пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

Динамо Ворскла. В Полтаву із багатьма невідомими!


Давно не писав. Майже 10 днів. Теми Збірної я намагаюсь не торкатись. І не тому, що немає думок. Навпаки це величезний пласт. Просто наразі для мене ця тема не така і актуальна. Збірна досягла результату. Вперше за достатньо довгий час. І зроблено це не тільки завдяки везінню, а і достатньо якісній роботі тренерського штабу. Я прочитав правильну думку про те, що ми бачимо елементарні ознаки мотивації. Мотивація тренерського штабу – також річ цілком актуальна. Шевченко працює у збірній і для досягнення результатів, і для того, щоб зарекомендувати себе. Його мета – тренувати топ клуб у топ чемпіонаті. А от мотивація Хацкевича для мене – загадка. Для нього Динамо – максимум. Такий шанс, який випадково йому перепав. Та він не тренує з метою йти далі. Він працює бо так треба. Мотивація є, але вона не в тому, щоб розвиватись для досягнення нових висот. Висота вже досягнута.

Вчергове послухав Олександра Миколайовича. Попереду Ворскла, Ренн. Ми вступає у надзвичайно важливу стадію. Та що ми бачимо? Вербіч не тренується. Бєсєдін провів 2 тижня після травми в Києві і тільки в четвер полетів у Фінляндію. Тобто 2 тижня реабілітації було, а результатів немає. Я відчуваю, що Артем вилетів до кінця сезону. А чому? Бо після відновлення він одразу був кинутий у пекло і провів декілька матчів без замін. Це знову надірвало організм. У Динамо в медичному штабі працюють люди, яких давно треба попросити залишити команду. Бо процес лікування у всіх затягується на місяці. Відновлення провалене, як і не бачу рекомендацій по зменшенню навантажень. Для Циганкова 2 тижня в Збірній стали справжнім подарунком. Він зіграв хвилин 70, отримав практику, гарний настрій, але не був перенавантаженим. А зараз його знову почнуть заганяти по 90 хвилин без замін у кожному матчі. Загнали Бєсєдіна, загнали Вербіча. Хто буде грати проти Ворскли?
У світлі всіх подій легко побачити всю складність ситуації. Знову нас чекають одні нерви, нуляча гра і Дай Боже, щоб був і результат. Варто бути разом із хлопцями. Підтримати їх. Зараз так важливо здобувати перемоги у кожному матчі. Оптимізм був би, якби Хацкевич був новатором, був вмотивованим, не боявся ризикувати. Цікаво подивитись що буде в Полтаві. Сьогодні ж я приєднуюсь до привітань Олександра Миколайовича із днем народження. І бажаю в житті тільки перемог, постійного розвитку і прагнення досягати нових висот! І, безумовно, здоров’ячка побільше!
Дякую за увагу!

13 коментарів:

ViAn сказав...

Передивився матч дублю. Сьогодні такий день, одні скандали. Що можна прокоментувати? Безумовно незарахований гол Хацяновського - помилка дівчини лінійного арбітра. Легко побачити, що в момент передачі одразу 2 захисника Ворскли були мінімум на одній лінії із гравцем Динамо. Я б сказав більше, що нога захисника, який стелиться в підкаті, на півметра мінімум попереду. Добре, що це не вплинуло на підсумковий результат. Але суддя безумовно в деяких моментах судив проти Динамо. Вилучення також було дуже суперечливим. Як і взагалі наявність фолу там.
А другий скандал вчергове в матчі із Десною. Де суддя не поставив пенальті у ворота шахти. І прийняв ряд складних рішень. Але те, що Кайоде вилучили за відверту грубість, яка ще гірше ніж підкат Шабанова, то там все справедливо.

Leonidas B сказав...

Всем привет! Ну что по матчу, бледно и очень бледно. Победу разменяли за травму Цыганкова (дай бог, чтобы ошибся). Что представляет собой команда без него мы увидели. У динамовских игроков идея фикс тратить свой КПД в холостую, было штук пять хороших перехватов но бездарно запоротых Гармашем, Буяльским и Морозюком. Приятно удивил Супряга, пацану больше уверенности и наглости, да и чтобы партнёры больше замечали. Сегодня благодаря ему и то что вовремя включился Цыганков, Динамо сумело забить раз. Ворскла сегодня была не в лучших кондициях, Динамо это сыграло на руку.

ViAn сказав...

Судді сьогодні знову фейєрили. Судді у нас все частіше стають головними героями матчів. А Динамо зіграло достатньо якісно в обороні. По суті Ворсклу ми з'їли повністю. Це не Ворскла була слабою, це Динамо надійно зіграло в обороні. А от в атаці дійсно були шанси, та поганий розвиток цих шансів. Супряга дійсно додав і це вже видно. Зараз він виглядає значно цікавіше за себе серпневого. Знову сподобався Сідклей. Наскільки він якісний фланговий гравець. І ми такого маринуємо на лавці. Порадувало, що в старті вийшло одразу 4 молодих гравця. Сумно, що Дуелунд і Шапаренко не були задіяні. А так перемога є. Важко, але без шансів для суперника. І це добре. Думав, що буде важко. Віктор, сподіваюсь, отримав не сильне ушкодження. Бо без нього буде взагалі повний абзац.

Parker сказав...

Привет всем!
Всех с победой.
Поддержу уважаемого Leonidas'a B, дай Бог здоровья Цыганкову. Иначе во Франции вообще ловить нечего, с учетом проблем со здоровьем у Вербича и Беседина.
Очень не понравилось отсутствие контратак во втором тайме - выглядело, с одной стороны, трусливо, а с другой - весьма рискованно, вспоминая о том, сколько очков мы в этом году потеряли в концовках матчей.
Благо, что и "Ворскла" была не в оптимальном составе и не в лучшей форме.
Такое впечатление, что наша полузащита под воздействием порчи: кто бы не играл на этих трех позициях, демонстрируют уровень, значительно ниже их возможностей. Вот и сегодня Гармаш проявлял агрессию по отношению к судье, а не в атакующих действиях, Шепелев и Буяльский - люди-невидимки. Буяльский запомнился лишь пасом на Супрягу, после которого был голевой пас на Цыганкова.
Морозюк очень слаб, и если бы не его умение исполнять штрафные, то иного резона попадать в состав просто нет.
Сидклей, вышедший на замену, действовал в русле игры всей команды - точнее, антифутбола, когда доминировало желание не дать сыграть полтавчанам, нежели что-то продемонстрировать самим.
Ну и замена Супряги на Русина на 92-ой минуте как апофеоз тренерских решений, при том, что еще минуте на 80-ой у Супряги свело судорогой ноги.
Хорошо то, что хорошо кончается, вопрос по Цыганкову пока вынесем за скобки.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Снова Хацкевич намекнул на то,что его команда сейчас недоукомплектована!Хотелось всё ж таки глянуть на его команду в таком виде.в котором хочет её видеть главный тренер! А пока что,с победой!Три очка есть три очка.

ViAn сказав...

Я просто хочу нагадати, що Вербіч отримав травму 30 вересня. За озвученою інформацією у нього нічого серйозного, мікроушкодження. Мол, тиждень полікується і буде здоровим. Вже 3 тижня він лікується, навіть не тренується в загальній групі. Я знову наголошую, що медичний штаб Динамо повинен у повному складі залишити клуб. Бо не відповідають сучасним вимогам.

ViAn сказав...

Хацкевич настільки жирує, що може дозволити собі не використовувавти кращого гравця відбору всіх молодіжок, мова про Дуелунда. А от Дортмунд партнера по збірній використовує. Ларсен сьогодні вийшов у старті і допоміг команді перемогти 4:0. Дивина, правда? У Хацкевича ж мало якісних гравців. Але Дуелунд і Шапаренко навіть в заявку не потрапляють.

Parker сказав...

Вітаю усіх!
Дуелунд ніби-то отримав травму, а Шапаренко, звісно, важливіший для молодіжної команди. Принаймні, на думку нашого тренерського штабу.
2Стас: я, взагалі не впевнений, що Хацкевичу необхідні ще якісь виконавці, в середню лінію так точно. Про форварда мова не йде, це дійсно проблемна позиція. А от в середені поля у нас є й руйнівники (Сидорчук, Гармаш, Шепелєв), і атакувальні гравці (Шапаренко, Дуелунд, Буено), і універсали (Че-Че, Андрієвський, Алібеков). Проблема, на мій погляд у тому, що Хацкевич не може скласти 2+2 і награвати нормальний варіант півзахисту. При цьому ще й гравці залишаться як для підсилення захисної моделі, так і для більш атакувальних дій.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker ,на сегодня если здесь и сейчас,то нужон составчик посильнее на голову.Вот так,что бы с закрытыми глазами в гостях обыгрывать такие команды как сегодняшняя Ворскла! Отсюда,как мне кажетса, и пляшет Хацкевич. Зная потенциал футболистов своих на сегодня здесь и сейчас! Оно конекчно можно наигрывать состав и на длинную...Хозяин сего сайта нам на это намекает,но....А вы уверены что президент клуба ДК на сегодня с этим согласен? Как я так вовсе не уверен! И эти все вью...Пускай на камеру ИМС рассказывает кому-то другому...

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
У каждого есть право на собственное мнение. Я лично считаю, что у нас достаточно квалифицированных исполнителей, по крайней мере, для ЧУ, КУ ("Шахтер" выносим за скобки!) и ЛЕ.
Более того, практически уверен, что из наших имеющихся полузащитников можно (и нужно!) создать как минимум две тройки под разные модели игры: атакующий вариант - Шапаренко, Дуэлунд (Буэно), Шепелев (Алибеков); оборонительный вариант - Алибеков (Буяльский), Че-Че, Гармаш (Сидорчук). Нужно лишь правильно сложить эту мозаику.
С правильным решением подобной задачи, на мой скромный взгляд, связаны успехи нашей сборной - Шевченко путем проб и ошибок слепил вариант Марлос, Малиновский, Степаненко, где Марлос действует по всему фронту атаки, комбинируя с вингерами и форвардом, Малиновский умеет хорошо бить со средней дистанции, отдать если и не последний, то предпоследний пас, и в штрафную практически не лезет, помогая, по мере сил, опорному полузащитнику, а Степаненко практически не переходит центр поля, оставаясь в готовности прервать атаку соперника.
Все выглядит достаточно просто, но каждый знает свою зону ответственности и возложенные на него функции на поле.
А у нас все как-то половинчато: полуопорник-полуцентральный полузащитник, полуцентральный полузащитник-полуатакующий полузащитник, т.е. каждый выполняет несколько функций, при этом толком не выполняя ни одной.
В свое время один мудрый человек в университете сказал нам примерно следующее: "Высококлассный специалист - это тот, кто знает все об одном, и кое-что обо всем".
И еще: что значит, состав посильнее на голову?! У нас, как я уже неоднократно подчеркивал, 90% команды играют за свои национальные или молодежные сборные. Игроки из сборных Аргентины, Бразилии, Германии, Англии, Испании, Италии, Франции к нам не поедут, тут и уровень чемпионата, и финансовые возможности, и то и другое вместе. А так у нас сборники Хорватии, Венгрии, Польши, Словении, молодежки Дании и Украины, как по мне, то куда уж сильнее? Мы же не "Реал", "Манчестер (любой), "Бавария" или "ПСЖ""! Да в ЛЧ не во всех клубах есть столько сборников из таких чемпионатов.
И да, у нас есть возможность наигрывать исполнителей на длинную дистанцию, с прицелом на будущее, мы же не играем против вышеупомянутых клубов, а против "Олимпика", ФК "Львов", "Арсенала" и т.д, где даже об игроках молодежных сборных могут только мечтать.
Сегодняшнее "Динамо" не раскрыло весь свой потенциал, и в первую очередь, в связи с нестабильностью и несыгранностью игроков в средней линии.

Извините за многа букав!

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

На мою думку Динамо провело трансферну компанію глупо. Набрали величезну кількість гравців, але жоден по суті не грає. При цьому склад не розвантажили. От і є перебір гравців на деяких позиціях, і відвертий дефіцит на інших. Треба бути відветим, що молодь дійсно потужна у Динамо. І школа працює. Тільки сьогодні наша команда 2006 р.н. перемогла у турнірі, де грали величезна кількість грандів. І вже там видно, що є сильний вінгер, є талановитий центральний захисник. Уроки Аяксу - довіра молоді. Миколенко і Супряга - чудовий приклад. Треба, щоб грало ще більше молоді. Алібеков і Попов заслуговують на місце в старті. Краще втратити сезон, але награти такий цю молодь. Цитаішвілі, Булєца, Шапаренко. Надзвичайна молодь. Баланс досягти легко. Ми побачили, що навіть із 4-5 молодими гравцями в основі ми можемо перемогати. Вчора грав молодий склад. Та наявність Алібекова і Шапаренко б його ще сильніше омолодила. Результат би був точно не гіршим.
З усіх трансферів по суті толкові - Дуелунд і Супряга. А бразильці у Хацкевича не гратимуть. І це при тому, що це непогані гравці. Той же Сідклей - топовий захисник. Але, не віддасть йому місце Піварич, який також рівня топ, бо фіналіст ЧС. Придбання Сіді було б доцільним тільки при продажі Піва. А так склад перевантажили і толку нуль.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Тож, виходить, проблема не зі складом, а з тренером, якщо придбані гравці не гратимуть. Повторю свою думку: якщо Хацкевичу цих бразильців нав'язали, він мав би про це заявити в інтерв'ю, якщо ж це не так, то питання до тренерів, які не знають, що робити з придбаннями.
По Сідклею згоден, більше того, вважаю, що Піваріча треба було продавати після ЧС, коли він був на видноті і отримати пристойні гроші. А так, маємо 3-ох лівих захисників і лише одного правого, не враховуючи позицію форварда.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
І так давно зрозуміло про проблеми тренерського штабу. А головна новина - інтерес Тоттенхема до Циганкова. Я не здивуюсь, якщо Віктор вирішить піти. Бо при Хацкевичі йому в Динамо нічого не світить.