вівторок, 24 грудня 2019 р.

Рік закінчуємо в тумані...


Достатньо багато всього написали останніми тижнями. То Динамо залишать майже всі легіонери. То Миколенко і Циганков в коці від переходу в іноземні клуби. По суті ж на сьогодні головна інформація – цілком ймовірна довга дискваліфікація Бєсєдіна. І, це поки не відомо, може постраждати і Динамо. Ми ж не знаємо досі подробиць. Вина медичного штабу також може бути. А значить і клубу. Міронов давно відомий шахер-махер. Особливо було б сумно, якби команда таки перемогла і пройшла далі, а потім отримала технічну поразку. Та ця новина взагалі є достатньо сумною. Як і інформація про Родрігеса. Гравець з Люксембургу, хто слідкує за його інстаграмом, той підтвердить, холостякує і любить весело проводити свій вільний час. Про складний характер, проблеми із дисципліною, було відомим особисто мені ще до підписання контракту. Це була одна з тих причин, через що я був проти підписання цього гравця.

Що ми маємо по факту? Якщо все це правда, то дійсно атака Динамо може змінитись кардинально. Вже відомо про підписання бельгійського форварду. Як і про повернення Русіна. Та інформації по головному тренеру і досі немає. Так тихо хочуть зберегти Олексія Михайличенко біля керма? Після такого провалу на всіх фронтах? Чи таки буде новий тренерський штаб. Поки немає офіційної інформації надія є)). Трансферна компанія насправді дійсно набирає оберти. Відпускний період у менеджерського складу завершився. Сподіваюсь, що під Новий Рік під ялинку дід Мороз принесе кожному своє, але і від нового якісного тренера іноземця більшість не відмовиться. Тут я впевнений. Саме після оголошення вектору подальшого розвитку і можна буде робити якісь висновки, будувати плани.
Тому ніяких підсумків не робитиму. Як і не писатиму про тих, хто на вихід. Бо наразі не маю точку опори. Без неї ніяк. Робити припущення – непрактично. Можна хоч весь склад написати, а реально всі залишаться. Працювати треба по твердій основі. А поки дуже багато невідомих факторів. Тому то і чуток забагато.
Можна констатувати лише факти. Рік для Динамо провальний. Осінь найгірша за всі ті часи, які особисто я пам’ятаю. А це точно більше 35-ти років. ІМС довів Динамо до ручки. В такому дні команда не була ніколи. Хоча бувало всіляке. Та тут, маючі настільки перспективну команду, провалити сезон. Вести боротьбу із 3 іншими командами за срібні нагороди. І це при тому, що ті команди не мають і 10% від бюджету Динамо. Команда доведена надзвичайно поганим менеджментом, слабкими тренерськими штабами, які елементарно не вміють працювати із тим матеріалом, який є. Якщо буде збережений вектор розвитку із діючим тренерським штабом, то на весні ми будемо мати шанси на пробиття чергового дна. А єдиний плюс, поки що, це шанси виграти КУ. Але це ще віддалена перспектива.
Дякую за уваги!

14 коментарів:

Стас сказав...

То,что происходит сейчас с ДК есть перманентным его состоянием! И изменений на тренерском мостике непредвидится! Клуб некогда именитый так и будет дальше гнить.Из этого стоит давно сделать логичный вывод,хозяина клуба ДК всё устраивает и ничего кардинально менять он как не собирался, так и далее не собирается! Всё остальное сладкие досужие домыслы!)))

Виталий сказав...

Пришло время переименовать "Динимо" Киев в "Динамо" Суркис - это честно и снимает всякие притензии, ожидания, отсылки к светлой истории клуба. Данный клуб к тому клубу не имеет ни какого отношения.

Leonidas B сказав...

Поздравляю Всех с Рождеством!
Надежда конечно есть, но зная ИМСа в это верится с трудом, думаю что он сам в печали и считает с большей вероятностью сохранить сегодняшний статус-кво. Сейчас для хозяев клуба непростые времена в плане финансов, семья Суркисов судится с государством Украина (Приват) за свой миллиард, а государству никак нельзя проигрывать этот процесс, так будет создан нехороший прецедент, тут я желаю Суркисам поражения. Просто пришло время для ИМСа собирать камни, то что посеешь то и пожнёшь.

ViAn сказав...

Ну, Стас, твій прогноз добре відомий. Та я все ж хочу вірити в інші сценарії розвитку. І буду вірити. Без цього немає сенсу вболівати, якщо поставити хрест на майбутньому Динамо.

ViAn сказав...

Віталій, на данному етапі власниками є родина Суркісів. Тому паралелі проводити можна. Кожен може проводити власні ппаралелі, асоціації. Але це Динамо - не Дніпро 1, чи Металіст 1925. От ті команди дійсно не мають майже нічого спільного із Дніпром і Металістом. А Динамо і далі залишається командою із найбільшою аудиторією вболівальників. Цілком можливо, що клуб стане банкротом. Тоді так, тоді ми втратимо цю команду. Та наразі це те ж саме Динамо. Просто наразі ми знаходимось на певному етапі розвитку. Достатньо поганому. Побачимо куди клуб прямуватиме далі.

ViAn сказав...

Леонід, дякую за привітання! Навзаєм хочеться привітати тих, хто святкує Різдво із Католиками! Здодров'я і добробуту у Ваші родини!
По ситуації в Динамо, то не думаю, що процес суду якось впливає на розвиток Команди. А от специфіка менеджменту впливає.

Стас сказав...

Фундамент - я имею ввиду треугольник в центре полузащиты киевлян. Там у Динамо семь одинаково слабых, не отвечающих уровню и амбициям исполнителей. И с этим уже давно надо было что-то делать. Организация атакующий действий у киевлян имеет свою специфику, и любой новый и даже дорогостоящий форвард рискует превратиться в неэффективного игрока. Об этой специфике я писал ранее, и мне не хочется повторяться.
Надо же Заховайло повторяет то,о чём я давно -здесь пишу! Впрочем хороший центр форвард тоже нужен.

Vitos сказав...

Боли, Марич, Шпорар...
Пошла волна слухов. Хотя, как по мне, Шпорар нормальный вариант.

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
ViAn сказав...

Стас, тут все філософія. Я от не вважаю Шапаренко і Шепелєва посередніми гравцями. Це надзвичайно обдаровані хлопці. І у якісного тренера вони б виглядали відповідно. Просто треба вміти ставити гру, вміти використовувати гравців. У нас слабкий тренерський штаб, відповідно грає і команда. Всі ці розмови про слабких гравців... У сильного тренера гравці прогресують, прогресує командна гра. Реально із навними гравцями показувати куди якісніший футбол. І точно можна бротись за золоті нагороди із шахтою. Ми не поступаємось їм за рівнем гравців.

ViAn сказав...

Vitos, знову таки все це здогадки і ігри агентів. Покине відомо хто головний тренер. Тому і не відомі і трансферні плани.

Стас сказав...

ViAn ,какой из Шепелева опорник...Как играет на отбор Шапаренко...А Буяльский точно тот игрок что нужен ДК сегодняшнему? Словом,мы с тобой разнимся во взглядах на ДК сегодняшнее.Тренер тренером,а игроки нужны добротные,Как для меня то сегодняшнее ДК это Циганков,Миколенко,Попов и Вербич! И...и всё.Остальные...посредственно!И какой у них будет тренер здесь не имеет значения.

Леший сказав...

Стас, не соглашусь. Тренер сегодня важнее всего. АПЛ это доказывает каждый тур. Да и Вальверде в Барсе тоже )))) но Динамо не поможет даже Клопп- тренеров способных изгнать тараканов из головы ИМС не существует в природе...
Всех с наступающими)))

ViAn сказав...

Стас, ми про це вже говорили. Шапаренко згідно статистики осені 2019 додав дуже якісно саме у показниках відбору, силової гри. І він може ще додавати у цих показниках. Для цього потрібен тренер, який буде розвивати його гру всебічно. Шепелєв ніякий не опорник. Він бокс. І достатньо якісний. Знову таки, щоб він зростав потрібен інший тренерський штаб. Тому із діючим складом і якісним штабом ми можемо показувати набагато якіснішу командну гру. А гравці будуть прогресувати.