середу, 9 серпня 2023 р.

Якщо не проходити Аріс, то повна печалька із цим Динамо.

 

Динамо розпочинає Єврокубковий сезон в Греції. Чи буде цей сезон успішним і довгим? Поки такого відчуття особисто в мене немає. Для початку треба пройти Аріс, а потім може бути Бешикташ. Важкий шлях. Із Бешикташем ми у ЛЧ грали в 16 році. Із греками також регулярно граємо. Схожа політика в цих чемпіонатах. Люди різні, але політика комплектації команд доволі типова. В Греції менше грошей ніж в Туреччині. Тому і команди набагато скромніші. Але матч буде важким.


Аріс – команда, яка заточена на результати. Чому? Бо жодного грека ви не знайдете в основній обоймі. Єдиний хто іноді грає – 36-ти річний наш старий знайомий по АЕКу – Хрістодолополос. Вся обойма – доволі вікові легіонери з Аргентини, Бразилії, Іспанії, Чехії, Хорватії… Легіонери – не зірки. Просто досвідчені гравці, які пограли в хороших чемпіонатах за середні команди. Саме тому Аріс – середняк грецького чемпіонату. Команда, яка вміє і сушити гру, і переламувати хід. Досвід – велика справа. Безумовно досвідчені гравці можуть давати окремі результати в окремих матчах. Але на довгій дистанції ці гравці все одно як були середняками, так ними і будуть. Команда будується не на перспективу. Яка ж перспектива, коли 90% основної обойми – гравці під і за 30 років. Тут проста історія, що з часом замість одних легіонерів приходять інші такі ж. Грають у силу своєї майстерності.

Виділяти когось у цій команді нереально. Всі гравці приблизно одного рівня. Хороший технічний рівень. Навченість. Гра у доволі високій позиції із активним пресингом. Основний акцент на правий фланг, де активно біжав вперед захисник М’Баката. Та він вже залишив Аріс. Сьогодні підписали найбільш зіркового гравця Монтойу. Чи буде він проти нас грати – велике питання. Як і форма гравця. Він минулий сезон просидів на лавці запасних. Тому Аріс – активна флангова гра і не тривіальна гра у завершальній стадії. Намагання розіграти м’яч нестандартно, в дотик. Рівень виконавчої майстерності середній. Команда доволі середня. Але такі команди дійсно грають на результат.

Динамо безумовно має більш кваліфікованих гравців. І не погоджуюсь із словами Луческу, що недостатній досвід. У кого? У Бущана, Тимчика, Попова, Дубінчака, Сидорчука, Шапаренка, Буяльського, Кабаєва і Ярмоленка недостатньо досвіду? Да у одного Ярмоленка більше матчів у єврокубках, ніж у всього Аріса. У Динамо більше досвіду єврокубкового. За всіма показниками це важкий суперник, якого ми зобов’язані проходити. І немає чого тут соромитись.

Дякую ЗСУ за єврокубковий сезон, можливість його дивитись вдома!!!

10 коментарів:

Стас сказав...

Я так понимаю Леднева на Сватка поменять хотят?

ViAn сказав...

Стас, наскільки знаю я, то Сваток - правий-центральний. І як він гратиме у парі із Поповим - загадка. Якщо інформація про лівоногого центрального захисника правдива, то це точно не Сваток. Якщо ж просто шукають досвідченого центрбека, то безумовно Сваток тут основний кандидат.

Анонім сказав...

С телефона пишу говорят что Попова хотят продать.

ViAn сказав...

Ну, продати Попова. Продати в Атлетико Шапаренка. Всіх продати - все робота журналістів. Хоча по Марке і Шапаренко - все же не жовте видання.

Стас сказав...

Сказать,что ДК никакущее не сказать ничего!

Стас сказав...

Я вот думаю,а Ворскле Днепр-1 и ДК точно нужны еврокубки? Ни один из наших клубов не конкурент даже в Лиге Конференций!

ViAn сказав...

У нас тут була дискусія по Сидорчуку і Бражку. Рекомендую подивитись пас на 61 хвилині від Сидорчука і пас від Бражка на 88. Це така маленька краплинка по якій видна різниця у якості цих гравців.
А по матчу, то відсутність Ваната здивувала. Луческу вирішив грати в глибоко тактичний футбол. От прям розрахував там все. Але завжди знайдеться суддя, який не поставить пенальті на Буяльському і поставить за гру головою від Сироти. В цьому вся суть футболу без ВАР. Та й з ним теж судді вміють креативити таке...
Динамо сушило гру і намагалось без ризиків не пропустити і якийсь один свій закатать. Вийшло так, як вийшло. Повторюсь, що Динамо зобов'язано було грати агресивно з перших хвилин, диктувати. Матч показав, що це цілком реальна задача. Та от Луческу переграв сам себе у тактичних іграх.

Leonidas B сказав...

Доброго вечора усім. Звичайно дуже хочеться назвати Динамо ласкавим словом, яке вони заслуговують після гри с Арісом, а тут спадає на думку, а що ми чекали від Динамо, після перших матчей було видно купу проблем. В мене таке відчуття, що проголосовавши усією командою за зелене лайно Динамо накликала на себе гнів божий, за час війни команда деградує шаленими темпами, як уся зелена влада, виявляючи непрофесіоналізм та некомпетентність.

ViAn сказав...

Стас, а мій проноз - чемпіонство Динамо. І так, шанси на групу Ліги Конференцій не такі великі. Бо пройти Аріс реально, а от Бешикташ - куди важче. І Луческу хай і далі грає в свої глибокі тактичні ігри. Все ж думаю, що висновки він сьогодні для себе зробив. А питання Ваната дійсно дивує. Тренувався він зі всіма перед матчем без обмежень. І не поставити ключового гравця на таку гру - дуже дивно.

ViAn сказав...

Леонід, я все ж не ділив би людей за ознакою того, що вони голосували за Зеленського і не голосували. Це популізм. Команда Порошенка далка від ідеалу. І сам Порох також. Достатньо подивитись на місце, де знаходиться центр його життя в Києві. Всі печеряни, коріння мешканці Печерська, района в Києві, знають, що напроти входу в Нижню Лавру була чудова взуттєва фабрика. І що її в 90-ті віджали. Банально віджали. Так само, як віджимали в той час свій бізнес Рінат, Коломойській і Суркіси. Зараз - величезний хаб із банком Пороха, про який більшість не чула. Із офісами ЄСа. Саме звідси знімає він все відео із своєю допомогою. Але суть одна, що цю територію він віджав. Обанкрутив фабрику і за 3 копійки поглинув територію.

Всі дуже хороші. Всі вірять політикам.

Динамо має проблеми із результатами через падіння футболу, через війну, через відтік якісних легіонерів. Взагалі диво, що футбол в Україні досі живий. Ми будемо падати і далі. Нажаль, вкладати великі гроші у футбол під час війни... Треба вкладати в ЗСУ, а не у футболістів і футбол.