субота, 12 серпня 2023 р.

Денис Дикий. Таланти академії Динамо.

 

На фоні емоційного негативу від першого матчу ЛЄ хочеться писати про позитив. Хоча багато хто не готовий сприймати позитив зараз. Як я написав, що існування великого футболу в Україні – дивно. Більшість футболістів наших грандів легко можуть знайти собі місце хай і не грандах Європейського футболу, але в середняках і аутсайдерах різних ліг – цілком реально. Скажімо так, що всі ж ми реалісти. Якщо футболісти не воюють, то тому ж Шепелєву краще грати у середняку бельгійського чемпіонату, ніж в УПЛ. Більшість українських гравців Динамо і шахти легко можуть піти в оренди. Попит на них буде. Я був впевнений, що грати буде виключно молодняк, якому треба себе зарекомендувати, щоб знайти собі затишне місце. Так зробив Циганков. Насправді Жирона – піти аби куди. Лише щоб було спокійно, не стріляли. Футболісти здивували. Бо люди не тільки не втікли. Навпаки, повернулись із комфортних умов. Мова про всіх легіонерів, таких як Швед, Зубков, ракицький, Чигринський, Ярмоленко, Шабанов… Та все ж тенденція на продаж активів збережеться. Це підтвердив Довбик і Трубін. Динамо теж може цього літа втратити когось із відомого списку: Бущан, Шапаренко, Вівчаренко, Бражко, Ванат... Тому сьогодні хочу написати про Дениса Дикого.


Тема школи Динамо актуальна завжди. Так, багато хто скаже, що на одній школі конкурентної команди не побудувати. Легіонери потрібні для того, щоб в процесі тренувань різні школи давали прогрес. І щоб було різноманіття у грі. Це цікава думка. І це думка фахівців. Ми не так давно чули від ІМСа, шо він прогнозує 7-8 гравців 2006 р.н. через пару років в основній обоймі Динамо. Імена відомі, чи не так відомі. В’ячеслав Суркіс, Кирило Пашко, Давид Білий, Кирило Осипенко, Любомир Кузик, Владислав Калин, Максим Коробов, Матвій Пономаренко. Насправді список гравців 2006 р.н. суттєво порізали. До рівня Ю-19 доросли далеко не всі. І я думаю, що якщо 3-4 гравця проб’ються в основу, то це буде чудово.

Лівий захисник Денис Дикий – один із таких кандидатів на мою суб’єктивну думку. На сьогодні він стрімко увірвався в Динамо Ю-19. Витіснив з обойми Бенедюка, посадив на лавочку талановитого Котуху. Денису зараз 16 років. Народився він в Броварах. Пройшов школу шахти. І в Динамо потрапив через Маріуполь в 2021 році. Минулий сезон, які і вся команда 2006, провів у Зорі. Що виділяє Дениса серед більшості гравців цієї вікової групи? Характер. Силова манера гри. Він виграє всю силову боротьбу. Пройти нього – вкрай складна задача, тому заробляє багато жовтих карток. Свою функцію захисника він виконує більш ніж переконливо. Об’єм роботи на полі. Регулярно Дениса можна побачити в будь-якій зоні. Бачиш, як виграється боротьба в центрі поля, у воріт суперника, навіть на правому, а не лівому, фланзі оборони і бачиш знайому шевелюру. Робота в атаку для Дикого по ходу матчів не така активна, як у Гусєва. Але швидкість у гравця вибухова. І він включає її в потрібні моменти ефективно. Саме тому на випадок продажу Вівчаренка у Динамо є талановитий вихованець, якого готують.

Дякую ЗСУ за теплий день і можливість зараз дивитись матч молодіжок Динамо і Металіста 1925.

19 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
От якщо б усі команди вертикалі "Динамо" намагалися готувати молодь грати в той футбол, в який грає перша команда!
Ми дискутували щодо Бражка та Сидорчука, так от і в молодіжці, і в "Зорі" Бражко був вбудований в систему гри, де його команда володіла м'ячем менше 50 відсотків. І там дійсно потрібно було швидко перевести м'яч на умовного Діалло, щоб той втік до воріт. А на дорослому рівні така історія не проходить, адже практично 12 з 16 команд УПЛ захищаються у два ешелони та вискакують в контратаки невеликими силами. І в цій грі Сидорчук поки що виглядає більш переконливо.
Інша справа, що Луческу дуже мало уваги приділяє відпрацюванню хоча б двох моделей гри команди: домінуванню з володінням м'ячем та швидким контрвипадам, коли вже суперник білше домінує.
І ще, "Динамо" зіграло у кваліфікації Ліги конференцій, тобто ЛК, а не ЛЄ!

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Луческу в Динамо 4 сезон. І якби його щось не влаштовувало у системі побудови гри дубля, то він би замінив тренера. Тут все просто. Там в дублі зараз Матвій Пономаренко розриває кожну гру. Не можна ігнорувати гравця, який кожного мату забиває, віддає гольові і створює так багато гольових дій у воріт суперника. 3 матчі, 6 голів, 3 гольові і ще цілий ряд голів забиті після його ударів і відскоків від поперечин, де просто підставляли ногу і забивали в пусті ворота. Матвій серйозно заявляє про себе на рівні юнацьких команд. Я давно не бачив такого рівня. Навіть Ванат забивав менше.


Сидорчук сильніше Брадка тільки за одним показником - досвід. А по іншим показникам - ми побачимо, коли Сідор отримає чергову червону, чи нагрібе жовтих, чи травма якась буде. І тоді гратиме зі старту Бражко. І ль ьлжі порівняємо, коли Володимир проведе пару матчів зі старту. Якщо досі не видно різниці. Вона колосальна, насправді.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Я б не дивився на те, чого та скільки там забив Пономаренко чи той же Герич. Ми зіграли далеко не з найсильнішими командами, які й на дорослому рівні зірок з неба не хапають. "Минай", "Оболонь", "М1925" - це далеко не ті маркери, по яких треба судити про рівень нашої молодіжки. Цікаво буде подивитися на гру проти "Руху", якому мипрограли два останні чемпіонати чи проти того ж "Шахтаря".
Про роботу з молодіжними командами я роблю висновок у порівнянні з епохою Реброва, коли усі команди клубу грали в подібний футбол, дотримуючись, так званого, "іспанського" вектору.
Не впевнений, що Луческу наразі має аж таку владу, щоб диктувати Суркісу умови призначення чи звільнення того чи іншого тренера крубної вертикалі. Тим більше, що Мірчі лишилося допрацювати один рік, тобто його рішення можуть йти у розріз з баченням потенційного нового тренера. Гадаю, що всі це розуміють. Також думаю, що Луческу бажає закінчити свою тренерську каденцію (а, можливо, і кар'єру!) на мажорній ноті, тобто вигравши чемпіонат. І у світлі цього може бути прийняте рішення про другорядність результатів у єврокубку. Зрозуміло, що пройти "Бешикташ" буде значно складніше, ніж "Аріс", а потрапляння в групу ЛК може принести трохи менше 3 млн. євро, плюс максимум ще 3 млн. в разі 6-ти перемог в групі. Максимально - 6 млн., але ж ми розуміємо, що це, скоріше, гіпотетичний результат. Простіше продати умовного Вівчаренко і отримати такі ж або й більші гроши, при цьому скористатися участю "Шахтаря" у ЛЧ та забезпечити перемогу в чемпіонаті.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, Луческу має повну владу. І має можливості призначати кого захочу і куди захоче. Якщо він нічого не змінив за ці роки, то значить його все влаштовує. Металісту 1925 ми минулого сезону програли. Не така там слабка команда. Саме через втрату очок із слабкими командами ми і поступились минулого сезону в турнірі дублерів.

Рух вже втратив очки цього сезону. А шахта взагалі програла Олександрії. Динамо впевнено лідирує. 3 матчі, 17 забито, 0 пропущено. Поки дубль Динамо виглядає набагато цікавше, ніж минулого сезону. І, що важливо, команда набирає оберти. І це без травмованих Давида Білого і Кирила Пашка, які додадуть команді різноманіття і ідей у грі. А сказати, що були слабкі суперники і що це не показник, то минулий чемпіонат дублерів довів, що майже не було великих перемог. І що рівень вирівнявся. А Динамо зараз грає наймолодшим складом. По суті грають 2005 і 2006. Які зможуть ще декілька рків грати в чемпіонаті дублерів.

Стосовно Ліги Конференцій і прогнозів... Треба йти від матчу до матчу. Луческу просто переоцінив можливості Аріса і зіграв у трусливий футбол. Це є тактика проходу свого часу спрацювала. Побачимо як буде тепер. Він ще може 10 років тренувати. Щоб там хто не казав. Динамо - не остання команда в його тренерській кар'єрі.

Стас сказав...

Згідно інформації джерела, «Греміо» хоче заробити на трансфері Бітело 10 мільйонів євро, і «Динамо», можливо, погодиться заплатити цю суму. «Біло-сині» вже зробили пропозицію самому Бітело, але футболіст її відхилив.

Зазначається, якщо клуби зможуть домовитися між собою щодо трансферу, то Бітело, скоріше за все, також змінить свою думку. Основна позиція футболіста — центральний півзахисник.

Transfermarkt оцінює Бітело у 7 мільйонів євро.
Очень похоже на работу агентов.Не даст сейчас ИМС за игрока в центр поля таких денег! Да он и за центр защя таких денег не даст.

ViAn сказав...

Стас, просто так такі чутки не з'являються. Але цей трансфер може говорити дійсно про продаж Шапаренка, бо це гравець саме на його позицію.

Стас сказав...

ViAn ,я не верю в то,что ИМС захочет десятку за игрока выкладывать на сегодняшнее время! Потом опять же если я правильно понимаю приоритет новый центр защ. Или денег после продажи Шапы хватит на обоих?

ViAn сказав...

Стас, взагалі не бачу потреби у захиснику. Нам потрібен форвард.Щоб купити на інші позиції треба спочатку кудись подіти тих, хто є на контракті. 28 людей зараз займаються в обоймі. В заявку 23 можна помістити. І з дубля багато тих, хто вже стучиться в заявку. Тому треба ще відпустити декілька гравців, щоб когось підписати.

Стас сказав...

ViAn , и тем не менее Луческу напрямую говорит о подписании опытного центрального защя. А центр форвард? Ну,да нужен.Ни одному Ванату всё тянуть. А поповоду того что кого-то отпускать сие тоже правильно.

ViAn сказав...

Щоб купити центрбека треба кудись подіти Біловара. Але не вірю в такий сценарій. Дячук і Попов і далі будуть основною парою в центрі.
Зато я вірю в інше, що Луческу у разі вильоту від Аріса може залишитись у Бухаресті. А Динамо очолить СаШо.

Стас сказав...

ViAn ,я не верю в пользу для клуба при главном тренере Шовковском. Чел по сути главным тренером по серьёзному нигде не работал...С каких делов сразу на такую должность? Только по тому что он легенда клуба?Так и Блохин легенда клуба,а что дальше? ДК нужен проф.тренер со своим видением и со своей командой. Легионер.

ViAn сказав...

Стас, ми не можемо вплинути на рішення ІМСа.

Стас сказав...

ViAn,так то оно так...Тогда мой прогноз,если главным тренером станет СаШо,то...Он там долго не проработает! Будет уволен из за отсутствия результатов.Будет что-то типа Хацкевича.

ViAn сказав...

Стас, ми пройдемо Аріс. Повинні пройти. Тоді і буде видно. Бешикташ буде важче пройти. По суті ми пройдемо їх тальки на величезному фарті. Такий зараз розклад. Або Луческу різко змінить свій підхід і почнуть грати в старті Царенко, Бражко, Малиш.... Тоді шансів більше. Бо тоді гра буде на більших емоціях і мотивації. І я не вірю в трансфери при наявній кількості гравців. По чемпіонату я прогноз сказав. У нас склад достатній для боротьби із шахтою за золото.

Стас сказав...

ДК тихий ужас.Особенно центральные защитники.

Leonidas B сказав...

Доброго вечора панове! Такі Жора зміг обіграти Динамо з Арісом, грав один проти двох команд.

ViAn сказав...

Коли вийшов Хрістодопулос, то одразу стало зрозумілим те, що ми пройдемо Аріс. Бо це хороша прикмета.

А по грі. Вимучили. Аріс в захисті дійсно насичує зони, компактно грає. Важко пройти їх оборону. Типовий середняк, зібраний з досвідчених легіонерів. Про це я писав ще тиждень тому. Так Шериф свого часу з Вернідубом вистрелив. Так багато команд працюють на результат. Просто в Греції такий типаж команд. Там вся верхня частина клубів - аля АЕК, Панатінаікос, Олімпіакос, ПАОК і Аріс. Солянки з досвідчених латинсосів, іспанців, африканців, європейців. Але пройшли далі. Логічно пройшли. Все ж 2 своїх моменти ми створили. Красиві моменти, красиві голи. Розчарував мене лише Шапаренко. 2 матчі з Арісом для нього не склались. Може він думками в новому клубі.

Стас сказав...

ЗМІ: «Динамо» пропонували двох захисників, але Луческу наклав вето на їхні трансфери
«Динамо» пропонували підписати двох захисників для посилення центру оборони.
Один захисник із чемпіонату Чехії, другий — кандидат до національної збірної Колумбії. Однак наставник киян Мірча Луческу наклав вето на потенційні трансфери.

За нашою інформацією, гравець із чемпіонату Чехії не підійшов через те, що він правша, а Луческу хоче бачити в команді ще одного лівогірного захисника. Що стосується колумбійця, то його рівень виявився недостатнім, і він не підходить під стиль Луческу.
Узнаваемо,неправда ли?! На тоби Боже шо мэни не гоже!

ViAn сказав...

Стас, а звідки вестішки? Із лісу...
Скажу по секрету, що Динамо пропонують гравців кожного дня пачками. Сотні центрбеків зараз без контрактів. І там достатньо людей із досвідом, які грали за грандів у топових лігах і вигравали ЛЧ, АПЛ, Прімеру, Бундеслігу, Лігу 1, Серію А, Чемпіонати Світу, Чемпіонати Європи, Копа Амеріка і т.п. І лівоногоі, і правоногі. І європейці, і латіноси, і африканці. Вибір зашкалює. І більшість із них так і не знайдуть собі клуби на наступний сезон. Такі реалії. І ще є дуже багато гравців, які на контрактах в топових лігах, але чи то новий тренер на них не розраховує, чи вони програють конкуренцію, чи перебір гравців на позицію у клубі... І цих людей клуби і агенти так само хочуть працевлаштувати. І ще є ті, яких хочуть продати, щоб заробити. Бо клуби живуть з продажів. Тому є сотні доволі непоганих центрбеків. Сотні.

Динамо ж якщо буде підписувати, то на дедлайні, якщо клуб пройде в єврокубкову осінь.