середа, 11 грудня 2019 р.

Трансферні пошуки. Тренер. ч.8.


Вирішив написати трансферний матеріальчик. Коли як не напередодні такого відповідального матчу? Додаткова мотивація ще нікому не заважала. Як і інформація для роздумів повинна бути завжди. Всім давно відомо, що більшість критично налаштованих вболівальників Динамо вимагає не просто зміни тренерського штабу. Динамо потрібні системні зміни. Для цього необхідно брати тренерів рівня Лорана Блана чи Карло Анчелотті. Таких вільних кандидатур наразі достатньо. І якісних тренерів набагато більше, ніж якісних тренерів. Тому шанси у Динамо взяти зіркового топового тренера безумовно є. Та всі ми знаємо, що зірковий тренер вимагатиме бюджет, трансфери. Чи готовий ІМС до цього? Тому сьогодні просто хочу ознайомити із тренерами, про яких ви не чули так багато.
Діно Топпмьоллер


Це син відомого тренера Клауса Топпмьоллера. Німецький фахівець, якому зараз тільки 39 років. А за плечима вже 4-й сезон головним тренером команд, які ставлять перед собою високі задачі. Правда наразі Діно чомусь звільнився. І це дивує. Але давайте по порядку. З літа 2016 цей фахівець очолив люксембурзький Дюделандж. Команда, яка завдяки 3-х річній роботі німецького фахівця зробила історичне досягнення, вперше в історії місцевого футболу, потрапивши у груповий етап ЛЄ. По дорозі були пройдені потужні команди з Польщі і Румунії. І в 2019 ця ж команда, яку створив саме Топпмьоллер, знову в груповій стадії. Так, футбол в Люксембурзі далекий від світового рівня. Але 3 чемпіонські титули за 3 роки і величезний успіх в єврокубках, це говорить про тренерський талант. Влітку Діно поїхав у другу лігу чемпіонату Бельгії, в достатньо посередню команду по міркам другої ліги Ексельсіор. І команда до звільнення йшла на 2 місці, лише на 1 бал відстаючи від лідера чемпіонату. Тобто команда при новому тренері давала результати. Чому він пішов – поки загадка. Цілком можливо, що отримав кращу пропозицію. А я б спробував такого талановитого молодого фахівця забрати в Динамо.
Жерардо Сеоане


41-но річний швейцарець, який другий сезон тренує Янг Бойз. Це такий варіант. Жерардо може зацікавити цікавий проект, хороші особисті фінансові умови. Безумовно Динамо куди більша команда, ніж Янг Бойз. Правда наш бюджет хоча і більший, але не настільки, як це було раніше. Та зацікавити можна, якщо виникне бажання. Фахівець молодий, із цікавим підходом в роботі. До нього із повагою ставляться колеги. Досвіду дійсно небагато, бо працював тренером Люцерну, який привів до бронзових нагород. А потім очолив Янг Бойз і не опустив досягнень свого попередника. Тобто знову привів до золотих нагород І зараз команда йде на першому місці. Якщо ми змогли б взяти такого тренера, то це б одразу показало наші амбіції.
Адрі Костер


А ви знаєте цього тренера? В Динамо є гравець, який його дуже добре знає. Це тренер Віллем 2. А гравець Фран Соль. 65-ти річний надзвичайно досвідчений фахівець, який тренував багато різних команд, у різних країнах. Тут є і сезон за Аякс, і за Брюгге більше 2-х років. Останні два сезони Костер тренує Віллем 2. А перед цим була збірна Саудівської Аравії, Штутгарт. Так, він був помічником у Хуба Стевенса, Бена ван Марвейка, Хуана Піцці. Але і достатньо був головним тренером. Зараз із скромною командою, яка має манюнький бюджет, і постійно змінює склад, Віллем 2 посідає 4 місце в чемпіонаті Нідерландів. І зовсім нещодавно ця команда 2:0 обіграла на виїзді Аякс. Прекрасний тренер тактик, який вміє швидко і якісно будувати команду, виходячи із того матеріалу, який є під рокую. Важко сказати яких висот би він міг досягти, якби зараз мав набір гравців суттєво кращий. Для Динамо це надзвичайно цікавий варіант. Бо ми і по бюджету, і по амбіціям абсолютно можемо собі дозволити цього фахівця. Адрі ж має досвід, знання і фах. Ми могли б зробити із ним суттєвий ривок.
Бо ж коли читаєш всі ці передматчеві конференції, де тренер не знає в чому проблеми і чому команда пропускає ранні голи. Це так смішно. Слабка концентрація. Головне пояснення. Жодної думки. Жодного бажання визнати свою тактичну безграмотність. І жодного бажання визнати свою тренерську слабкість. Тому вважаю свій список тренерів надзвичайно актуальним.
Дякую!

18 коментарів:

hunter сказав...

Бог есть шахта в пролете и сегодня не услышал визг как у недорезанной свиньи круторогова

ViAn сказав...

Я не дивився футбол. Буду після 10 щось дивитись зараз. Але добре, що шахта в лє, бо залікові бали Україні потрібні.

Стас сказав...

В первую очередь нужно смотреть за собой,а не радоваться неприятностям у других. ДК сегодняшний на сегодня же не в состоянии выйти из посредственной группы в ЛЕ,а вы про Шахтёр...

ViAn сказав...

Стас, ми ж знаємо причини. Шахта зараз абсолютно не та. По суті ця команда втратила високий рівень. А Динамо б підсилити центр півзахисту парочкой якісних гравців, нормальний тренерський штаб і ми б були суттєво сильнішими. Проблеми Динамо у якості тренерів. Проблеми Шахти у тому, що команда також із слабким тренером і слаьким складом. Аталанта все ж за складом сильніша. Набрали зараз форму. От і розкатали.

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
hunter сказав...

Ожидаемая "игра" Динамо если у Михи есть хоть капля совести и гордости - сделай правильный шаг,но кто же от кормушки уйдет

Стас сказав...

А у нас всё по прежнему!((( Дворовая команда! И главный тренер ей под стать!

Leonidas B сказав...

Что ж бог нас услышал, вопрос стоит = услышал ли бога ИМС? Это перст божий Игорь Михайлович, может хватит издеваться над наследием Великого ВВЛ, Вы же методично продолжаете гробить Динамо, уже пробито не знаю по счёту какое дно. Если оставит Лесика с испытательным сроком, то ещё один год для Динамо будет потерян.

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
ViAn сказав...

Да, така непруха як сьогодні - щось)) Але це не випадково. Моє таємне баання майже здійснилось, але Віктор сьогодні заслужив на гол. Бо він на полі був найкращим. По суті він один тягнув команду. Ще намагались допомагати Шепелєв і Миколенко. Але так... Заміна де Пени на Гармаша - ще та утопія. При наявності Шапаренко, якого треба було випсукати замість Буї, а Соля замість Караваєва. Тоді б був ризик, гра у 2 форварди. А так тепер чекаємо на відставку Михайліченко. Він вичерпав свою довіру. І те, що на останній матч виведе команду Костюк чи Мороз. А далі чекаю на якісного іноземного фахівця, який готуватиме команду до весни.

Леший сказав...

ИМС оставит Лесика ещё на полгода ибо потом придёт Шева. Так думает ИМС. Шева не придёт ибо он кто угодно, но не дебил. О том кто придёт летом даже думать не хочу...
Все совпадения с реальными персонажами случайны и не имеют отношения к мирам, где живем мы и Суркис...

Стас сказав...

Да кто из классных тренеров захочет на весну команду принимать? Кто захочет работать с этим...Материалом? А про Шеву как будущего тренера ДК видимо нужно забыть он в серию К скорее поедет после сборной.

IllyaGIP сказав...

Я теж думаю що Шева після Євро відразу в Італію. А от чому нам чекати до літа - не розумію. Зимою велика пауза і купа часу на збори, а влітку цього часу не має. І потім знову слухати про те що в нас нова команда і за три тижні ми не встигли її підготувати)))))

Leonidas B сказав...

Стас сезон уже провален и так, тут задание на весну хоть как то привести Динамо до тями. Зимний перерыв просто самый длинный, можно нормально подготовить физически команду, что-то наиграть, что-то поменять. Летом Евро же и сразу же за ним чемпионат и отборочные на Еврокубки, если Динамо туда попадёт. Так что ИМС уже должен принять решение. Если будет кормить туфтой вот окончится сезон и мы сядем и всё обсудим, то скорее всего всё так и останется тихо в болоте.

Стас сказав...

Leonidas B,новый тренер попросит игроков...Попросит показать на выход тех кто его не устраивает! ИМС ему это позволит? Ответ-нет.А дальше всё по кругу.Дело ведь не только в фигуре главного тренера,дело в менеджменте команды...

Leonidas B сказав...

Стас, не без этого. Сейчас не знаешь, что у ИМСа в голове, если ли предварительная договорённость с Шевой и на каких всё условиях. Но под условного Миху новых игроков не возьмут, вернут из аренды старых, кое кого может продадут не больше. Какой ему смысл тратиться сейчас на условного Миху который будет следующие полгода, а потом опять новое или забытое старое Динамовское сердце.

hunter сказав...

Ещё ж есть Буряк Протасов Заваров да и Алиев на учебу подался так что ребята какой нибудь немец или итальянец не при нашей жизни

ViAn сказав...

Я написав в цьому блозі, що у Динамо прекрасні умови, прекрасний набір гравців. Шикарна талановита молодь. Потрібен тренер, який знайде баланс. Так, почистить склад, приведе декілька своїх гравців. А може і не приведе. Я от тут написав імена тренерів. Якісні, молоді, або досвідчені. Той же тренер Віллем 2, або Копенгагену. Вони готові прийти в Динамо в будь-який момент. Чому? У них буде зп в 10 раз вища ніж зараз. Так, зп - головний фактор. А чому дивуватись? І вони працюють із куди скромнішим матеріалом у себе в клубах. І дають результати. І таких тренерів достатньо. Динамо - топ за умовами, стадіоном, Містом, набором гравців. Про тут казати. Анчелотті і Почетіно не прийдуть. Це правда. Але є десятки якісних тренерів, які прийдуть і будуть працювати. Навіть без значних витрат на трансфери. І це якісні фахівці. ІМСу вже давно пропонують молодих німецьких тренерів, із тамошніми дипломами.
Для мене якщо Михайличенко залишиться, то я буду надзвичайно глибоко в шоці. Та цього не станеться. ІМС все ж хоч і терпеливий, але не начтільки. Може з Десною ще доргає цей штаб. Але... Ну, не можуть їх залишити після такого провалу, коли ще й Скрипник поряд, який прибіжить в Динамо тільки поклич.
Я очікую серйозні зміни взимку. А Циганкова треба продавати. Йому тут вже немає що робити.