пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Така потрібна перемога!


Якщо подивитись на рейтинги, то вчорашня перемога абсолютно не викликала у людей емоцій. Цілком можливо і інше, відчуваю це по собі, що відкотило. От коли щось накатує, коли так багато емоцій, а потім раз і відпустило. Так і тут. Напруга перед матчем, розчарування від травми Циганкова, оцінка потенціалу складу… Очікування… Особисто я і з Циганковим не очікував нічого доброго. А без нього тим більше. Та й хід матчу був такий, складний. Були у Динамо перспективні атаки. Була навіть поперечина. Та й французи декілька разів вигравали при стандартах зони і Бойко витягав м’яч з лінії. Та Ренн не грав агресивно перший тайм. Думаю, що тут або установка тренерського штабу, або це така тактика – високо не накривати. Гол чимось нагадав нещодавній Циганкова. Так само простріл з флангу, промах Гармаша в перспективній ситуації і удар в дотик. Тільки тут була значно більша відстань від воріт.


Такі голи у захисників залітають один, максимум два рази за кар’єру. Якщо Кендзьора почне так забивати регулярно, то його цінник доросте до рівня Дані Алвеша. І потім знову були перспективні атаки, був контроль м’яча, була комбінаційна гра. Динамо вистачило хвилин на 15. А десь з 35 стали втрачати м’яч, привозити кутові і стандарти. Перед матчем було добре відомо, що у Ренна є гравець, який вміє виконувати стандарти. Він не демонструє видатної гри. Але вміє виконувати стандарти, має поставлений удар. Тут тренерський штаб Лямуши приймає рішення не ставити більш якісного командного гравця в центр поля, а ставити людину, яка вміє виконувати стандарти. От ми і самі собі привезли небезпеку. Цей момент нагадав мені матч із Аяксом перший. Там також Кадар привозив і Бойко не виручав. Така ностальгія сумна. Подумалось, що зараз Ренн до дасть, а наші знову будуть обрізатись і привезуть ще і ще.
І другий тайм дійсно показав значно сумнішу картинку. Ренн пішов в атаку, у нас же перші 10 хвилин нічого не виходило. Та втримались. Потім навіть взяли знову м’яч під контроль. Ренн намагався нагнітати, та й судді їм пару разиків допомагали суперечливими рішеннями по фіксації положення поза грою, точніше відсутності фіксації, сумнівними штрафними. Потім Вербіч почав тягнути ногу. І довелось випускати Супрягу. А за 10 хвилин до кінця із вилученням Шепелєва взагалі так сумно стало. Всередині сидів і думав переключитись на інший футбол чи таки додивлятись? І перший варіант таки був домінантним. Та стримався. Хоча всередині відчуття були жахливі. Гол же Буяльского – якраз те, що я і назвав відкотило і відпустило. Бо зрозумів, що максимум для Ренну – нічия. На більше вони не здатні. Знову захотілось виключити, особливо коли додали 5 хвилин. Бо ж знав, що французи насядуть на наші ворота, а ми будемо героїчно відбиватись. Відбились!
Особливі деталі в цьому матчі – схоже ми таки досягли від Хацкевича прогресу. Впевнений, що це сталось в тому числі і завдяки тим людям, які багато писали, навіть кричали про незмінне тріо в центрі поля. Не дивно, що Сидорчук втратив місце у старті. А виходить він на поле замість Гармаша у верхню зону трикутника. Нижню ж займає Шепелєв. Це пов’язано із тим вмінням Володимира, за яку його на цій позиції почав використовувати Ребров, він вміє притримати м’яч і майже не обрізається. Тоді як Сидорчук – гравець, який регулярно обрізається і привозить. Навіть вчора він шаленим ударом на 60 метрів з половини Ренна заробив кутовий у власних воріт. Це дійсно геніально… Якщо ж подивитись на всіх гравців, то лише Алібеков може закрити гідно позиції нижню в трикутнику. Як буде вирішувати це питання Хацкевич у матчі відповіді – величезне питання. Сподіваюсь, що Олександр вже дозрів до того, що використовувати тут Сидорчука – страшенна помилка.
Другою особливістю матчу стала стратегія гри із здвоєними флангами. По розстановці – не новинка. А от те, що саме по два профільні захисники закривали крила атак говорять про те, що тренерський штаб звернув увагу на сильну сторону гри майбутнього суперника. Варіанти ж були. Можна було Вербіча поставити на фланг, а Супрягу виставити на вістря. Впевнений, що саме сильна гра Ренна на флангах стала головною причиною того, що Динамо зіграло в два захисники на флангах. І тут роль Сідклея визначальна. Сіді показав свій потенціал. І можна сказати впевнено, що за потенціалом це гравець топ рівня. Не випадково саме він вважався кращим лівим захисником чемпіонату Бразилії. Що побачив я? Вміння поставити спину і виграти силову боротьбу. Це дуже важливий фактор. Вміння на швидкості проривати фланг. Вміння діяти не просто нестандартно, а абсолютно непередбачливо. Робота обома ногами. І робота ця на швидкості і під тиском. Сідклей витримав всі 90 хвилин, встигаючи і в захист, і в атаку.
Чи був вчора фарт? Величезний. Та без ударів не буває голів. Красивої гри не було. Як і не має видатних досягнень. Є перемога, та на терпінні. Але схоже тренерський штаб дійсно хоча і повільно але прогресує. Хотілося, щоб все було значно швидше. Та в наш час треба цінити кожен позитивний момент і вірити в найкраще.
Дякую за увагу!

11 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Теж не було ні бажання, ні часу щось писати, адже гри як не було, так і немає. Дійсно єдиний позитив - це надважлива перемога у гостях.
Вважаю, що зміна Сидорчука на Шепелєва є лише напівмірою, бо й Буяльський, попри дуже красивий і важливий м'яч, не вміє створювати. З наших півзахисників можуть щось вигадати Дуелунд, Шапаренко, можливо Буено та Че-Че. Всі інші більше руйнівники. Та побачити креативних гравців на полі ми можемо в якійсь форс-мажорній ситуації, як от вихід Че-Че, який, думаю, не планувався. А він взяв та й віддав гольову. І на його дії, як і на дії Сідклея звернули увагу вболівальники та експерти, чим додали головного болю тренерському штабу, адже тепер складніше розповідати про неготовність чи неповну адаптацію бразильців.
Мені здається, доля віддячила нам за два пропущені голи від "Астани" та "Яблонця" на останніх хвилинах, та боюсь, що надалі треба покладатися виключно на власні сили.
З одного боку, маємо два домашні матчі з "Ренном" та "Яблонцем", з іншого - вони обидва простими не будуть. До того ж важкий переліт до Казахстану і гра на штучному газоні, який має свою специфіку та до якого ми не звикли, а от супернику він більш ніж знайомий.
Попри те, що ми зараз ділимо 1-2 місце в групі, вихід з неї все ще під великим питанням.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий день!
У Динамо був досвід Янг Бойз і їх штучного газону. до того ж у нас також є нове штучне поле на Нивках, таке саме як у Астани, та й в манежі є поле. Правда в манежі воно трохи старіше. Тому готуватись можна.
Шепелєв безумовно не настільки креативний, але тут питання не в креативі, а в надійності. Сидорчук багато обрізається. Шепелєв жодного разу не обрізав команду. Це і є головна причина заміни в старті. І це говорить про те, що тренерський штаб таки почув нас.

Стас сказав...

Давно не припоминаю игры ДК чтобы совсем без моментов!((((

Леший сказав...

В четверг везло-сегодня нет, а игры-команды и тренера как не было так и нет

ViAn сказав...

Ми знову побачили типову помилку захисту. Піварич відкиє м'яч на хід супернику у вільну зону... Після минулої такої помилки з Яблонцем він сів на лавку. Не думаю, що він скоро повернеться в старт після повторної. А моменти були. Просто дуже вже насичений захист і повністю відсутні дальні удари. Ми трохи не дотисли. Мені команда сподобалась сьогодні. Не сподобалась помилка Піварича. А так ми маємо негативний результат. Та рухаємось далі.

Leonidas B сказав...

Да конечно Динамо огорчило нас сегодня, а было такое хорошое настроение, Элина Свитолина выиграла финал итогового турнира WTA. Второй тайм играла те игроки, которые должна быть основными. Не хватило свежести и агрессии в атаке, плюс подвело техническое мастерство. Команде нужно лучше отрабатывать стандарты и навесы, у поляка один навес из десяти только прошёл, остальные сопернику и в никуда. Ещё такое ощущение, что команда была уставшей. ХАН буквально перетрусил Динамо своими решениями по середине поля и наблюдается несыгранность. Однако тот состав, что был во втором тайме и нужно наигрывать в купе с Бурдой и Кадаром.

Стас сказав...

Leonidas B,Львов читал нашу игру,как открытую книгу!Они были готовы буквально ко всему.Мы же играли шаблонно...

Leonidas B сказав...

Стас, не без этого конечно, но пока что тренер не сумел предложить что-то лучшего, его схемы уже всем известны, а они только срабатывают за счёт высокой скорости, самоотдачи и минимального технического брака.

Parker сказав...

Привет всем.
Перефразируя заголовок данного материала - такое ненужное поражение.
Имея теоретическую возможность обогнать "Шахтер" в чемпионской гонке, с учетом проблем со здоровьем у Тайсона и Марлоса, "Динамо" бездарно провело первый тайм, пропустило абсолютно нелогичный и необязательный гол и потом весь второй тайм прилагало невероятные усилия для спасения ситуации. Стоит отметить чудовищную неточность ударов по воротам - из 19 выстрелов в створ пришлись лишь 3.
Единственный позитив заключается в том, что "Динамо" играло весь второй тайм с позиции силы, и если бы не катастрофическая неточность ударов, вполне могло забить несколько мячей.
Состав, который был на поле, на мой взгляд, просто не имеет достаточной практики в ведении атакующей модели игры.
Снова неплохо выглядели Че-Че и Сидклей, а вот Супряга для позиционных атак совершенно не подходит. Шапаренко растерял взаимопонимание с игроками основы, но это не помешало ему быть заметной фигурой в атакующих действиях. Воспитательные меры в отношении Николая, на мой взгляд, не пошли на пользу командным действиям.
По сути, "Динамо" вновь проиграло само себе.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

В першому таймі був Сидорчук, який сильно тормозив наші атаки. Я знову повторюсь, що все вирішила помилка Піварича. А далі було важко битись об стіну. Та моменти були і ми могли забивати. Такі дні бувають. А Хацкевич дійсно приємно здивував переходом на гру у 3 захисники, агресивною тактикою. Хоча хотілося побачити Дуелунда, а не Гармаша. Датчанин би дійсно покращив нашу атакуючу потужність. Гармаш не вписався у гру. Шапаренко зіграв достатньо потужно, мав декілька гарних моментів, пришвидшив гру. Мені сподобалась гра. Сподобалась тактика. Відсутність результату - погано. Не погоджуюсь, що нас читали. Ми просто бились об насичений захист і приймали у кінцевій стадії неправильні рішення. Але саме структура другого тайму має перспективи. Мені не вистачило Попова у старті і Сидорчука разом з Піваричем на лавці.
Стосовно Еліни, то вона дійсно порадувала. Історичне досягнення для нашого тенісу. А матч був шикарнейшим. Напевно краща гра цього року в жіночому тенісі.

Стас сказав...

Хочется или нет,но толкового центр форварда нужно покупать!Возможно усиливать ещё одну две позиции.И с некоторыми игроками ...Скажу мягко уже не имеет смысла продлевать контракт.Шаблонно прогнозировано и как раскрытая для Бокалова и его игроков книга,вот таким было вчера ДК!Редко соглашаюсь с Леоненко,но тут,Витя прав,абсолютно безполезное владение мячом в центре поля и на подступах к штрафной.Пользы и результата от этого - 0!Команда как не умеет играть с позиции силы первым номером,так она и далее продолжает это делать.В защиту Хацкевичу скажу,с этим составом играть первым номером без больших потерь очков невозможно!