четвер, 19 листопада 2020 р.

Динамо Барселона. Ми на грані технічної поразки?

У світлі останніх матчів Збірної України хочеться обговорити ситуацію, яка назріла. Вся історія в Швейцарії, насправді, назрівала. Все ж потік нових захворювань що в Збірній, що в Динамо, зупинити не виходить. Кожен новий тест стабільно виявляє мінімум 3-х нових хворих людей. Це все говорить лише про те, що носіями ковіду є всі. І що поки не перенесе його кожен, доти буде тривати ця смуга. Ви ж пам’ятаєте, що Динамо висіло за крок від того, щоб не зіграти в Барселоні матч ЛЧ? А потім ледь нашкрябало гравців на заявку із шахтою? Більшість гравців, які грали у тих матчах, вже на карантині. Залишилось в команді лише декілька гравців, які поки не мали позитивного тесту. І у світлі всього цього процесу виникає надзвичайно цікаве питання. Чи відбудеться матч в Києві з Барселоною?

Так, ми знаємо, що Київ – не Люцерн. І місцева влада ніколи не піде на те, щоб закрити Динамо на карантин перед таким матчем. Матч з Інгульцем точно відбудеться. Бо тут можна підтягнути гравців з молодіжного складу. Але чи діють ці правила для ЛЧ в поточних умовах? Нагадаю, що для того, щоб матч в ЛЧ був проведений треба мати 13 чоловік з заявки групи А. Якщо 13 чоловік з цієї заявки набрати не виходить, то є підстави не проводити таку гру. Все просто. Це абсолютно не та ситуація, що ми мали у Збірній. Там не має заявок по спискам А і Б. Там достатньо просто мати 13 людей з негативним тестом і паспортом громадянина України.

На сьогодні у Динамо офіційно здорові 16 чоловік: Бущан, Бойко, Забарний, Кендзьора, Миколенко, Караваєв, Белуце, Буяльський, Шапаренко, Вербіч, Де Пена, Дуелунд, Цитаішвілі, Клейтон, Супряга і Русін. З цих 16 троє заявлені по списку Б, тобто мова йде про Миколенко, Забарного і Цитаішвілі. По суті у нас на сьогодні є 13 гравців по списку А. І то більшість з цих гравців перехворіли і абсолютно невідомий їх фізичний стан. Але є Кендзьора, Буяльський, Вербіч, Де Пена і Клейтон. 5 гравців з заявки А, які ще не мали позитивного тесту. По суті Команда зараз знаходиться на такій грані, що якщо хтось з цієї п’ятірки здасть позитивний тест, то ми можемо банально не набрати 13 гравців на заявку. І тут ніякі молодіжні склади не допоможуть. Бо поповнити заявку А неможливо.

Так, насправді ще є дні і надії на те, що з заявки А здадуть негативні тести Гармаш, Андрієвський, Лєднєв і Шепелєв. Бо Сидорчук, Циганков і Родрігес точно будуть на карантині ще довго. Інша справа, а чи зможуть ті, хто здадуть негативний тест, грати? Але чим більше людей будуть мати негативний тест, тим легше, бо їх можна навіть формально заявити, щоб набрати 13 людей в заявку. Говорити ж про позитивні результати у грі з Барселною в поточних умовах можуть лише фантасти.

Медична служба Динамо, яка ще рік тому показала себе з Бєсєдіним, і зараз повністю провалилась. Добре відомо, що Динамо шукає нового головного лікаря Команди. Це вимоги Луческу. Але поки, чомусь, жодна кандидатура не влаштувала ІМСа. Хоча приїжджали дуже фахові люди. Може ця ситуація нарешті змусить керівництво провести зміни в медичному підрозділі Динамо. Ситуація давно назріла.

Саме тому ситуація зараз така, що матч із Барселоною під загрозою. Можна говорити про тактику, про ситуацію в командах, про шанси на позитивний результат. Особливо напередодні гри після матчів чемпіонату. Та тут історія така, що матч може просто не відбутись. Технічна поразка цілком вірогідна. Про це мовчать представники Динамо. І тут зв’язок з вболівальниками по суті відсутній. Ми не бачимо намагань спілкуватись, доносити правду. Що казати, якщо вчора була товариська гра між першою командою і молодіжною, а нам абсолютно невідомі склади. Відомий лише рахунок. І то завдяки інсайдам. Просто якась інформаційна блокада.

Дякую за увагу!

26 коментарів:

ViAn сказав...

Всіх з перемогою! Ми і далі перші, попри все. І Гармаш сьогодні молодець. Та й вся Команда.

Vitos сказав...

Луче берет свои очки. А это самое главное!

Стас сказав...

Опять про Линкольна пошли разговоры...Оно вроде и правильно,но...Перво наперво сильный игрок в опорную зону,игрок на место Буяльского,а уж затем и центр форвард.Воробей поди да скажи что в нападение ДК зимой купит двух бразил.Не знаю правда или врёт человек...

ViAn сказав...

Стас, безумовно Динамо взимку може купити двох бразильців. Нічого надзвичайного в цьому не бачу.

Стас сказав...

ViAn,да понятно,только если в нападении они кудут играть,то куда девать Супрягу с Бесединым? Потом ждут вроде толкового опорника...

ViAn сказав...

Стас, ти сам бачиш, що зараз такі умови, що чим більше в обоймі гравців, тим краще. Травми, ковід... Треба мати не 20 гравців, як раніше, а 30-35. Тому абсолютно нормально мати більший вибір в атаці, більший в захисті. По суті зараз у Динамо один Супряга, один Буяльський, один Сидорчук. Альтернатива відсутня.

ViAn сказав...

Дійсно в цьому чемпіонаті поки ми йдемо по хорошому графіку. Якби було більше гравців, то і шахті б не програли, а може і виграли. Але стан суперника такий, що треба нарощувати відрив. Бо не здивуюсь тому фактору, що взимку шахту очолить інший тренер, та й трансфери можуть бути сильні. Все ж вже зараз видно, що Каштру все більше провалює сезон. Минулорічного домінування немає і близько. А очки втрачаються регулярно. Для нас - хороший шанс отримати чемпіонство.

Стас сказав...

Да,Шахтёр сегодня с Александрией потерял очки.И у нас снова 3 очка гандикап.Но нам в первую очередь нужнось на себя смотреть а потом уже на шахту.Жду хороших трансферов для и под Луческу!Если не зимой,то следующим летом.

IllyaGIP сказав...

Всіх вітаю
З проблемами у складі,але виграли. Та ще й при втраті очок шахти. Супер просто. Надіюсь вдасця збільшити відрив до перерви. Думаю зимою якісь придбання ще точно будуть

Гриша сказав...

Добрый день всем. А вот пан Цыганык ляпнул что Мирча видит усиление в УПЛ. Как вам такой поворот шановни

Leonidas B сказав...

Матч не смотрел, но судя по нарезкам и видео забитых голов, для Динамо он был не простым, ковид основная причина. Дай бог, чтобы Забарный остался в строю, а то как сборники то тут то там на ковиде, вон Яремчук тоже. На Барсу только с характером, у Барсы тоже проблемы, хорошо бы ничью, и Барселона тут бы не возражала. Ждём преддверие матча, там будет видно кто готов будет играть.

Стас сказав...

Гриша,в качестве версии или варианта пополнения ДК из нашей лиги,как бы он Коваленко из Шахтёра не забрал!)))

Гриша сказав...

Все возможно не удивлюсь вообще. После назначения Мирчи это уже не такая бомба. Мой прогноз это Кочергин. Ну может быть еще Шабах. А там посмотрим. Но опорник нужен кровь с носа. Надеюсь Вуко привезет толкового хорвата

Стас сказав...

Гриша ,реально толковый хорват что способен нас усилить прямо сейчас будет стоить 10-15 лямов! А средненьких по 4-5 лямов нам не нужно.Это моя точка зрения.Ибо плавали,знаем!)))(с) И как потом сие заканчивается тоже воочию приходилось наблюдать и не раз.

Гриша сказав...

Стас да не будет таких трасферов вы это сами прекрасно понимаете. Даже 7-8мл.тоже максимум 4-5.и кстати хорваты у нас хорошо прижываются. И сейчас там нету такого кто стоит таких денег. Есть добротные просто их надо растить до высокого уровня.

Стас сказав...

Если нет,то останемся там где сейчас! И другово не будет.Не тешь себя иллюзиями, хватит врать себе самому.Не будет ЛЧ и значит не будет заработка.Потом уйдёт главный тренер И мы снова,как в старые добрые, времена да с динамовский сердцем...(((

Гриша сказав...

Я все прекрасно понимаю и эта ЛЧ это заслуга Мирчи. И наш путь это путь голандцев бельгийцев. Надо менять скаутинговую службу. У Суркисов сейчас нет денег. Они все были в Привате. А насчет Мирчи не думаю его это типа наркотика он берет энергию от работы. А насчет дорогих трасферов забудь и не летай в облаках.Мирчу позвали поднимать молодеж.Суркисам надо 💰. А там он тоже преследует свои цели

ViAn сказав...

Я думаю, що головне зараз - закінчити рік. Динамо так і не зуміло набрати обертів через те, що в жодному матчі сезону тренерський штаб так і не зібрав основу. Тому результати цілком нормальні. Головна задача - зберігти 1 місце в чемпіонаті до зими. Потім буде міжсезоння, підготовка, одужання багатьох гравців, трансфери. У Луческу буде більше часу на тактичну підготовку. І навесні Динамо буде виглядати ще переконливіше.
Друга задача - вийти у ЛЄ. Не можу сказати, що це принципово прям настільки важливо. Але для рейтингк клубу, для престижу - надзвичайно важливо. Для трансферів - також важливо. Для командного тонусу, мотивації. Хоча, я знову можу повторити, що задача №1 - була ЛЧ. Задача №2 - перемога в чемпіонаті. 1 місце до зими - хороша мотивація для 2-х якісних трансферів.
Стосовно придбань з чемпіонату, то так - можливо. Але лише в ротацію. В основну обойму у нас немає гравців в чемпіонаті.

Гриша сказав...

Абсолютно согласен с вами Виан на счет ЛЧ и чемпионата. Тому подтверждение что Суркисы не отпустили Мыколенко в МЮ или может хотели денег сразу. А какого типажа форвада Линкольн. Просто нет возможности следить за ним

ViAn сказав...

Гриша, на Лінкольні світ не сходиться. В Бразилії завжди є багато надзвичайних гравців. Всі сучасні бразильці, та й не тільки сучасні, це гравці з адзвичайним технічним оснащенням. Про Лінкольна можна сказати так, що він надзвичайно лаконічний. Має шикарну техніку, нестандртне мислення, але дуже лаконічний. Не перетримує м'яч. Відкрився, отримав і віддав. Але тут вся суть в тому як відкрився, як прийняв м'яч і як віддав. Він діє на всіх 4-х позиціях в атаці. Для сучасної Бразилії - типово. У них гравці групи атаки не прив'язані до позицій. Лінкольни грає по всі ширині атаки. Але для мене він більше відтягнутий форвард, під Супрягою. Альтернатива Буяльському. На мою суб'єктивну думку індивідуальна майстерність у бразильця на порядок вища, краще футбольний інтелект, і абсолютно іншої якості виконавча майстерність. Але він ще молодий, поки 19-ть років. Він набуває досвіду. Тому йому треба грати. Якщо нам готові його віддати за адекватні гроші, то треба брати обов'язково. Тим більше, якщо ми будемо будувати бразильску групу атаки. Це гравець основи збірної ю20. Це говорить про все.

Гриша сказав...

Дякую.зрозуміло що це один з багатьох. А так це я для себе просто цікаво. А як вам Кане з ворскли?і чесно кажучи мене турбує гра з Ворсклою. Темпаче Динамо завжди тяжко грало з нею. І ще тепер неможливо зробити ротацію. Не хочеться втрачати очки. Максимов заліпив міцну команду.

ViAn сказав...

Я не дивлюсь Ворсклу. Команда добре організована і має стабільний склад. Це і так було зрозумілим по фіналу Кубка України. Але Динамо зараз також - організована команда із виконавцями більш високого рівня. Що ми бачимо і по турнірній таблиці. Матч буде важким. Однак, це не говорить про те, що треба чогось боятись. Нам цілком по силам перемогти.

Стас сказав...

Месси в Киев не летит? Я вот скажу так,ещё непонятно в плюс это ДК нынешнему али в минус!Я давно говор Месси в нонешнем своём состоянии только лишь тормозит развитие Барсы! Господи,на сколько же тупы!!! барселонские болелы!

ViAn сказав...

Стас, Мессі - генальний гравець. Нагадаю, що саме він забив перший гол у наші ворота. А структура гри у цієї Барселони і без Мессі абсолютно не вражає. Я про це вже писав. Куман як тренер - посередність. Тоді як рівень індивідуальної майстерності у тих же Коутіньо, Грізмана, Трінькао, Дембелє... А ми без Циганкова і Родрігеса, індивідуально найсильніших наших гравців. І тому ми завтра можемо лише на дикому фарті заробити нічию.

Стас сказав...

ViAn ,ничья? Не будет её.Будет 0-2.Причём совершенно без шансов для нас.На счёт индивидуально слабых игроков ДК в самую точку.Я потому про посредственный состав не готовый к уровню ЛЧ и говорю всё время.А мне всё больше про усиление в 4-5 лямов!Глупые люди, чесслово.

ViAn сказав...

Стас, так ти дивився перший матч ДК проти Барси? Не все так погано. Шанси є.