понеділок, 16 грудня 2019 р.

Трансферні пошуки. Тренер. ч.9.


Рік завершений. Попереду зимова пауза. Я очікував відставки. Бо з кругів в середині Динамо точно знаю, що оточення ІМСа вкрай незадоволене ситуацією. І тут далеко не тільки справа у результатах, а і у тренерській роботі діючого штабу по ходу матчу. Наразі саме це є головною претензією після провалів на всіх фронтах. Однак, якщо послухати Олексія Михайліченка, то він не бачить нічого надзвичайного. Він продовжує працювати. І тут думаєш про прості-складні речі. Чи у людини немає гідності? Чи просто є якісь домовленості із ІМСом? Нам то все не кажуть. Чергові співи про те, що передсезонку проходили із іншим тренером. Це смішно. Це не виправдання. Людина із гідністю пішла б. А залишаються після такого тільки ті, для кого гроші важливіші за гідність. Легко казати, коли не можеш зрозуміти. Заробляти стабільно 50 штук зелені щомісяця – аргумент. Від такого відмовитись зможе далеко не кожен. Хіба що заради 100 штук.

Але зараз найзручніший момент для зміни тренера. Терпіти до літа – безглуздо. Ми вже проходили ці експерименти. Нічого цей тренерський штаб не дасть Команді. Тільки чергові провали. Тому ця тиша із стану Динамо викликає багато запитань. Між іншим Хацкевич напередодні звільнення теж розповідав про трансферну компанію і будував плани на майбутнє. Так само, як вчора зробив Олексій Олександрович, після виграного важкого матчу в Чернігові.
За цей рік я двічі жив надіями. Перша була тоді, коли закінчився контракт у Хацкевича в травні. Друга була після того, як його звільнили. Обидві були розбиті. Чи буде так і зараз? Скоріше за все. Таке вже воно життя. Ультрас вчора послали Суркісів. Безумовно мають на це право. Але ж треба бути реалістами. Без Суркісів можливо не буде кого посилати, бо тягнути в сучасних умовах таку махіну – задачка ще та. Щось серед Ультри я не бачу спроможних на це. Воно і не дивно. Всі ж прості люди, а не олігархи)). Тепер у мене є третя надія за рік. Тому сьогодні черговий посил про потенціальних тренерів для Динамо.
Хорхе Сампаолі


Емоційний аргентинський фахівець, який досить вдало попрацював як в Європі із Севільєю, так і на берегах Латинської Америки. От зовсім нещодавно привів Сантос до срібних нагород. І за це його звільнили. В Бразилії свої амбіції. Сантос давно не був чемпіоном. Але якщо врахувати силу складу Фламенго, де зібрано багато зірок, хай вже і у віці, то результат є дуже класним. Тим більше, що Сантос продовжує активно награвати молодь. Аргентинець дійсно людина емоційна, амбітна. Гарний фахівець, який вміє без розкачки будувати сильні команди. Так, його цікавлять технічні гравці. І футбол надзвичайно агресивний, швидкісний. Під нього треба буде перезавантажувати склад Динамо. Особливо центральну вісь поля. Так центральну вісь давно треба перезавантажити. Але Сампаолі не вимагає на трансфери великих коштів. І він вміє працювати із молодими гравцями. Для нього проект Динамо може стати новою, цікавою сторінкою в кар’єрі.
Іван Мартінез Пуйоль


36-ти річний іспанський тренер чемпіонського Реалу. Так так. Чемпіонського Реалу Сарагоса, точніше юнацької команди у першості до 19-ти років. Цей фахівець не був футболістом. І одразу формувався як тренер. Отримав якісну освіту. Тренував різні аматорські колективи. Як дорослі, так і дитячі. По суті саме з дитячого футболу він підіймається зараз. У червні 2018 року очолив юнацьку команду Реалу і привів цю команду до золотих нагород. А зараз із своєю командою долає тернистий шлях в юнацькій ЛЧ. Команда грає у яскравий атакувальний футбол. Схема достатньо проста. Але приємно вражає структурна організація. Легко побачити тренерську руку. На мою суб’єктивну думку, якщо шукати тренера, який буде багато років плідно працювати і розвивати Динамо саме з футболу власних вихованців, то цей варіант є перспективним, амбітним.
Мирослав Клозе


Всі ми знаємо, що ще декілька років тому Мирослав грав за Бундестім. Видатний у минулому гравець наразі робить свої кроки у якості тренера. Вже 1,5 роки, отримавши диплом у відомій на весь світ тренерській Академії Хеннеса Вайсвайлера, Клозе працює у структурі Баварії. Наразі він у минулому сезоні виграв золоті нагороди із своєю командою 17-ти річних хлопців. Це при тому, що в одній групі із ним йде найкраща школа Німеччини. Як ми знаємо - це Хоффенхайм. А 14 грудня його команда обіграла свого прямого конкурента 2:1. Якщо буде можливість, то подивіться цю гру у запису. Клозе пропонували увійти у новий склад тренерського штабу першої команди, тобто Баварії, після звільнення Ковача. А він наразі хоче бути головним тренером, а не помічником. І йде своїм шляхом. Чи цікавить його Динамо? Я думаю, що так. Чи знає про це Динамо? Впевнений, що знає. Побачимо як все складеться і чи складеться.
Марцел Лічка


42-х річний чеський фахівець, який нещодавно привів Динамо Брест до першого золота в їх історії. Молодий тренер, який почав свою кар’єру помічником, потім виконуючим обов’язки. І за рік побудував команду, яка за2 тури до фінішу перемогла в чемпіонаті. Чому він залишив проект? Цікаво. Зрозуміло, що без підводних течій це б не відбулось. Тепер він шукатиме собі роботу. А в наш час це достатньо важко. Зайдіть і подивіться. Тисячі якісних тренерів сидять без роботи. Професійних команд не стає більше. Тренери ж випускаються і випускаються. Конкуренція у цій сфері дуже висока. Бо ж хороші гроші. І я не думаю, що Лічка хотів залишати Брест. Та він зарекомендував себе, бо має вже титул. Тому якщо шукати нового тренера, то варто розглянути і цю кандидатуру. Так, він не такий фахівець, який буде ламати систему. Це не фахівець такого масштабу. Але як тренер для першої команди може і вистрелити.
Скажу чесно, що список вийшов надзвичайно цікавим. Але є ще тренери, які, згідно інсайдерської інформації, є в списку тих, кого пропонують ІМСу. Поки немає офіціозу по питанню чи залишиться Михайліченко, чи його знімуть, я буду жити надією. А значить буду писати.
Дякую за увагу!

8 коментарів:

Стас сказав...

Цыганык не далее как сегодня сказал что ДК хочет избавиться от группы футболистов:Кадр,Кензёра,Родригез,Соль,Кадири...Оно то правильно,да кто ж сможет их так просто рассовать? У них же с ДК контракты.

SWIFT сказав...

Если тренера действительно будут менять, то уже новый тренер будет принимать решения по игрокам. Если останется Михайличенко, то вполне возможно, что распихают легионеров, а вторую половину сезона будут наигрывать молодых.

Стас сказав...

SWIFT ,я не верю в смену тренера главного этой зимой.

Leonidas B сказав...

Как ни крути, первая и главная проблема Динамо касаемо игры - главный тренер, в общем конечно ИМС вне конкуренции. ИМС сделает опять большую глупость если оставит Миху, команда уже психологически подсела крепко, неверие в свои силы, постоянные неудачи, склоки в команде и т.д. Нужен кто-то новый, кто сможет взглянуть на всё свежим глазом, желательно с репутацией, готовый дать команде новый импульс. Миха при всём желании уже не потянет, у команды он уже не будет пользоваться авторитетом. Зачем постоянно отсрочивать неизбежное, слушайся Игорь Михайлович папу и делай выводы.
Спасибо ВиАн за материал!

IllyaGIP сказав...

Ну судячи з усіх висказувань журналістів,то нас готують до того, що штаб залишається.

ViAn сказав...

Важко сказати до чого нас готують. Як відомо мені, то йдуть переговори із іншими тренерами. І що вже скоро нам все озвучать. Якби Михайліченко залишався однозначно, то це б вже озвучили. А так іде переговорний процес.

Leonidas B сказав...

Похоже Артёму Беседину грозит дисквалификация по допингу год или больше. По сути для него будет тяжело вернуться назад в Динамо, так как перемелется много чего, а его уровень и сейчас вызывает вопросы. Ну и вопросы к Михе по этому поводу. А так парню чисто по человечески можно только посочувствовать.

ViAn сказав...

Леонід, тут справа темна. Хто постраждає гравець чи клуб? Бєсєдіна не спіймали на допінгу. Він на нього не явився, як я розумію. А це дві великі різниці. Може це йому не повідомили. Може повіломили, а він був на таких негативних емоціях через те, що не забив такі моменти, що забувся. Все може бути. Тому рано робити висновки. У нього ж влітку з Динамо контракт закінчується, як я пам'ятаю.