середу, 3 жовтня 2018 р.

Динамо Яблонець. Битва лісорубів чи нас приємно здивують грою?


Думаю. У якому тоні краще написати цей матеріал. Знайти в собі оптимізм? Чи розповідати про те, що все пропало? Новини про травму Вербіча засвідчили лише тенденцію. Зараз розповідають про мікро травму. У Бєсєдіна ж було так само. Він спочатку вилетів лише на 10 днів. Потім це перетворилось в 2 тижні, потім в 3. У підсумку він більше місяця лікувався. Я почав писати про те, що гравці групи атаки грають без замін ще на початку серпня. Бєсєдін, Вербіч і Циганков – незамінні гравці. За ці декілька місяців вони грають майже без замін, завжди у старті. От ми і отримали спочатку травму Бєсєдіна, а тепер травму Вербіча. А альтернатива за цей час то і не підготована. Є величезна кількість гравців в заявці, а заміни Вербічу, Бєсєдіну і Циганкову немає.


Розклад для Динамо перед матчем із Яблонцем проста. Циганков у фантастичній формі, Вербіч вилетів, а Бєсєдін не набрав ігрових кондицій. Ставка на 99% буде зроблена на перевірених бійців. Свята трійця в центрі. Морозюк справа. Гра на нервах. Дуелунд на лавці разом із Шапаренко. Я здивуюсь, якщо помилюсь із складом. Грати будемо першим номером. Яблонець достатньо вивчив Динамо і знає, що обрізки в центрі півзахисту для наших півзахисників – норма. На це і розраховуватимуть.
Склад у Яблонця надзвичайно стабільний. Легко передбачити 10 чоловік з одинадцяти. Єдина варіативність – форвард. Тут є 3 кандидати на одне місце. Хоча на перший погляд конкуренція іде між швидким форвардом Яном Храмостою і потужним форвардом Мартіном Долєжалом. Відповідно до тактики тренер Петр Рада обирає форварда. Я думаю, що проти нас вийде Храмоста. Чому? Бо нас будуть ловити на обрізках. Долєжал же останні 2 матчі навіть в заявку не потрапляв.
Яблонець будує свою гру від надійності в обороні. Нас чекає в’язка гра. Порівнювати із Славією не варто. У Славії до збірної Чехії викликається 8 чоловік. У Яблонца лише один і то він гравець резервного списку. Однак є фактор досвідченого Хюбшмана, який в 37 років і далі грає. І ще є гравці збірної Латвії і Чорногорії. Також є наш Едуард Соболь. Та він взагалі поки не грає. Не буде такої потужної агресії, таких агресивних атак. Буде силовий і в’язкий футбол. Чехи будують гру по принципу не дати зіграти супернику.
Лідер команди – Міхал Травнік. Це є головна креативна складова команди. Він розігрує всі стандарти, має якісний поставлений удар. Вся гра будується на його сильних гранях, та не за рахунок виключно його гри. Яблонець будує гру на швидкості, на вертикальному футболі. Зрозуміло, що це скромна команда і рівень гравців відверто не вражає. Порівняння із Зорею абсолютно не коректне. Зоря значно сильніша за набором гравців. Стиль схожий – правда. Так Яблонець -  це бойова команда, яка буде змагатись за результат, вигризати центр поля, вести боротьбу силову за підбори. Доцільно будувати гру із ними технічними гравцями. Та ми ж так не граємо. Ми також будемо грати у силовий футбол, вигризати центр поля, вести боротьбу за підбори…
Чи знайду я позитивний тон? За рівнем гравців Динамо набагато потужніше. Яблонець розклеюється коли першим пропускає. Їх гра будується від захисту. Якщо розкриються, то буде багато вільних зон. Вся квінтесенція Динамо – Циганков. Якщо ж Хацкевич ризикне, якщо ми побачимо Шапаренко, Дуелунда, Сідклея, то ми зможемо перемогти. У нас буде швидкість у фінальній частині поля. Чи вірю я в це? Ні. Гра буде нервовою, натужною. Ми цілковито можемо виграти. Але можемо і влетіти. Особисто я не знаю чого чекати від Динамо в наступному матчі. Та хочеться вірити, що на цей раз Команду прорве.
Дякую за увагу!

33 коментарі:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Дякую за матеріал. Ніколи не думав, що перед матчем з такою командою як "Яблонець" можна буде розглядати якісь інші варіанти ніж перемога.
На передмачевій конференції Хацкевич запропонував вибір між грою та результатом. Та його помилка полягає в тому, що гра без результату можлива, а от результат без гри - ні.
В якості прикладу тренер навів гру з "Маріуполем" навесні, коли "Динамо" завдало 24 удари по воротах і з них 17 в рамку. І ц, ніби-то показник того, що гра є, а результату нема. Та от якщо команда 17 разів влучає в отвір воріт і не виграє, то випадковість, а якщо таких влучних ударів 1 або й 0 (як в деяких матчах цього сезону), то нічия або поразка - це закономірність.
Думаю, що завтра склад буде такий: Бойко - Кендзьора, Бурда, Кадар, Піварич - Сидорчук, Буяльський, Дуелунд - Циганков, Морозюк - Бєсєдін.
Сюрпризів від тренерського штабу не очикую. Власне, як і впевнену перемогу. Якщо вона станеться, то буде мінімальною і дуже складною.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
Проведу аналогію. Перед матчем із Шеріфом ми грали із Арсеналом. Так само перед грою несподівано зазнав травму Тарас Михалик, він тоді був залізним гравцем старту. Так само Газзаев казав, що важкий суперник, який вміє оборонятись. Хто пам'ятає, то ми там пролетіли в одні ворота. Хоча були значно більшими фаворитами, ніж зараз. Склад у нас був куди зірковіший. Дуелунда я не очікую, буде Гармаш. Чому? Бо потрібен результат, тобто боротьба. А хто ж як не Гармаш головний борець. Буде 10 лісорубів, хай хлопці не ображаються, і Циганков. Якби був Вербіч і Дуелунд, то тоді склад був суттєво креативнішим. Та буде боротьба, а не гра. Бо ж результат потрібен. А Хацкевич його тільки боротьбою планує здобути.

Леший сказав...

Сил нет ржать. Забег по граблям прошёл успешно. Суркис- гений спортивного менеджмента, да и вообще менеджмента.

ViAn сказав...

Все добре, ми нічого не розуміємо, не чіпайте хлопців, ребята боролісь, віддали всі сили.... Зараз Хацкевич про це розкаже...
Цю команду треба було виносити 5:0. Нулячая команда. Але ми граємо на утримання, а не на розвиток. Ми не робимо замін, навіть після 2:2. Дуелунд, Русін, Шапаренко? Що вони роблять у цього тренера. Якщо тренер не зміниться хлопцям треба міняти команду. Грайте, пресуйте їх. Нулячая команда абсолютно у чехів. А у нас тренер не тренер. Хоча це вже стає традицією. Очікуваною. Але проти такої нулячої команди таку бездарну установку дати... Не має слів...

Leonidas B сказав...

Иметь в начале матча такой бонус, учитывая все негаразды с Динамо, и по сути ХАНом бездарно растранжирено, а сердобольные игроки Динамо при этом не забыли подать на бедность, чтобы помнили. Больше в этом матче комментировать нечего.

Иоан хан сказав...

Уровень тренера 1 лиги-до сих пор не пойму-как такой тренер у руля Динамо,просто уже слов нет!!!!!!!

Иоан хан сказав...

Или мне опять написать Алексею Семененко на почту,когда я писал,что Коваль вратарь не для Динамо Киев!!!!!Поставь тренера u 21-хуже точно не будет!!!!

Иоан хан сказав...

Ренну в гостях влетим точно-не удивлюсь если займем 3 место в группе-чуствую возвращение Реброва с Венгрии не за горами...
..

Артемиус Шапариус сказав...

Приветствую Виана и всех присутствующих!
Конечно я на эмоциях, и могу быть грубым, заранее прощу прощения, всё что я напишу ниже к вам лично и вашим гостям никакого отношения не имеет.
После героического матча Ворсклы, в концовке матча Яблонца с Динамо, я реально ожидал победный мяч чехов в наши ворота. Не сложилось, ну и слава богу! Но.... сколько же еще будет продолжаться эта ху.., извините, профанация? Сколько еще ХАН будет забирать мои (а может и ваши ?) годы жизни из-за потраченных нервов. И да, это вопрос риторический, я прекрасно понимаю, что ни один нормальный тренер не возьмет команду по ходу турнира. Так уж случилось, что в своем прошлом я офицер, работник "определенных, таких органов, не полиция", Как пишут в умных книжках (допустив такое унижение по отношению к своей чести, порядочный офицер должен смыть позор кровью - для тех кто не понял - "застрелиться") Я не жажду крови Хацкевича, я прекрасно понимаю, что он снова начнет рассказывать про молодую команду.... Так уж сложилось, что я в силу возраста, помню возвращение Лобановского в команду, это был 1997 год, и это была абсолютно такая же (за исключением Шевы) молодая команда.... которая наделала много шухера в Европе..... Фух... высказался, вы уж простите, если кого обидел.

ViAn сказав...

Я не вживаю ніколи матів. І у нас на Динамо в Серці це не прийнято. Але сьогодні я не звертатиму на це уваги. Бо сам хочу сказати щось таке кріпке про цього тренера. Та стримаюсь. Йому із цією черговою ганьбою жити. У нас якісні гравці і з ними, навіть із цим складом, який був сьогодні, можна було пресувати весь матч і виграти крупно. Бо Яблонець - абсолютна посередність. Це ж легко побачити по матчу. Славія їх на голову сильніша. Тому нам залишається і далі вірити, що щось зміниться на краще. Повторюсь, що дві перемоги Ренну над нами, а якщо ми так гратимо, як сьогодні, то це цілком реально, можливо вплинуть на ІМС і він нарешті зробить те, що вже давно назріло.

illyaGIP сказав...

Всім привіт.
Соромно! Це стидоба! Проти такого суперника показувати таку гру. Точніше не показувати гру. Я мовЧу про комбінації яких не було, перепасовок між собою навіть не було. Як можна так повільно все робити. Що роблять люди на тренуванні, як розбирають гру суперника, як тренують щоб так зіграти?
Саме страшне для мене це те,що вже давно вже не має командного руху, перебудови гравців, тактики не видно. Я не буду переходити на особистості, при любих обставинах треба поважати команду,гравців ... Але в мене просто шок. Мені соромно за те що я сьогодні бачив.

illyaGIP сказав...

Прошу вибачення за купу помилок.

Артемиус Шапариус сказав...

Спасибо за комментарий Виан. В свою защиту хочу сказать, что я вообще, в жизни мат не приемлю, но и сегодня я его в прямую не использовал. Да, был отдаленный намек, а именно фраза "сколько же еще будет продолжаться эта ху..извините, профанация?". Но согласитесь, правила нарушены не были, и впредь я ни в коем случае не планирую нарушать правила блога и свои личные, а, конкретно в этом вопросе эти правила у нас совпадают.
Ах... и да, сегодняшняя игра Динамо - это днище ниже которого упасть очень сложно. Заметьте, что я написал "игра Динамо - это днище", а не "Динамо - это днище". Во-первых врожденная любовь к клубу (всю мою жизнь, а это 42 года) мне не позволит такое сказать, а Во-вторых руководство нашего любимого клуба, к сожалению, осознанно или нет, делает все для того, чтобы именно та ... неприглядная, дикая фраза, постепенно, все больше и больше начинает иметь право на существование. И мне от этого очень больно.

Parker сказав...

Привет всем!
После вчерашнего матча я думал, что худшего уже можно не ждать, но наш пока еще главный тренер доказал, что я жестоко ошибался, откровенно соврав на пресс-конференции после вопроса Андрея Шахова. Плюс фраза о том, что у команды короткая лавочка и что игру усиливать некем. Т.е. Дуэлунд, Шапаренко и Русин (это лишь те, кто был вчера в запасе!) абсолютно не в счет. Да и они, по мнению Хацкевича, совершенно не могут соперничать с суперигроками Морозюком, Буяльским, Сидорчуком и Гармашем. Последний, правда, конкретно ошибся, но это ерунда, Шапаренко и Дуэлунд все равно куда хуже. Это даже не вспоминая о Буэно, Че-Че, Алибекове и т.д.
И мне кажется, что вот это и есть самое страшное в нынешней ситуации - тренер уже откровенно врет, манипулирует фактами, возлагает ответственность на отдельных игроков, вместо того, чтобы признать собственные просчеты в физической, тактической и кадровой подготовке команды.
Думаю, да уже просто уверен, что Хацкевичу пора уходить. Он не видит собственных ошибок, а значит, не будет работать над их исправлением, следовательно, ошибки будут повторяться снова и снова. Матчи с "Астаной" и "Яблонцем" тому яркие примеры.
И да, "Яблонец" очень слабая команда, которую даже при минимальных усилиях можно и нужно было переигрывать.
Кстати, весьма симптоматично, что даже очень благосклонно относящиеся к "Динамо" Франков и Шахов настроены крайне радикально по отношению к этому тренеру.

С уважением, Parker.

Andre0 сказав...

Доброго всім ранку. Спеціально не писав учора нічого, хотів дочекатися в'ю нашого стратега. Так от любі хлопчики і дівчатка(вибачте засарказм) він бачте нормальну гру бачив, з повною перевагою, до нєлепага гола со стандарта и ашибке пиварича. А те що грали реально перші 15-20 хвилин, то нічого. А ще забув, у нього не було можливості підсилити з лавки, не має ким як бачите. І це при наявності шапаренка и дуелунда. Я не знаю скільки цей тракторист ще буде над нами знущатися. Гри немає абсолютно, не бачу ніякої структури, дисципліни. Я не хочу слухати що у нас дуже не кваліфіковані гравці, всі вони гравці своїх збірних, а це вже рівень. Справа в тому що у нас дуже не кваліфікований тренерський склад.
Дякую за увагу.

Стас сказав...

Про ДК нынешнее...Пока что!!! команда говно,простите за выражение.Посмотрим что будет далее.Про Хацкевича...В первую очередь полную ответственность за его назначение несёт тот человек,который его назначал,вот так,вместе с самим тренерским штабом!Я другого не приемлюИ не верю в то,что игроки покупаются под видение гл.тренера ДК Хацкевича! И никто не переубедит меня в обратном.

San73 сказав...

https://www.unn.com.ua/uk/news/1755967-politolog-nazvav-ymovirnu-sumu-ugodi-z-prodazhu-kiyivskogo-dinamo

Как это понимать? Брехня?

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Если все так, как Вы утверждаете, то Хацкевич еще большее говно, поскольку не вышел к прессе и не сказал, что мне накупили много ненужных диких обезьян, которых я тренировать не намерен.

2San73: дело в том, что на носу выборы, а "Динамо" даже в свете последних неудач продолжает оставаться лакомым куском в предвыборных игрищах. Лично был свидетелем того, как в 1997 году бренд "Динамо" использовала Социал-демократическая партия Украины (объединенная) (СДПУ(о)). Напомнить их первую пятерку?! Кравчук, Марчук, Медведчук, Онопенко, Суркис. Тут, правда, Суркис был тот, что Григорий, но сути дела это не меняет. Позже к этой компании присоединился и Шуфрич. А с учетом того, что Медведчук активно ломится в Раду, не чураясь при этом вкладывать огромные деньги (судя по всему, не свои) в медиа и имиджевые проекты, то я не удивлюсь подобному повороту событий.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Знаєте, з приводу продажу Динамо. З теоретичної точки зору це може відбутись. Та 30 млн)) Ви реально думаєте, що ІМС, який нещодавно заявив про знос того комплексу, який побудований в Конча Заспі і будівництво на його місці нового, більш сучасного. Що людина, яка продовжує вкладати в капітальне будівництво, от нещодавно на Нивках відкрили корпус після реконструкції. Що ця людина думає про продаж за 30 млн клуба? Да риночна вартість Динамо з активами, а активи то - не тільки бази і гравці, а ще й стадіон, ще й величезна кількість інших інфраструктурних об'єктів по всій Україні, точно не менше 2 млрд. твердої валюти.

Стас сказав...

Parker,деньги! Просто деньги и ничего боле!

Parker сказав...

ViAn, Випереоцінюєте "Динамо" десь, думаю, на порядок. Зовсім нещодавно була інформація про можливість продажу "Челсі" за 3 мільярди. Однак, то є "Челсі" клуб АПЛ, який є переможцем ЛЧ, який також має чудовий стадіон Стемфорд Брідж та тренувальну базу. Так що вартість "Динамо", звичайно, не 30 мільйонів, однак і не в мільярдах. . Реальна вартість клубу, вважаю, від 100 до 400 мільйонів. Але тут треба враховувати наші реалії та можливість значного заниження вартості. Нагадати про продаж київського "Арсенала" за 1 грн.?

2Стас: а до чого тут гроші? Ви думаєте, що Суркіс витратив на гравців більше 10 млн. і дуже радіє, що його придбання сидять на лавці? Або, якщо грошей нема, то навіщо витрачати ті самі мільйони? З усх боків логіки не вбачаю.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker,думаю что те игроки что нужны были именно Хацкевичу как раз и играют.Смущает другое отсутствие конкуренции среди игроков атакующей линии.Во многом травмы именно из за этого у нас сейчас.
Про деньги и не устойки видимо нужно читать условия контракта...

ViAn сказав...

Parker, я просто знаю вартість земельних ділянок Динамо. Це ж далеко не тільки Грушевського, Нивки і Конча Заспа. Золота земля, де сотка коштує 30 тисяч у.о. На балансі Динамо висить дуже багато об'єктів інфраструктури, бо за часів Кучми багато всього віддали, дуже багато. У Челсі такого не має і близько. Реальна вартість близько 2 млрд. у.о.

Parker сказав...

ViAn, Ви дійсно вважаєте, що інфраструктура "Челсі" коштує дешевше? Чи може земля та нерухомість у Лондоні дешевші від київських?
Окрім того, ще раз підкреслю, що вартість клубу складається не тільки з фізичних активів, але й з вартості бренду. А бренд "Динамо", нажаль, останнім часом значно подешевшав.
Так, наприклад, "Мілан" був оцінений при продажу китайцям у 740 млн. євро, а проданий був фактично за 198 млн. з урахуванням боргів. "Інтер" був проданий за суму у 250-300 млн. Це вартість 70% прав, отже уся вартість складає близько 400 млн.
Також, для прикладу, рекомендую ознайомитися з вартістю найдорожчих клубів. У суму приблизно в 2 млрд. оцінюють оцінюють "Манчестер-сіт", "Челсі", "Арсенал".
А, наприклад "Наполі" коштує близько 400 млн.

З повагою, Parker.

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Если играют именно те, кто был нужен Хацкевичу, то, получается, ему никто не был нужен. Поскольку из новичков кое-как выходит только Дуэлунд. Хотя сам тренер в конце прошлого сезона и в межсезонье заявлял о необходимости приобретения креативных игроков в центр. Единственной странной для меня покупкой остается покупка Сидклея, так как есть Пиварич и Миколенко, тогда как более очевидно, что на правом фланге за спиной Кендзеры нет никого, кроме универсала Морозюка.
И, допустим, после покупки Че-Че и Буэно рассмотрели, что взяли не тех. Но почему не выходят Шапаренко и Алибеков? Свои, доморощенные, выглядели в прошлом сезоне неплохо, по крайней мере, лучше Буяльского и Сидорчука.
По финансам: еще раз - если денег нет, то не покупали бы бразильцев, Дуэлунда и Супрягу. Если деньги потрачены, а игроки не играют, их стоимость падает. И, думаю, их личные контракты тут ни при чем.
Предполагаю, что в будущем нас ждут интересные откровения, а сейчас просто ситуация заморожена до зимнего межсезонья.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Parker, тут все просто. У Інтера не має власного стадіону. А це завжди актив вартістю від 50 до 200 млн. Знову, я кажу про загальну кількість активів. У Динамо дуже багато землі, об'єктів інфраструктури. Кожен з таких об'єктів коштує від 1 до 30 млн. Є бази в Закарпатті, Одеській області. А в Київській області біля сотні ділянок під дачі, на деяких стоять ці дачі на балансі клубу, а на більшості - просто ділянки по 2-5 Га під забудову котеджних містечок в елітних місцях. Активи величезні. У Челсі такого і близько не має. Суркіси на деяких з об'єктів реалізували забудову. Але білшість ще нереалізовано. Та поступово продається. За цей рахунок клуб тримається. Тому купівля Динамо - лише із всіма цими об'єктами можлива. Величезний куш. Але і ціна величезна.
Та я знову хочу сказати. Що набагато важливіше інше, що тренерський штаб тащить команду ще глибше вниз. Це агонія. Але чіпляються за посади з останніх сил. Зрозуміло, що 80 штук на місяць просто так на дорозі не валяються.

Vitos сказав...

Шапа, Буено, Че Че, Алибеков играют за молодёжку, завтра все те же, на замену выпустить некого, будем бороться и терпеть... Даже выиграем, наверно...

ViAn сказав...

Шапаренко виглядає дуже класно сьогодні. І взагалі весь трикутник в центрі поля видає дуже змістовний матч. Одне задоволення від такої змістовної гри. А завтра на манежі всьо ті ж самі будуть. Хацу не потрібні технічні гравці.

Стас сказав...

Нда...Супротив Олимпика очень интересный вариант состава.Я бы даже сказал немного неожиданный...Посмотрим, как оно будет...

Leonidas B сказав...

До выхода во втором тайме Сидклея и Шапаренко вообще футбола не было, но парадокс, забили именно в первом тайме, у Коли Морозюка палка всё же выстреливает пару раз за сезон, скажем ему спасибо и за это. Сидклей и Шапаренко добавили креатива и что-то стало похоже на игру, появилась скорость, давление и Беседин стал не лишним, но второй парадокс, что Динамо не забило второй гол, можно сказать спасибо Шапаренко, Цыганкову (Виктор явно не лучший матч провёл) и Беседину, ребята принимали в завершающей стадии не лучшие решения, эгоизм у одних и брак мастерства у других, не позволили забить не то что второй мяч, а пару мячей. Олимпик можно сказать, ниже по классу того же Яблонца. Креативные футболисты по факту могут усилить игру против таких соперников, если повыше класс то этого уже не достаточно, должна вся команда играть и не допускать идиотских ошибок и обрезок и пасов в ноги сопернику, этим сегодня страдали Бурда и Гармаш.

ViAn сказав...

В тому то й суть, що після 60-ї хвилини з'явилась швидкість. І Сіді, і Шапа додали ці швидкості, додали агресії. А не забили, ну по суті моменти були, але гольовий був лише у Бєса. Він промазав. А так були гарні перспективи, удари непогані. Треба награвати цей склад. Сідклей взагалі виглядає кращим лівим захисником серед всіх. Він повинен грати з перших хвилин. Як і Шапаренко. А все інше - таке. Олімпік сьогодні нічого не створив. Грати на 3 день - не так і легко. Тому перемогли і добре. Ще й Зоря підсобила. Та в наступному матчі нас знову чекатимуть Піварич, Буя, Сідор. Сьогодні Буя був травмований. Здоров'я йому. Та Дуелунд перші 15 хвилин непогані видав, а потім зник. Циганков, як на мене, знову кращий гравець матчу.

Parker сказав...

Привет всем!
Очень не хватает Вербича. У цыганкова тоже многое не получается, когда Беньямина нет на поле. Морозюк далеко не лучший напарник по линии атаки. Дуэлунд пока не слишком хорошо понимает коллег, что не является сюрпризом. В то же время Сидклей вышел и сыграл довольно уверенно, что порождает вопрос почему его маринуют в дубле и на лавке. Аналогично и Шапаренко, не без помарок, но ведь и без нормальной игровой практики.
Надеюсь, что за время матчей сборных все отдохнут (наши-то там не так уж и активно задействованы!), а дальше нужно ударно провести двухмесячный отрезок перед зимней паузой.
И да, спасибо "Заре"!

С уважением, Parker.

eddyshaw9272711 сказав...

I’m impressed, I have to say. Really hardly ever do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you've gotten hit the nail on the head. Your idea is excellent; the difficulty is one thing that not enough people are speaking intelligently about. I'm very comfortable that I stumbled across this in my seek for something relating to this. casino online