сегодня так это Циганкова.По такой игре он был бы очень...

Oleksii сказав...

люди, думайте головою, а не емоціями! Микола помилився, так! це буває в молодих гравців, йому буде досвід! що ми робили весь матч? а після голу? коли нас фіни возили як хотіли, двічі головою пробивали в притул! де наші стовідсоткові моменти? грати в 5 захисників проти Фінляндії??? де Шапаренко?
Дуже надіюсь, що Миколу виведуть з цього шокового стану, він нам треба як ніколи!!
Хантер, щодо пасів Віталія, то перегляньте перший тайм, де він віддавав цукерочку Зубкову, який трохи не встиг! так виконати це вам не коментарі писати

ViAn сказав...

Стас, гра у виконанні Збірної України сьогодні була провальною з 1-ї до останньої хвилини. Забили ми на дикому фарті. Абсолбтно не логічний гол. А от суперник сьогодні на пару голів напрацював. І на стандартах хорошо, і на контратаках виглядали агресивно. У нас ніяка тактика. Слабкі заміни. Абсолютно беззмістовний футбол. Циганков би так самогрів лавку, як і Шапаренко. Він ніколи не був основним у нього. Тим більше у схемі 5-3-2. У цій схемі Циганкову немає місця.

Стас сказав...

ViAn ,вторым форвардом вместе с Яремчуком. А что до этого такого валидола не было при Шеве? Просто не нужно совершать таких детских ошибок и привозить себе гол. А Шапаренко выйдет на Казахстан.

Oleksii сказав...

що відрізняє слов"янських вболівальників від європейських? вміння обізрати гравців за кожну (навіть важливу) помилку, а не підтрімувати після такої!

Стас сказав...

Oleksii ,что есть про то и нужно говорить.Гм...После того,когда во время исполнения гимна Украины пропал звук,я понял, что свои очки мы сегодня потеряем.

ViAn сказав...

Стас, ти вже прочитав в'ю Бущана? Він сказав, що сказав Миколенко віддавати йому м'яч, от Віталя і скинув. Тому тут помилка Бущана, як виявляється.

Тактика на матч була обрана провально. Були зроблені невірні заміни по ходу матчу. Чому? Заміни не змінили схему і принципів. Було видно, що 5-3-2 не виправдали себе у першму таймі. Треба було переходити на 4-3-3. 2 заміни одразу в перерві. Шева вчергове показав, що не вміє ломати схему по ходу гри, якщо матч не складається. У нього дійсно це є головною тренерською проблемою всі роки його тренерства. На перемогу Україна сьогодні не напрацювала. Тому нічия - логічно.
А історія Шеви починається з того, що він замість Заварова вліз у Збірну в 2016. Потім керував за спиною Фоменка. Саме Шева не дав можливість Гусєву зіграти 2 матчі до сотні і не пустив його не Євро 2016. Вся історія із Буяльським... Там все просто. Це історія Буяльський - Мораєс. Буяльський і Мораєс побились на тренуванні. Відомо через що. Ніхто офіційно про це не говорить. Це інсайд. Шева обрав Мораєса, відомо хто він такий, це продажний бразилець. Шева - Шева. Давно не хочу бачити його в Збірній. Та й в Динамо не дуже хочеться людину, у якої такий кум і такий слід... Але ІМС - людина специфічна.

Стас сказав...

ViAn,два центр защя попытались сыграть на последней линии сложнее чем того требовалось и ...Ошиблись.Шевченко в сборной перестраивает её игру.На мой взгляд пока успешно.А остальное...Он сделал свой выбор.

Leonidas B сказав...

По сути на данный момент нет качественной скамейки на замену, потеря Цыганкова, Ярмоленко сказались. Шева выпустил Зубкова, Макаренко, Соболя и в начале СбУ напоминала Поветкина в первом раунде против Уайта, финны конкретно прихватили наших, игра совершенно не шла, потом всё же механизм как-то закрутился и вторую половину уже доминировали, вполне могли забить, только у Зубкова было три момента, особенно первый. Но усталость всё же сказалась ни Малиновский ни Зинченко не показали уровня игры, который мы от них ждём, Малиновский вообще бледная тень себя прошлогоднего. И всё же ставка Шевы сыграла, мобильность Караваева принесла свои плоды, как по мне лучший среди наших в этом матче. Но количество ошибок, которые совершали наши таки вылилось в fatal errore, Забарный конечно неудачно отдал на Миколенко и к сожалению как чёрный юмор с Динамомании - олень матча - совершил просто детскую ошибку, мало того что его обокрали так себе ещё и карточку привёз. Это пятно к сожалению будет всё время на его карьере, как ошибки СаШо (с Баварией в Киеве и со Словенией). Конечно обидно, парень пашет старается, но его главная проблема это интеллект, работает чисто механически и на эмоциях, очень редко включает голову. Дай бог чтобы не сломался.

Leonidas B сказав...

А Виталию не сдаваться, пример СаШо всегда перед глазами - эпическое противостояние в серии пенальти со Швейцарией, только так смываются ошибки.

Стас сказав...

Я смотрю народ не понимает почему Миколенко третий центр защ!? Ответ очень прост.Одним словом:Пуки!Да,при всём моём вчерашне написаном,Виталию и иже с ними не вешать нос.Ошибки есть и будут.