понеділок, 16 листопада 2020 р.

Трансферні пошуки. Відтягнутий форвард. ч.1.

 

Завжди паузи на збірні можна присвятити улюбленим трансферним постам. Влітку їх було написано багато. Всі очікували бурхливої трансферної компанії. У підсумку отримали лише одного новачка, і то в оренду. Наразі дуже цікаве питання про зимову трансферну компанію. Чи буде підсилення? За логікою перше підсилення вже з командою, я про Артема Бєсєдіна. Наразі здається, що ціла група гравців взагалі не мають шансів залишитись у складі, та все це далеко не так однозначно. Достатньо вивчити методологію роботи румуна. Ті ж Тейшера, Ісмаілі, більшість бразильців, проводили перший сезон, а то і два у дублюючому складі, на лавці запасних. А потім бац і вистрілювали. Це я про Цитаішвілі, Дуелунда, Лєднєва. Їх час ще настане. Хочеться вірити, що трансфери таки будуть. І для найважливішим місцем для підсилення є позиція відтягнутого форварда. Ми тут бачимо Буяльського. Однак я впевнений, що для Луческу тут повинен грати куди більш технічний, агресивний і результативний гравець.

Габріель Сара

21-но річний бразилець Сан Пуло. Фізично потужний, кремезний гравець з хорошою швидкістю, бразильською технікою, поставленим ударом з обох ніг. Сара діє по всій ширині атак. Може грати як з глибини, так і з флангів, активно включатись по центру. У хлопця хороший потенціал, високий футбольний інтелект. Так, це не топовий бразилець. Просто гравець основи однієї з найкращих команд чемпіонату, яка поки претендує на золоті нагороди в чемпіонаті. До того ж є однією з кращих команд Бразилії по підготовці якісних гравців. Не думаю, що це легкий чи дешевий трансфер. Але якщо Динамо таки буде переходити до бразильського вектору у розвитку, то він точно буде в списку гравців, які можуть нас підсилити за адекватні гроші.

Рафаель Хольцхаузер

27-ми річний півзахисник бельгійського Беєрсхорта. Ця команда – відкриття сезону. Впевнено йде у трійці лідерів чемпіонату, а минулий сезон проводила у першій лізі Бельгії. Сам австрієць може не скласти враження. Височенний гравець, з довгими ногами. Здавалось би, но що робити на позиції атакуючого півзахисника хлопцю 193 см зросту? Та й не складає він якого враження. Не виглядає потужно на другому поверсі. Дйсно в кар’єрі австрійця були різні періоди. Він пограв у багатьох чемпіонатах. В Австрійському чемпіонаті показував гру високої якості. В Бундеслізі не склалось. В Бельгії гравець перезавантажив кар’єру. По суті він грав за всі юнацькі і молодіжні збірні Австрії, грав успішно. Але виклик і дебют за першу збірну відбувся тільки в жовтні 2020 року. Заслужив. Починав опорником, може зіграти на всіх трьох позиціях в центрі поля. Міцний гравець, достатньо якісний у відборі. Але головні чесноти – перший пас, саме пас в штрафний майданчик, плюс стандарти, як гольові передачі, так і прямі голи зі стандартів. Австрієць має удар і пас. Грає просто, без якихось крутих технічних фінтів. Та вні вміє робити різницю. І це його головна чеснота.

Еран Захаві

Вірогідність переходу цього 33-х річного гравця ПСВ і збірної Ізраїлю мінімальна. І вік не той, і він тільки нещодавно приєднався до ПСВ, з яким веде боротьбу з Аяксом. Тут скоріше моє бажання взяти його за зразок. Еран в 33 показує прекрасний футбол. Таких гравців любить вболівальник. Це і є відтягнутий форвард. І він точно в атакуючій фазі куди сильніший за Буяльського, який все ж більше бокс, ніж гостроатакуючий гравець. Такий досвідчений гравець, з прекрасними ігровими характеристиками, з вмінням робити різницю, вирішувати епізоди, створювати голи з нічого. Прекрасний гравець, не дивлячись на його футбольний вік. Динамо б дуже допоміг умовний Захаві на позиції під Супрягою.

Насправді писати про підсилення і імена зараз стало дуже важко. Бо реально оцінити імена, вартість і позиції дуже складно. Бразильський вектор чи румунський? Європейський чи виключно ставка на власну талановиту молодь? А може взагалі весь сезон буде дограватись цим складом. І вже за його підсумками розпочнеться перебудова. Може і не розпочатись. У нас немає жодних спроб від ЗМІ поговорити з Луческу. Обговорити його погляди на майбутнє Динамо. Про те, яким він бачить розвиток. Все це є. Але ми залишаємось жити у повній невизначеності.

Дякую за увагу!

6 коментарів:

Стас сказав...

Да,по трансферам инфы вообще ноль.Хотя некто Франков и проболтался о том что собирается ДК потратиться на опорника...Именно из тех денег что команде удалось заработать на выходе в ЛЧ.Возможно это так и есть,но...Меня всё не покидает чувство того, что снова мы как обычно пытаемся запудрить самим себе мозги.Я имею ввиду наши обычные трансферы с мусорок,которые изначально не способны усилить нашу команду и делаются они видимо не ради усиления!Но сам Луческу таких трансферов не хочет и именно потому клуб не усилился под нового тренера.Если я прав,то Луческу очень недолго у нас пробудет...

ViAn сказав...

Стас, прям з мусорок Динамо трансферів не робить. Так, є деякі моменти, коли приходять Клейтони, Беніто, Каргбо, Костевічі. Це все такі трансфери. Безкоштовні. Останній трансфер за гроші - Родрігес. 2 млн євро за такого гравця - хороша робота селекції. Впевнений, що зараз ми його можемо продати точно в декілька разів дорожче. Особливо якщо подивитись те, як він провів матч із Барсою. Тут є що показувати його агентам.
Луческу має власну стратегію розвитку. Тому побачимо цю зимову компанію. Я очікую Лінкольна. Дивлюсь за його виступами. Хороший нападник. Особливо якщо будувати атаку з латиносів, то він там не завадить. От тут ми і зрозуміємо вектор розвитку.

Стас сказав...

ViAn ,атака из латиносов?А они кто? Де пена,Клейтон...Ты действительно веришь в последнего?)))Я как раз и счита что трансфер Клейтона это трансфер с мусорки.Бенито Каргбо...Я понимаю что за тарелку супа,но зачем они нам?Они нас так кардинально способны усилить?А Родригес заиграл только при Луче.Посмотрим как будет это всё дальше выглядеть.Но где трансферы для усиления? Где трансферы под ЛЧ? Или Луческу поставили задачу выиграть чемпионат этим составом?

ViAn сказав...

Родрігес, Лінкольн і ще декілька гравців. Це ж не так швидко, без радикальних змін. Луческу і у шахті бразильців поступово вводив. Циганков повинен грати до продажу. Після його продажу можна і бразильця взяти за менші гроші, але хорошо. Це буде влітку скоріше за все. Думаю, що еволюція - не один сезон. Тому зміни не будуть радикальними по складу. По 2-3 гравців максимум вводитимуть в обойму.

Стас сказав...

Ну,что,я так понимаю,наша сборная на сегодня всё!(((Чего-то подобного я на самом деле и ждал после нашей победы на молодёжном ЧМ и первого места в группе с Португалией....Дай Бог чтобы я снова ошибся!

ViAn сказав...

Я не думаю, що по Збірній все. Сьогодні гри не буде. Це далеко не перший випадок. Таке буде і далі повторюватись. Хтось захотів зіграти у свою гру, я про Швейцарців. Вирішувати все не на полі. Може це і на краще. Буде жеребкування. Динамо б повернути Забарного. Він наразі на вагу золота для команди. Але історія дуже небезпечна, бо і інші країни будуть намагатись використати це на свою користь. Побачимо рішення від УЄФА.