вівторок, 30 жовтня 2018 р.

Трансферні пошуки. Форвард. ч.10.


Хочеться написати матеріальчик по трансферам. Насправді передбачити ситуацію в Динамо зараз дуже складно. Але, Хацкевич скоріше за все і далі працюватиме. Та чи буде він тренером Динамо у січні 2019 – момент суперечливий. Бо по суті до перемоги над Ренном взагалі нічого позитивного останні пару місяців я не бачив. Відповідно і передбачити трансферну політику важко. У Динамо вона не піддається логікі. Ми кидаємось від Латинської Америки до Скандинавії. Тому можна сказати, що це просто творча робота по достатньо середнім форвардам, але які б могли підсилити найпроблемнішу позицію Динамо.
Саман Годдос


Іранці зараз в тренді. За Саманом я спостерігаю вже третій рік. Самобутній 25-ти річний гравець, який вклав багато в здобутки Естерсунда, а влітку перебрався в  Амьєн за 4 млн євро. У Лізі 1 іранець одразу показав свої сильні грані. Я думаю, що за стилем гри Годдоса можна порівняти із Салахом. Така ж швидкість, нестандартна і яскрава техніка, швидкість у прийнятті рішень, потужний дальній удар. Годдос правда значно більший універсал. Він не прив’язаний до флангу. Це форвард, який грає по всій ширині атаки, може бути на вістрі, може відійти вглиб, може закрити фланг, асистувати партнерам. Прекрасно іранець виконує стандарти. Безумовно до нього треба було прицінитись ще рік тому. Зараз він буде тільки дорожчати.
Пол Онуачу


24-х річний нігерійський форвард Мютелленда. Я впевнений, що якщо дивились за Дуелундом, то і цього форварда також бачили. Височенний, 201, гравець із пристойною швидкістю, вмінням вести боротьбу, гарною технікою, поставленим ударом. Пол вміє використовувати свої габарити. Гра на другому поверсі – головний козир. Та нігерієць має багато інших чеснот. Це гравець штрафного майданчика, який при правильному використанні стає сильним активом. Особливо цінні такі гравці саме при ситуаціях, коли треба зламувати оборону суперника. Ми всі пам’ятаємо Лакі Ідахора, Нванко Кану. Високі нігерійці надзвичайно мобільні.
Ібрахіма Ньяне


19-ти річний сенегальський форвард Метца. На мою думку це гравець не просто із потенціалом, він вже має високий рівень готовності. З 18-ти років він грав у команді Ліги 1, забивав. Перший сезон був більше направлений на адаптацію. А зараз Ібрахіма хоча і опустився в Лігу 2, та його прогрес продовжується. Він став більше грати, більше забивати. Хлопець має прекрасні характеристики, достатньо високий, 187 см, швидкий, мобільний, агресивний. Універсальний форвард, який може і втекти, і продавити, і обіграти. Дійсно він достатньо молодий. Так, тут можна казати про відсутність досвіду. Але хлопець вже другий рік грає на достатньо високому рівні і показує якісний футбол, високий потенціал.
Цей список без великих зірок. Але тут є всі три складові. І досвідчений гравець, рівень віддачі якого легко передбачити, і гравець із потенціалом розкритись у більш майстерній команді, і талановитий молодий форвард, який може стати форвардом дуже високого рівня. Хоча трансферну компанію дійсно передбачити важко. Зима на сьогодні для Динамо є непередбачливою у всіх контекстах.
Дякую за увагу!

16 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Дійсно, давно не було від Вас трансферних пошуків.
Сподіваюсь, що окрім форварда, взимку ми отримаємо ще й більш кваліфікованого тренера. Адже сьогодні виглядає усе так, ніби водій-аматор сидить за кермом раллійного автомобіля. Звичайно, без спеціальної підготовки, без кількох сезонів в нижчих за класом змаганнях такого водія садити за кермо просто не можна. Але наш президент вважає, що відданість клубу, багаторічні виступи за команду дають якісь потаємні якості, що обов'язково розкриються на посту головного тренера. Але так не буває, буття обманути не можливо.
Ще раз дякую, віримо у перемогу сьогодні, та сподіваємось, хоча й без особливої надії, на позитивний результат 3 листопада. У Харкові вважатиму за позитив і нічию...

З повагою, Parker.

Parker сказав...

М-да, после первого тайма летим "Минаю" и, что самое страшное, летим по делу. Команде из второй лиги, Карл!
И ведь на недостаточный уровень игроков "Динамо" не спишешь!
Может, сегодня уже отмучаемся?

Алексей сказав...

Ставлю на игру с кротами, но и вариант Паркера подходит)))

Стас сказав...

Сегодня Хацкевичем было показано почему не играют в основе Дуэлунд и Буэно! И почему играют так критикуемые нами Гармаш и Буяльский! Т это на фоне команды второй лиги,при всём к ней уважении...

Parker сказав...

Привет всем! Победили, хотя и не без проблем. Смена тренера пока откладывается.
2Стас: а Шапаренко, Пиварич, Морозюк в первом тайме почему не играли?! А где в этом хитром тактическом плане место Супряги?
Какой уровень могут показать тот же Дуэлунд и Буэно, если они все время сидят, в лучшем случае, на лавке? А Дуэлунд вообще сыграл первый матч после травмы.
В первом тайме игроки просто не знали, как им действовать, вероятно, планировалось победить на стадии оглашения состава на игру.
Убежден, дело не в уровне игроков, а в отсутствии тренерской мысли. Из старта разве что Буэно не задействован в какой-то из сборных, т.е. игроки вполне себе нормального уровня. А вот что делать, упершись в глухую оборону, они не знают, как не знали этого и в матче со "Львовом".

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Parker ,а что во втором тайме мысли вдруг появились?))) Я говорю что игру сделали тренерские ходы с заменами гл.тренера ДК Хацкевича.

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Все 3 мяча были забиты примерно по одной схеме: пас не на форварда, а на врывающегося или находящегося в позиции атаки вторым темпом игрока.
Подозреваю, что после того, как в первом тайме убедились, что Супрягу прикрыли, во втором дали установку играть более активно полузащитникам. Первый гол - пас Пиварича, удар Шапаренко. Разве это нельзя было проделывать в первом тайме?! Но в первом тайме в центральной линии да и в атаке был хаос, никто толком не знал, куда бежать и кому отдавать. Такое впечатление, что установка была примерно такой: "Вы все ребята взрослые, сами разберетесь, что нужно делать".
А во втором внесли небольшую ясность, чего хватило для победы.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! Я думаю, що все індивідуально. Є тренери, які можуть одразу дати результат. Приклад Зідана достатньо свіжий. Хацкевич має досвід як тренер, але у збірній і білоруських клубах. В його випадку у нього просто обмежений потенціал. Він просто не готовий тренувати таку команду, як Динамо за рівнем інтелекту. Це не говорить, що він погана людина, що слабкий тренер. Просто для нього Динамо - забагато. Тому треба шукати іншого фахівця. Хоча я його поважаю як людину і футболіста. Та треба бути реалістом.

ViAn сказав...

Я був весь день в дорозі. Тому навіть нарізки ще не бачив. Спробую подивитись його сьогодні у запису. Тоді і буду робити висновки.

Vitos сказав...

Состав норм. Да и Шахту без Тайсона и Марлоса надо обыгрывать.

Стас сказав...

Да,состав очень оригинальный.Вопрос в том,поможет ли он сегодня обыграть Шахтёр ?Есть у меня сомнения по этому поводу...

Стас сказав...

По итогам сегодняшнего матча...Что важнее игра или результат конечный на табло?Шахтёр,считай,выиграл этот чемпионат,поздравлять,понятное дело, не буду...Но,бля...Центр форвард,а не Вербич!Где центр форвард?!Сэкономить хотели,так роспишитесь!((((

Алексей сказав...

Замены супер- надо было ещё Сидорчука выпустить...когда тренер поймёт что Гармаш и Морозюк все????

Leonidas B сказав...

В кои веков Динамо играла первым номером против Шахты. и должно было такую Шахту размазывать, такого слабого Шахтёра давно не видел. Матч мог стать бенефисом Вербича, однако словенец запорол по крайней мере три момента. Цыганков в атаке сегодня не очень, зато в отборе очень достойно смотрелся. Игрок матча у Динамо был Миколенко, видно что это его позиция. Хорошо сыграл Шапаренко, Сидклей. ХАН своими заменами (Гармаш и Морозюк) привёз Динамо второй гол. Шахте сегодня больше повезло,а так Динамо сегодня лучше Шахты смотрелось.

ViAn сказав...

Безумовно вихід Гармаша не підсилив. А Морозюк навіть за 1 хвилину на полі встигнув привезти. А так дякую хлопцям за гру. Сьогодні ми за грою повинні були вигравати. Шахта програла за грою, та їм пощастило. Шапаренко просто красавчік. Сподіваюсь, що Хацкевич і далі продовжить довіряти молоді. Більше молоді на полі - величезна перспектива. Чекаю ще більше молодих гравців в старті. Вербіч нажаль не забив тричі. Відутність форварда - головна наша проблем цього сезону.

Parker сказав...

Привет всем!
Согласен с многими комментариями о том, что по игре "Динамо" выглядело лучше "Шахтера". Более того, киевляне создали больше голевых моментов, и хотя бы один из них должны были реализовывать.
Мне думается, одной из главных проблем является то, что "Динамо" не играет в такой футбол постоянно и, следовательно, не имеет наигранных комбинаций, не всегда партнеры понимают друг друга. Да и в таком составе команда сыграла впервые в сезоне. И именно это, на мой взгляд, является главной претензией к тренерскому штабу. Если против "Шахтера" удавалось показывать приличный по уровню и количеству голевых моментов футбол, то в матчах с более слабыми соперниками особых проблем и вовсе не должно было быть.
По персоналиям: наихудшими стали игроки, вышедшие на замену - Гармаш обрезался, с чего и началась атака, в ходе которой был удален Кендзера и был забит победный гол, плюс дежурная желтая карточка; Морозюк не вынес мяч, что стало роковым; Че-Че сыграл вроде бы ровно, но хотелось бы чего-то большего.
А вот в стартовом составе можно выделить всех или не выделять никого - команда до замен смотрелась очень гармонично. Очень жаль, что у нас, по сути, некем усилить с лавки.

С уважением, Parker.