вівторок, 9 жовтня 2018 р.

Трансферні пошуки. Тренер. ч.4.


Я вчергове здивований «геніальними» заявами Лужного і Хацкевича. Першу заяву ми почули після мату із Яблонцем, що не було ким підсилити гру. А друга заява була вже після Олімпіку. Скажу відверто, що Олімпік за рівнем гравців так точно нічим Яблонцю не поступається. Заява про те, що у тренерів гравці дуже низького рівня. Навіть не знаю як Команда сприймає подібні заяви. Рівень – штука відносна. Для протистоянь із МанСіті чи Ювентуса у нас дійсно рівень гравців не такий і потужний, але для протистоянь із Яблонцем і Олімпіком у нас більш ніж достатньо якісних гравців. Більшість наших гравців по одному коштують стільки, скільки вся основа цих команд. А можливо і в 3-4 рази більше. Це якщо взяти Циганкова і Шапаренка. А ті бразильці, про яких так багато вже висказано, коштували кожен по 5 млн, а Буено взагалі обійшовся б у 10, якби ми його купували. І ці гравці, за словами Хацкевича, не готові. Тобто для гри у чемпіонаті Бразилії, який на порядок сильніший нашого чемпіонату, вони готові. У нас же грати їм ще рости і рости. А Сідклей і Шапаренко вийшли з Олімпіком із гра одразу засяяла швидкостями. Ці хлопці вчергове довели, що їх рівень більш ніж гідний для того, щоб грати стабільно в старті. А на заявці достатньо і інших молодих хлопців, які можуть підсилювати гру. Сьогодні будуть чергові трансферні пошуки тренерів. Чому? Бо я вважаю, що цей тренерський штаб не відповідає рівню тих гравців, що є в Динамо. Треба вам, Олександр Миколайович і Олег Романович, частіше дивитись в дзеркало і бути реалістами. Критикувати треба себе. Саме ваш рівень тренерський заслабкий для Динамо.
Нестор Йєвтіч


35-ти річний тренер, який заслуговує на особливу увагу. Зараз Нестор тренує софійський ЦСКА. Та тренерська кар’єра безумовно зразкова. Свій тренерський шлях сербський фахівець розпочав у 2002 році , у дитячій школі Аустрії у віці 19-ть років. Через 2 роки, а 21, він перебрався тренувати дітей Валенсії, де також працював 2 роки. Далі він працював помічником тренера декілька років в першій команді Шальке, вже з 23-х рокі. Далі був Ганновер, Гамбург, Аустрія. Всі ці роки Йєвтіч працював на найвищому рівні у сильних командах помічником. А влітку 2017 став головним тренером у словацькому Спартаку, який одразу привів до чемпіонського титулу. Це бувперший чемпіонський титул для цієї команди за часів незалежної Словакії. З літа 2018 він працює в Болгарії. Молодий фахівець із досвідом роботи у сильних чемпіонатах, у якого є багато амбіцій, ідей. Для Динамо такий фахівець міг би стати на довгі роки тренером, який розвивав команду.
Петер Бос

Для більшості з нас цей тренер добре відомий. Цьому 53-х річному голландцю є чим пишатись у тренерській кар’єрі. Він починав у команді, яка дала йому шанси реалізувати себе у дорослому футболі. Мова про невідому команду АГОВ. А потім були Граавсхап, Хераклес, посада протягом 3-х років спортивним директором у Фейєнорді. Багаторічна робота у Вітессі, школу якого він закінчив. При Петері Босі Вітес стабільно потрапляє у зону ЛЄ. Потім рік в Ізраілі, де тренер привів до чемпіонства Маккабі. І повернення у 2016 році в Аякс. Той Аякс – та команда, з якою ми грали зараз. Саме при Босі в команду були залучені де Ліхт, де Йонг, Зієх, Нерес, Долберг. Саме він дав кращий кар’єрний розвиток колумбійцю Девінсону Санчесу, сину Клюйверта, Аміну Юнесу, Клаасену, Траоре. Та і інші хлопці, такі як де Беек і Онана, продовжили прогресувати при цьому тренері. Той Аякс вийшов у фінал ЛЄ. У Дортмунді у Боса не вийшло. Хоча старт був феєричний. Та та, минулорічна Борусія, це була команда на старті. Бо були залучені в склад ціла плеяда молодих хлопців, які зараз запалюють. Загаду, Дауд, Бруно Ларсен, Жадон Санчо, Філіпп. Минулий сезон молодь визрівала, а в цьому почала грати. Для Фавра попрацювали два фахівця, які зібрали  в цю команду талановиту молодь. Петер Бос зараз вільний і готовий до роботи. Для молоді Динамо це був би дуже цікавий варіант. Бо цей тренер вмій ростити молодь.
Пауло Соуза


48-ми річний португалець, який декілька днів тому звільнився з китайської команди. Зрозуміло, що за незадовільні результати. Хоча команда у нього десь 8-10 за цінником, тому й займала десь 10 місце в чемпіонаті. Та й ще й несла тягар ЛЧ Азійської, де дійшла до ¼ фіналу. А кар’єра у Соузи тренерська достатньо приваблива. 3 клуби в Чемпіоншипі, угорський Відеотон, теж Маккабі, Базель і Фіорентину. У тренера величезний досвід будівництва яскравих атакуючих команд. Між іншим саме він знайшов Дерліса Гонсалєза і розкрив його. Саме тому і для Динамо було б цікавим запросити тренера, який має таку репутацію.
 Розумію, що список суб’єктивний. Та я і далі відстоюю свою позицію. 3 варіанта. Перший тренер – молодий талант. Другий – досвідчений фахівець із досвідом і перспективою. Третій – матьорий вовк, який будував далеко не одну чемпіонську команду. Кожному своє.
Дякую за увагу!

12 коментарів:

Leonidas B сказав...

Спасибо за статью ViAn! Надеемся. что у ИМСа хватит ума зимой поменять Хацкевича, уже и слепому видно как деградировала игра Динамо. Игроки идут в разнос, Беседин вон опять сломался на три недели а то и на месяц, с Ренном мы его не увидим. Думаю ИМСу не нужна дурная слава, что Динамо будет гнобителем талантов. И надеемся, что это будет не динамовское сердце.

ViAn сказав...

Леонід, мені не відомо звідки така інфа про Бєса. Офіційно не було інформації про сроки реабілітації. Тому цілком можливо, що він за 2 тижня профілактики залікує травму. А по новому тренеру буде ще один матеріал, трохи пізніше, вже після Ренну. Суть не в деградації гри, як на мене, а в тому, що грають гравці, які не можуть виконати тренерські задачі. І рішення про склад - тренерська відповідальність. Можливо, що Хацкевич зміниться і зможе зрозуміти причини. Хоча в це слабо віриться. Прогноз на Ренн - нічия дома і поразка на виїзді.

Parker сказав...

Привет всем!
Информация по Беседину на "Динамомании". Наша атакующая группа игроков уже практически загнана, Беседин, Вербич, Буяльский. Цыганков еле дышит и играет значительно ниже своих возможностей. Но мы делаем по одной замене, игнорируем Буэно, Шапаренко, Че-Че, отказываемся от приобретения форвардов и, такое впечатление, чем сложнее команде, тем комфортнее тренеру. Очень напоминает ситуацию в одной северо-восточной стране, где все должны объединиться вокруг царя, ибо вокруг враги и мы в осажденной крепости. А если что, будем бомбить Воронеж.
Согласен с автором, как для ЛЧ мы слабоваты, а для ЛЕ и ЧУ состав более чем конкурентный, но у нас ситуация, когда прайдом львов руководит баран.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Смотрю молодёжку против Шотлании...Это ужас один!(((

Vitos сказав...

Головко как эксперт гораздо лучше тренера.

ViAn сказав...

Нідерланди все розставляють по місцям. В першому таймі лише Шепелєв виділявся кретивом і об'ємом. Стартовий склад із Лучкевичем і Кірюханцевим - просто пісня, на їх фланзі що хотіли, те й робили)) Та й заміни після перерви нічого не дали. Піхальонак і Коваленко провалили гру. І це при тому виборі, який у тренера є на цих позиціях. Тому все правильно. Одна справа бути експертом і зовсім інша - тренером. Та це і нас стосується)) Але критикувати ми можемо.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Я б навіть не називав це критикою, скоріше - висловлювання власних думок. Ми ж не винні, що молодіжка грає не дуже впевнено. При чому матч з Нідерландами не є показовим, адже там виросло нове гарне покоління. Подивіться на Клюйверта-мл., чудово грає, саме грає, а не працює, принаймні так здається.
І на фініші групового турніру нам не вистачило очок, які ми втратили з доволі слабкими командами.
Аналогічна ситуація і з "Динамо": ми ж не просто критикуємо, а намагаємся висловлювати свої думки, аргументи, пропонувати шляхи вирішення тієї ситуації, яка склалася.
При цьому схожі думки висловлюють і доволі компетентні у футболі люди, до яких розумна людина мала б дослухатися.

З повагою, Parker.

Leonidas B сказав...

Поздравляю Всех с победой основной сборной против непростого и сегодня мотивированного соперника, а в молодёжка то таке, слабо подготовлены футболисты тактически, нет серьёзной практики на должном уровне. Порадуемся за главную команду! Всё же Андрей Николаевич со своими помощниками сумел просеять всех сильнейших наших футболистов и выбрать действительно сильнейших. Сборная не без тараканов, есть над чем работать, хороший сплав молодости и опыта, если наконец начнёт забивать Яремчук, а он сегодня сыграл отменно, то сборная станет ещё сильней. Главное не терять концентрацию, а то после забитого, едва не привезли себе. Похоже в следующем году таки состоится матч против роисии на нейтральном поле, если они не облажаются.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! Безумовно по Головко багато запитань з точки зору послідовності у прийнятті рішень. Кадрові питання будуть завжди. Та по стратегії є величезні питання. З одного боку він почав награвати пару Миколенко і Попова в центрі. Тобто робота на перспективу. З іншого запрошує гравців, які взагалі не грають у своїх клубах і випускає їх зі старту. Добре, якби це була б робота на перспективу. Та це гравці, які завершили виступи за молодіжку. От тут і питання, що якщо працюєш на результат, то грай 1996 і 1997 р.н. Якщо ж ставиш 1999, то значить треба награвати вже 1998 і 1999, та й молодші є хлопці цікаві із досвідом виступів на високому рівні. Розбалансована вийшла команда, тому в одні ворота і пролетіла Голландії, яка то грала в основному грнавцями 1998 і 1999 р.н. А 1996 і 1997 було лише 4 людини на полі. Тобто вони обіграли нас суттєво молодшою командою.

ViAn сказав...

Леонід, з перемогою! Безумовно Андрій Миколайович знайшов по суті майже оптимальний склад, який вміє грати на результат. І дуже приємно, що в цій команді достатньо молоді регулярно викликається. Тобто відбувається поступова зміна поколінь. Та еволюція буде продовжуватись і з часом молоді стане ще більше, а гра стане ще збалансованішою. Форварда нажаль поки не має. Саме форварда. Яремчук гарний у боротьбі, та він не голеадор. Сподіваюсь, що клуби наші наршеті дадуть форварда. Зрозуміло, що хотілося, щоб це був Ісаєнко чи Супряга. Потенціал у цих двох хлопців величезний. А Ісаєнко - дійсно голеадор. Порадіємо перемозі. Заглядати наперед не варто. Тепер треба переключатись на справи клубів.

Parker сказав...

Привет всем!
Примечательный матч молодежных команд.
1. Судья применил тройное наказание к игроку "Динамо", но Рудько отразил пенальти.
2. Судья не засчитал гол, забитый "Динамо".
3. Юрий Мороз был удален из технической зоны.
4. "Динамо" в меньшинстве забило гол и сумело удержать этот минимальный перевес до конца матча, играя весь второй тайм в меньшинстве.
5. Шапаренко был в основе, судя по всему, за первую команду он не выйдет.
6. Зато ни в основе, ни в запасе не было ни одного бразильца. Ждем Сидклея, Че-Че и Буэно как минимум в заявке?

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
Матч тільки планую подивитись дубля. Тому про події лише читав. Суддівство зараз основна тема. Тут все відомо. Я впевнений, що вся суть виключно у кваліфікації, достатньо низькій. А по перспективам бразильців, то впевнений, що Буено раніше другої частини сезону грати не буде. Перспективи є лише у Сідклея на сьогодні. Він може завтра з'явитись у другому таймі. Якщо ж вийде зі старту, то я буду здивований.
А свої думки по Ворсклі вже висказав у окремому матеріалі.