пʼятниця, 13 грудня 2019 р.

Час змін настав, давно...


Відчуття спустошення – той мінімум, який я особисто відчуваю. Так, я морально наче і був готовий до такого результату. Але ж треба дивитись за ходом матчу, за логікою, за тим, як керується ігровий процес, за очима гравців. За емоціями тренерської лавки. Родрігеса, так для прикладу, вчора навіть не було в заявці. Але там з’явився Андрієвський. Навіщо? Чергові експерименти. Як ця неочікувана ставка на Цитаішвілі в останніх 2 матчах. А єдиний ігровий акцентований удар в матчі з-за штрафного майданчику наніс Фран Соль на 85 хвилині. Розповідають про велику кількість ударів, колосальну територіальну перевагу. Матч розпочався з 4 кутових поспіль. І що? Перший удар в ствір – десь на 70-й хвилині удар Циганкова зі штрафного.


Перед матчем було добре відомо, що Лугано грає в 3 центральні захисники. Як боротись із цією схемою наглядно показав Шевченко у матчі із Сербами. Розтягнення по флангам і здвоєний центр в нападі. Чи розтягувало вчора Динамо? Чи були нестандартні ходи? А в кінцівці, коли по суті все одно програвати 0:1 чи 0:2, що зробив тренерський штаб? Замість де Пени, який вміє подати, який допомагав розтягувати фланг, ми побачили Гармаша. Так ми самі себе звузили. Логічно. Замість того, щоб зняти одного з захисників і випустити 2 центрального форварда, ми звузили фланги. Геніальні рішення тренерського штабу меж не знають.
Емоцій дійсно забагато. Але все це давно визріває. Ще й черговий ляп від Кендзьори вчора. Всі ті, хто спостерігає за Динамо останні років 10, той бачить наскільки деградує менеджмент. Здавалось би, що прийшов Красніков. І ось повинно щось змінитись. Та Красніков виділили посаду, дали зп, але де його гравці? Динамо потрібні докорінні зміни. Не просто зміни, а зміни докорінні. Все повинно початись із Резо Чохонелідзе. Прибрати. Змінити структуру керівництва, всю вертикаль. Поставити якісного генерального менеджера, який буде вибудовувати вертикаль. Він буде відповідати за всі процеси. Від їжі їдальні, до роботи сайту, ютуб каналу. Селекція, щоденні питання, організація виїздів, лікування, зборів. Тренерські штаби всі, робота академії. Стратегія розвитку. Всі моменти життя в руках одного керівника профі. Він набирає команду. Це посада, яка наразі потрібніша навіть за тренера першої команди. Президент виділяє гроші. А менеджер їх заробляє комерційними шляхами. Президенту звітують, радяться. Але генеральний менеджер несе всю повноту відповідальності за все в Клубі.
Такі радикальні зміни давно назріли. Чи будуть вони? Хотілося б. Та ми знаємо, що для цього треба отримати нормальну освіту власнику. І щоб у нього в радниках були не люди, які зацікавлені у збережені тих схем, які динамівські серця вибудували. Тобто всі при годівничці. Багато народу і ніхто ні за що не відповідає.
Наступна робота буде присвячена тренерському штабу. Наразі схоже, що з Десною таки допрацює цей штаб. А потім піде відпочивати. Бо так далі знущатись над людьми не треба. І що прийде нова велика команда. В тому числі і тренерів. Вже добре відомі деякі кандидати. Може одного з них я озвучу в наступному матеріалі. Точно можна сказати, що це команда із менеджментом, із тренерським штабом, із селекційним відділом, із аналітичним підрозділом. Побажаю їм пробитись. Бо в них є величезне бажання прийти в Динамо і працювати тут. А поки ця команда працює і дає результати в одному з грандів світового футболу. Із цією думкою, із цією надією, є можливість навіть у повній темряві, на черговому рівні дна, бачити світ.
Дякую за увагу!

13 коментарів:

Стас сказав...

Уж очень ты оптимистичен.Да,нужны именно такие перемены,а не смена тренеров на таких же какие были до этого...Вопрос.а захочет ли президент клуба сии перемены? очень я сумливаюсь! Разве что Григорий Михайлович...Но на этот шаг нужнось большущее мужество и немалые денежки.Потом и риски немаленькие...
Ну и не о футболе,прочитал на днях я 11/22/63.Понравилось.Сначала даже как-то не по Кинговски написано,но...История про швабру и ещё кое что вернуло меня к реальности.Да,это старина Кинг.

Leonidas B сказав...

Вынуть это да и положить ИМСу в уши! Нужно начать, по любому сегодняшняя структура Динамо себя изжила, Михо невольно дал всем поклонникам Динамо надежду на изменения в клубе, гнать нужно всех старпёров. ИМСу дешевле платить матпомощь старпёрам чем давать рулить клубом, они уже и так своей деятельностью нанесли клубу убытков на десятки миллионов долларов, которые можно было вложить в развитие. Ну а на данный момент - ИМС это гроб Динамо, а динамовские сердца гвозди в этом гробу, и с каждым сезоном гвоздей ещё больше, как бы ни цинично это не звучало, просто констатация факта. Будем очень рады изменению этого статус-кво. Решать ИМСу. Больной зуб нужно вырвать, если пациент хочет жить.

Vitos сказав...

Ничего не поменяется, Миха доработает до лета, инфа 99%. Иностранцев как главных тренеров, ИМС не рассматривает. Возможно будут изменения в ТШ среди помощников. В общем при ИМС глобальных перемен не будет.

ViAn сказав...

Стас, ми всі розуміємо, що ІМС такого не захоче. Але треба сподіватись. Інакше ніяк))
А по книзі, то прочитав її декілька років тому. Дійсно надзвичайно класно написано. І сюжет не тривіальний. Але останній рік Кінга не читаю. Все ж треба робити паузу, бо я прочитав десь 3 книги поспіль. Меню сподобалась Люко Дашвар Покров. Надзвичайно сильна книга. Цілком можлво, що найкращий її твір. Читаю більше українською і українців. Нещодавно закінчив читати Чорну раду Куліша. Але це не для тих, хто любить стиль Кінга)) Просто я поліглот, читаю багато різного))
Зараз читаю українською Ігри патріотів. Така казочка. Але дочитаю. Трохи захотілось фентезі.

ViAn сказав...

Леонід, вже давно потрібно. Та це робота над собою. А ІМСу зручно жити в своїй скорлупі. І вилазити з неї він цілком ймовірно, що не готовий.

ViAn сказав...

Vitos, може і так. Тоді ця утопія нас чекатиме і навесні. А гідності у Михайліченко як не було, так і немає. Хацкевич також гідності немає. Люди заробляють гроші.

Стас сказав...

Из легкоусваимаемого очень советую трилогию Донато Карризи: 1.Потеряные девушки Рима. 2.Охотник за тенью. 3.Маэстро теней.
А в кардинальные изменения я,увы,не верю.Так оно и будет болтаться,как говно в проруби.

ViAn сказав...

Стас, дякую! Спробую прочитати.
Всі ми не віримо в ці зміни. Але дива іноді стаються.

IllyaGIP сказав...

ViAn, про кандидатів це у Вас якийсь інсайд чи просто Ваше бачення та бажання. Бо мене такі заяви дуже обнадіюють)))) я вже замахався чекати. Вчора з другом обговорюючи Динамо сказав йому, що я просто хочу бачити мислячого тренера, селекцію під тренера + якось пацана з ноутбуком який сидить і вичитує всю статистику+ ще одного пацана з ноутбуком який збирає всю аналітику для тренера)))) бо я так бачу що останній в кого такі пацани були це Ребров

ViAn сказав...

Це інсайд, який в принципі є в публічному доступі, якщо знаєш де шукати.

IllyaGIP сказав...

Зрозумів,дякую

Стас сказав...

Потенциальные новички ДК №№ 11,10? Я бы добавил бы и одного флангового защя! Правого. Плюс опять же нечто среднее между № 6 и № 8.Причём очень сильное! Пускай не топовое по европейским меркам,но очень и очень сильное! Гм... Это ежели сильно не менять скелет и структуру.Я не владелец клуба ДК и посему меня не спрашивает никто,но я бы прошёлся поглубже и по жирнеее!

ViAn сказав...

Стас, навіщо шукати, якщо є Леднєв і Тимчик. 10 і фланговий захисник. І якісний тренерський штаб. Подивився як Леднєв виглядав проти шахти, просто шикардосно. Тимчик теж один із найкращих. Ісмаїлі з'їв повністю.