пʼятницю, 18 серпня 2023 р.

Покритикуємо Динамо?

 

Давайте разом покритикуємо Динамо. Ми всі знаємо, що гравці погані, футболу немає і що ніяких перспектив не передбачається. Життя – бляшанка. Або ще з класики, що шеф все пропало… Така вона правда футболу. Грають 2 команди на полі. Рахунок на табло у футболі є визначальним. Кому як не грекам це відомо, бо ж саме вони виграли євро із Рехагелем у 2004 році із відвертим антифутболом.  Тому критикувати Динамо треба. Немає яскравого футболу. Але є результат на табло.


Всі вболівальники, всіх футбольних клубів світу хочуть бачити від своїх команд гру і результати рівня МанСіті. Але от МанСіті теж показує, що є залежним від Де Брюйне і Бернардо Сільви. Лише 2 гравця. Але гра з ними і без них – величезна різниця. Але із ними Сіті програв Арсеналу Суперкубок. Без них ледь виграв у серії пенальті із Севільєю. І за грою проти іспанців не було звичного домінування. Контроль м’яча був, а домінування не було. Та поки можна сказати, що це один матч. Та його варто розібрати. Севілья банально наситила оборону і вилітала в атаки. Нічого незвичного. Стандартна гра у футболі. На 85 хвилині вся іспанська команда мала лише 150 передач. Вся команда. Я так пам’ятаю, що в останньому матчі Забарний один зробив біля 100 передач в АПЛ. А тут за весь матч менше 200 передач вся команда. Та от за моментами Севілья повинна була забивати мінімум 3 голи. Такий він футбол – різноманітний.

Кожен тренер здобуває результати в залежності від суперників і відповідно до наявної у нього обойми. Чим більший досвід і майстерність тренера, тим він краще побудує гру і здобуде потрібний результат. Луческу тут результат здобув. А тренер Аріса будував гру від власних можливостей. Тактично це був цікавий матч. І не можу сказати, що Динамо виглядало ніяк. Билось Динамо – точно. Попри пропущений перший матч, коли загальний рахунок став 0:2, тиснули, давили. Так, майже без моментів. Але у підсумку знайшли аргументи і виграли, пройшли далі. А всім нам хотілось би по 5:0 у кожному з матчів.

Тепер нас лякатимуть Бешикташем. Якщо ледь Аріс пройшли, то турків не пройдемо. І дійсно на папері Бешикташ сильніше. Тут багато факторів. Бо буває зручні суперники і не зручні. Приблизно рівень Динамо і Бешикташа однаковий. Зірок великих там немає. Такий самий набір легіонерів, дійсно більш відомих загалу ніж у Аріса. Але чи є там команда? Ми побачимо. Динамо хоча і не показало гру яскраву, але командний дух є. І емоційна складова також. Це важливо.

Дякую ЗСУ за можливість писати про український футбол!!!

14 коментарів:

Стас сказав...

Я так понимаю что с Черноморцем опять обосратушки...А ДК точно классный центральный защитник не нужен?!

Leonidas B сказав...

Доброго вечора панове! Цікавий матч відбувся в Одесі, нарешті Динамо почало якесь ворушіння в плані гри, але перед цим наступивши на свої постійні граблі в плані лінивого розгойдування, справа пішла на лад, трошки та й дотиснули, але фатальні провали центрбеків звели все на нівець. Що маємо то маємо.

Parker сказав...

Усім вітання!
2Стас: я б сказав, що нам потрібна пара якісних центральних захисників. За 3 матчі в УПЛ маємо два вилучення саме центрбеків, та й Дячук, якого не видаляли, сьогодні двічі результативно наварив.
Біловара можна теж виносити за дужки, адже з того першого матчу проти "Минаю" Луческу все зрозумів.
Наскільки у нас пристойна центральна та атакувальна ланки, настільки ж неякісною є лінія захисту. І з цим треба щось робити у максимально стислий термін.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker, да, центр защ и центр форвард!Но будут ли они? Нет.За них ведь нужно платить!А если продадим кого выгодно будут ли они не вырученные деньги? Нет.За них ведь нужно платить.

Стас сказав...

Выглядит ли сегодняшнее ДК убожеством?Да.Это видно только после сегодняшней игры?Нет.Это видно давно И вопросы не к Луческу.

ViAn сказав...

Так, Сирота і Дячук сьогодні наробили ділов. Хоча все почалось з геніальної гри Буяльського і прекрасної виконавчої майстерності Авагімяна. Хай в середині розбираються. Справа у центральних захисниках, чи структурі гри. Безумовно в атаці Динамо виглядало доволі непогано. Але надійності не вистачило. Відповідальність за результат - тренерський штаб. Не треба відбілювати Луческу. Будулай відповідальний. І грають ті, кого вибирає він. І, я впевнений, що він може підписати інших гравців. Просто це треба робити в червні, а не в серпні.

Стас сказав...

ViAn ,неправда! Он выбирает из того что у него есть в наличии.Вот лучшие из того что есть и играют. По поводу кого угодно подписать...Ещё одна неправда.Не хочет президент клуба покупать игроков способных нас усилить.Не хочет! И война здесь почти непричём. Будут отговорики попытки через агентов набрать в ДК мусора для того чтобы якобы оправдаться...И более ничего.

ViAn сказав...

Стас, я не погоджуюсь із тим, що грають кращі. Категорично не погоджуюсь. І я не бачу цікавої роботи від Луческу. Ідей свіжих не бачу. ВВЛ завжди генерував ідеї. Луческу першого сезону в Динамо - багато свіжих ідей. Зараз все передбачливо. А можна було виграти і відірватись за втраченими від всіх конкурентів. Тим більше, що шахта, Дніпро 1 і Зоря не вражають.

Parker сказав...

Привіт усім!
Цитата від одного з футбольних блогерів: "Динамо" цікавилося Талавєровим. Ну як цікавилося, як цікавиться саме "Динамо": поцікавилося та й забуло".
Думаю, що подібні стьобні вислови народилися не на порожньому місці. Менеджмент ДК, як і його складова - скаутинговий відділ працюють дуже неефективно, персоноцентрично і ми усі знаємо прізвище цієї персони. Погоджуюсь зі Стасом - Суркіси не бажають витрачати гроші а ні на захисників, а ні на форварда.
Я не знаю, що там з їх бізнесами, але не думаю, що там вже все настільки погано, плюс останніми роками ми досить непогано продавали: Миколенко, Забарний, Циганков.
Центральні захисники у нас мало того, що молоді, але ще й неякісно підготовані: фізика розкачана, а мізки працюють дуже погано.

Чомусь умовному "Чорноморцю" вдалося знайти, умовити приїхати в Україну та підписати отого темношкірого хлопа, який змусив сфолити на собі Сироту, за що останній отримав вилучення та ще й спокійно розібратися з нашими гравцями і забити вирішальний гол. І таких прикладів зараз повно, і вони стосуються не тільки умовного "Шахтаря" чи "Дніпра" з "Зорею", тобто учасників єврокубків, а й достатньо скромних команд.
Якщо Суркіс шукає собі чергових Ленса, Беланду чи Мбокані, то про це треба забути. Такі виконавці до нас не поїдуть, а якщо й вдасться вмовити - то це будуть шалені гроші за трансфер плюс величезна заробітна плата. Та й не потрібні вони зараз в ЧУ чи ЛК: рівень турнірів значно скромніший ніж колишня УПЛ, ЛЧ або ЛЄ.
Коротше кажучи, ми знову чекаємо свого принца на білому коні, хоча ДК вже давно не вісімнадцятирічна принцеса, а скоріше - жінка у пошуках останнього шансу.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
А що Таловеров - досвідчений центрбек із робочою лівою ногою? Та він куди менш досвідчений ніж Сирота і Попов. Бо вони вже гравці Національної Збірної, а Таловеров вже не гравець молодіжки і ще не гравець Національної Збірної. Таловеров грає в оренді, бо не проходить у склад Славії. Це все, що треба знати. Тому те, що хтось написав Таловеров, так як по мені, то Батагов куди цікавіше і по досвіду, і по рівню. І на 2 роки молодше, і лівша. Це таке. Всеодно він далеко недосвідчений центрбек.

Розповідати про гравця, який тиждень відпочивав, вийшов вмотивований у кінці матчу на свіжих ногах проти Сироти, який провів 120 хвилин у четвер і вже достатньо часу у другому матчі... Це популізм. Судити про гравця по одному матчу і одному епізоду... Скільки вже було таких Рангелів, Іеде і тому подібних одноматчевих гравців. 25 років. Ніде не грав по суті. Трансферна вартість 300 тисяч. За будь-яку зі збірних Нігерії не заграний... Такі гравці точно Динамо не потрібні.

Динамо має свою філософію. Коли починається історія про Суркісів, які щось зажали і когось не купили, то всі знають відповідь. Треба створити свою команду, фінансувати її і вивести на рівень вищий за Динамо. Легкотня.

Треба зрозуміти, що наш футбол в ямі. Всі наші клуби слабкі. Футбол вирівнявся. І не вгору, а вниз. І всьому вина - війна. Взагалі диво, що футбол у нас існує в Україні.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Питання не про Таловєрова, а про роботу менеджменту ДК і такої його частини, як скауцька служба.
Щодо того, чи потрібні нам гравці, не задіяні в своїх національних збірних та вартість яких 300000 доларів. Нагадаю вам приклад Де Пени, який був вільним агентом і не мав ігрової практики. А тепер ми говоримо, що втратили гарного виконавця. Оці ноунейми з "Чорноморця", маю на увазі ізраільтянина та негирийця зробили гру: перший віддав гольову, другий - забив. Можна скільки завгодно крутити носом, згадуючи минулі досягнення "Динамо", але сьогодні маємо клопіт з "Оболонню", "Арісом", "Чорноморцем". Раніше ці клуби ми взагалі не брали до уваги, зараз - це реальні конкуренти.
У нас є Перріс, Діалло, Беніто. Який внесок цих майстрів в успіхи команди?!
Про який популізм ви говорите? А що було причиною помилок захисників ДК у попередніх матчах? Люди зіграли 5 матчів з початку сезону і вже втомилися?

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, по Де Пені. Він вихованець накращої команди Уругвая - Насьональ. І був проданий в Мідлсбро за 2,5 млн. Аби які гравці в клуб, який за підсумками сезону посів 2 місце в Чемпіоншипі, не переходять. Так, мало грав там Де Пена. В Київ він переїхав хоча і вільним агентом, але також з Насьоналя. Команда 49 разів була чемпіонами Уругвая. Де Пена 2-о разовий чемпіон Уругвая. Це не якийсь нікому невідомий гравець. Брати гравців вільними агентами з Латинської Америки, які коштують 2-3 млн, - точно такі гравці, які у нас будуть кращими за Кабаєва. Від природи школа гравців там. Аргентина, Колумбія, Уругвай.... Техніка, фізика, агресія, нестандартне мислення. Та підписати зараз важко.

А менеджмент Динамо оцінює керівництво. Зараз всі бачать, як шахта купує за мінімальні суми венесуельців, таджиків, грузинів, бразильців. Буквально пачками. У чому різниця? Раніше шахта купувала зірок за серйозні гроші. Багато років тому брали за 10-25 млн Фернандіньо, Тете, Дугласа, Бернарда, Фреда, Віліана... Зараз беруть за 300 тисяч, максимум 3 млн. Може хтось і вистрелить. Та і так зрозуміло, що це все гравці не того рівня. Не того. Але для нашого футболу і такі легіонери з часом можуть дати результати на рівні чемпіонату. Тим самим ставиться хрест на власній школі. І не дивно. Юнацька команда шахти втратила через війну основних зірок. Динамо теж втратило у 2007 році зірок. Але не всіх. Лише 2-х.

Є 2 втоми. Перша - просто через невідновлюваність організму. 120 хвилин і через 2 дні матч - організм не встигає нормально відновитись і тому втома настає швидше. Через 3 дні на 4 організм відновлюється. Цей день критично важливий. Друга - втома накопичувальна сезоном. Цієї втоми ще немає. Однак, якщо грати через 2 дні на 3-й, то загнати організм за місяць - елементарно. Треба почитати Гвардіолу і його коментарі по матчам через 2 дні на третій на початку сезону.

Стас сказав...

Динамо ведет переговоры и рассматривает возможность подписания 24-летнего французского защитника Исмаэля Аанеба. Именно его кандидатура является главной для усиления проблемной позиции центрального защитника.

Впрочем, по сообщению авторитетного издания L'Equipe, киевскому клубу придется выдержать значительную конкуренцию за игрока. На футболиста претендуют Ференцварош, Мальорка и Лас-Пальмас, но украинский коллектив считается фаворитом в гонке.

Отметим, что "бело-синим" Аанеба может достаться совсем бесплатно, ведь он сейчас находится в статусе свободного агента. Его контракт с французским Сошо истек в конце июня. В прошлом сезоне на счету защитника 1 ассист в 30 матчах Лиги 2. Трансферная стоимость игрока оценивается в 2 миллиона евро.
Это, я так понял, один из вариантов что нам пытаются спихнуть агенты.

ViAn сказав...

Стас, я не настілки добре знаю гравця. Але він, попри відверто невдалий сезон Сошо, подорожчав у ціні. Це вагомий показник. Ми побачимо як буде на ділі. До завершення трансферного вікна залишилось не так і багато днів. Буде багато цікавих трансферів від МанСіті точно. Динамо посилиться лише у випадко проходу у груповий етап Ліги Конференцій. Я так думаю.