понеділок, 2 листопада 2020 р.

Динамо Барселона. Чи є у нас шанси?


Тема гри з Барселоною наразі особливого ентузіазму не викликає. Сире Динамо, яке тільки на стадії побудови, зустрінеться з командою, яка також знаходиться у достатньо важкому стані. Барселону розривають внутрішні проблеми, багатомільйонні борги, 4 матчі поспіль в чемпіонаті без перемог. З іншого боку 6 очок після 2-х турів у ЛЧ. Наче ця група дається Барсі дуже легко. Та якщо ви бачили матч із Ференцварошом, то рахунок на табло абсолютно не відповідає змісту гри. Бо реально угорці мали через 20-ть хвилин після початку матчу вигравати 2:0. Реалізація, фарт, клас гравців… Організація гри команди Реброва на дуже високому рівні. Тому і були 2 нагоди відзначитись. Потом стались фактори Мессі і Фаті. Далі ж просто розкатали суперника, який майже не пручався.


Що є головним у сьогоднішній Барсі? Який рівень організації гри? І чому в чемпіонаті такі результати? Чому Реал за всіма статтями розмазав команду Рональда Кумана? Пишуть, що там суперечливий результат, незрозуміле пенальті. Але реально саме за змістом гри Мадрид виграв за всіма статтями. Барса має просто шалену групу атаки: Мессі, Фаті, Грізман, Дембеле, Коутіньо, Трінькао, Педрі, Брайтвейт. Можна лише позаздрити такому вибору виконавців. Відповідно і стиль гри – тотальний футбол. Каталонці намагаються закрити суперника в його лінії штрафного майданчику і не відпускати звідти. По суті як удав плавно душити. З Реалом такий футбол фізично не мав шанси пройти, бо лінія захисту і півзахисту Реалу точно нічим не поступається. Тому й закрити нереально. Динамо ж закриють точно. І проблеми команди на лівому фланзі оборони по суті закрити гравцем, який впорається із Трінькао чи Дембеле, гравцями швидкісними і технічним, міг лише бути Миколенко, і то теоретично.


В чому ж головна проблема Барси? В тому, що гра йде не за рахунок організації. По суті вся гра в атаці – суцільна імпровізація. Кожен бере м’яч і тягне його, обіграє і намагається вивести на відкритий удар партнера, чи самостійно забити. Передбачити вектори розвитку атаки нереально. Атакують по всім фронтам. Якщо подивитись на скрін, то легко побачити головну проблему – безшабашна атака. 9 польових гравців знаходяться в останній третині поля, всі в атаці. По суті при високій втраті в центрі поля обрізається майже вся команда. Саме так моменти створював Ференцварош. Саме так забивав і Реал. Швидкісний перехід з оборони в атаку – головний козир проти цієї Барселони. А у Динамо із цим величезні проблеми. Я ж не випадково в анонсі матчу Динамо Ференцварош зробив акцент на тому, що Нгуен грав дуже високо. Це була жертва Реброва, яка декілька разів спрацювала. Проти Динамо Нгуен грав суттєво нижче, більше з флангу, по всій ширині атаки. Тому рішення Реброва проти Барси – його єдине тактичне рішення проблеми. Відстояти свої ворота і втекти.

Як буде грати Луческу проти тотального атакуючого футболу Кумана? Строго від оборони. Я не здивуюсь навіть 3 центральним захисникам. Але не думаю, що Супряга буде грати відірваним від оборони. Не здивуюсь і схемі 4-4-2. Для мене Циганков і Вербіч у цьому матчі зайві зі старту. Родрігес може нав’язати куди більше боротьби. Багато хто вважає, що Де Пена буде лівим захисником. Але у Динамо дійсно величезні проблеми із складом. На основні 11 важко набрати гравців. Та я скажу так, що чим складніше задача, тим приємнішими будуть набрані бали. В будь-якому випадку це буде для гравців Динамо гра поза гранями можливостей. Або вльот з великим рахунком, якщо хтось почне економити сили і думати про наступну гру.

Дякую за увагу!

18 коментарів:

Parker сказав...

Враховуючи величезні проблеми зі складом, сподіваюсь лише на те, що багато не пропустимо. У нас і без епідемії захворювання на CoViD19 було мало шансів, зараз їх фактично нема.
Нічию вважатиму дивом, мінімальна поразка буде прийнятною.
Також дуже хотілося б, щоб "Ювентус" не подарував жодного пункту у спарці з "Ференцварошем".

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Важко передбачити, але дійсно стратегічно мінімальна поразка - було б дуже великим плюсом для ослабленого Динамо. Хоча все може бути, дійсно все. В тому числі і наша перемога 4:0, як би це фантастично не звучало)).

Стас сказав...

Завтра мы увидим ту же картинку какую сегодня смогли лицезреть болелы Шахтёра!

ViAn сказав...

Стас, я б не порівнював стиль гри Боруссії М і Барселони. Німці грають на інших принципах - швидких атак. А шахта проти них зіграла у високий блок, за що і отримала, дуже багато вільних зон було. Динамо ж гратиме низьким блоком в катеначчо. Чи це допоможе? Не думаю. Але ж футбол - така штукенція. 5-та хвилина матчу, Супряга втікає, його збиває воротар, фол останньої надії, червона і пенальті... Барса штурмує, а у нас знову відрив, зновуфол останньої надії і каталонці вже грають в 9 гравців. Думаєш таке нереально уявити? Згадай наш матч проти Генгама. Тому так, за логікою ми програємо, програємо навіть основним складом. Але поле рівне, м'яч круглий.

Стас сказав...

ViAn ,да ты,я смотрю,мечтатель!)))Результат на табло будет примерно таким какой был вчерась после игра шахты.Остальное не имеет ничего к реальности.Можно болеть за любимую команду,но нельзя всё это превращать в идиотизм!

ViAn сказав...

Стас, я просто не думаю, що Динамо настільки слабше за Алавес. Тому можна і програти, але 0:6... Це вже зовсім себе списувати. Тому не думаю, що все буде так погано. Треба вірити в свою команду, бо інакше немає сенсу взагалі сьогодні включати футбол.

Стас сказав...

ViAn,а я не уверен,что сегодня буду его смотреть!Меня больше интересует игра супротив Шахтёра.По поводу слабости и Алавеса...А на сколько мы слабее Юве, который Барса в гостях недавно обыграла?)))

ViAn сказав...

В Турині була рівна гра. Барса переваги не мала. Юве забив більше але ВАР відміним 3 голи. Тому там інша історія. Барса взагалі у цій нашій історії повела себе по іспанські. Вони продовжують показувати себе з найгіршого боку. Я про те, що вони ініціювали додаткові тести, навмисно, щоб відпочити, бо в чемпіонаті справи жахливі і психологічно надавити на Динамо. Брудні методи, абсолютно негостинні. Тому побачимо. Але я не очікую розгрому.

Леший сказав...

Радует Нещерет - для 18 лет отличный вратарь

Леший сказав...

Осень прилично сыграли - вратарь у нас красавец, Попову тренироваться надо- пеналь привёз, Пике упустил. Родригес - собака знает в какой игре выкладываться- так бы всегда, а не раз в году

Leonidas B сказав...

Жаль что результат не достигнут, но учитывая катастрофические потери Динамо, и даже при всех проблемах Барсы, то это результат и игра дорого стоят. Признаюсь, что ожидал гораздо хуже результата, но Нещерет супер, после предыдущего матча по нему были опасения, но приятный такой нежданчик. Да и все игроки не опустили руки после спорного пенальти, а старались играть, будь по-удачливее вполне могли увезти три очка, сколько моментов не реализовали. А так достойно, в Киеве можно дать бой.

Parker сказав...

Привіт усім!
Дуже пристойна гра з боку "Динамо". Навряд можна казати, що ми награли на перемогу, але на нічию можна було сподіватися.
З урахуванням останніх матчів найбільшою нашою кадровою проблемою вбачається форвард. Супряга, нажаль, не виправдовує сподівань та довіри з боку тренера.
Вчора бігунок з "Ліверпуля" Діого Джота забив "Аталанті" тричі. Супрязі потрібно тричі на день переглядати той поєдинок.
Нещерет зіграв дуже надійно, 12 сейвів, це прекрасний результат з огляду на те, які саме удари наносили суперники. Головне для Руслана не вхопити зірку і не зламатися психологічно, адже в його віці помилки будуть обов'язково.
Дорікнути нашим гравцям можна лише заневикористані моменти, а в цілому усі зіграли непогано.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Завжди хочеться чути тих, хто прогнозує розгромні поразки Динамо. Я про Стаса в нашому випадку)) По суті Динамо приємно вразило організацією гри. Особливо якістю виходу з оборони в атаку. Нам так і не показали розбір ВАР не зарахованого голу Кенджьори. А хотілось би подивитись. Але організація гри прекрасна. І заміни, які підсилили гру в атаці. Циганков і Нещерет сьогодні були найкращими. Вітя просто нереально якісно відіграв. Хоча дійсно реалізація... Так, реалізація. Але, не варто забувати про тер Штегена, це ж воротар топового рівня. Враження яке від матчу? Нічия була цілком реальна. І за змістом гри, саме за змістом. Це найважливіше. На останніх хвилинах, на подачах кутових було ж відчуття, що ось може залетіти і буде нічия. Динамо йшло в атаку. Не знаю як буде в Києві. Але головне - Луческу побудував командну гру навіть із таким омбеженим кадровим потенціалом. Також мені Шепелєв дуже сподобався. У нього сьогодні просування м'яча було на топовому рівні. Я задоволений змістом, організацією. Перспектива цілком реальна.

IllyaGIP сказав...

Привіт
Могли і влетіти і виграти. Воротарі сьогодні показали класну гру. Шкода, що не забили ще. Два гли могли класти точно. Коли вже Супрягу прорве? Грали по плану. Перші пару хвилин мандража трошки попсували гру, але зібрались. Всі точно сьогодні надіялись на те аби не обісратись як вчора зробила це шахта. А команда показала, що треба у неї вірити.
ViAn правий. І я скажу, що у спорті потрібно бути романтиком. Не важливо гравець ти чи вболівальник. Могли програти крупніше стогодні, але зовсім трошки везіння і була б нічия або перемога. Я задоволений грою. Буде цікаво подивитись на матч відповідь. Думаю там ми себе вже будемо впевненіше почувати. І класно, що в кінці побігли і намагались зрівняти, а Барса почала тягнути час

IllyaGIP сказав...

Погоджуюсь з кожним словом. А ще сподобалось як ми виходили з під пресингу.

IllyaGIP сказав...

Як Вам новина про приватизацію НСК?

hunter сказав...

Скоро эти "слуги"во главе с клоуном всю страну ахметовской банде продадут

ViAn сказав...

Новина не про приватизацію НСК, а про те, що робітники обслуговуючої структури можуть увійти під керування агрономної служби шахти. Але ж агрономи Динамо так само контролюють стан поля НСК, так само допомагають. Немає ніякого офісу у шахти на НСК. Приватизації НСК не підлягає. Це фізично неможливо. Стратегічний об'єкт державної власності, який занесений у список об'єктів, які прихватизувати неможливо.