понеділок, 23 листопада 2020 р.

Популізм на кожному кроці і футбол не для всіх...

Напередодні матчу з Барселоною я хочу обговорити доволі болючу тему для мене. Можливо, що і для більшості вболівальників. Ми живемо в такі часи, що футбол – розкіш. Похід на футбол в наші часи – недосяжна мрія. Так, декому дійсно пощастило в цьому році побачити матч Динамо проти Юве. Це був такий ковток повітря серед суцільних заборон. Тут можна сперечатись із доцільністю заборон відвідувати футбольні матчі на відкритому повітрі, з дотриманням правил сидіння через місце. Хай навіть в масці на відкритому повітрі. Зрозуміло, що безпека завжди на першому місці. Але при тому, що якщо людина в Києві їде на червоній лінії метро зранку від м. Лісова до м. Академмістечко, а ввечері назад. При цьому їде до метро на забитій маршрутці в обидва боки, то в метро їхати біля 1 години, на маршрутці з Троєщини ще хвилин 30-ть. Тому по суті кожна така людина проводить у замкнутому просторі, в доволі таки забитих людьми приміщеннях, більше 3-х годин. Те ж саме можна сказати і про синю лінію від Героїв Дніпра до Теремків. І так кожного дня. Плюс прямі контакти на роботі з іншими людьми, які так само контактують з сотнями людей в транспорті, магазинах…. Але карантин вихідного дня, який призводить до того, що в будні в перукарнях, спорт. залах, музеях, театрах, магазинах в ТРЦ, кінотеатрах… просто набагато більше народу. Карантин вихідного дня – як футбол без глядачів. Популізм.

І от я, як і більшість адекватних людей, не можу піти на футбол. Є ж правила і закони, яких треба дотримуватись. На стадіонах можуть бути присутніми лише футбольні команди і пов’язані з ними люди. Я про штат команди, про телевізійні служби, журналістів, медичні служби, служби охорони порядку. Але є особливі люди, яким можна відвідувати футбол. Не кажу про правила, які вони не дотримуються, бо сидять не дотримуючись відстані, без масок. Ці люди взагалі не мають жодного стосунку до Динамо.

В наш час є такі люди. Депутати, боксери, друзі депутатів і їх дружини, діти, які сидять в ложах, яким фу-фу дозволяє ходити на футбол і дивитись стільки, скільки хочеться. В умовах рівних можливостей і прав ця каста «особливих» людей, абсолютно не відчуває дискомфорту. Вони як ходили на футбол, так і ходять. Впевнений, що і завтра ця групка «особливих» від опзж і слуг народу буде насолоджуватись ЛЧ на стадіоні. Бо їм можна. Вони не такі як всі, вони позазаконом.

Чого чекати від матчу з Барселоною? Я знову хочу наголосити, що тести на ковід можуть все змінити і Динамо може не набрати потрібної кількості гравців, хоча Циганков і Сидорчук з негативними тестами все ж зміцніли потенціал команди якщо не по готовому складу, то точно по тим 13 здоровим з групи А. Іспанський гранд може і приїхав без ряду основних гравців, особливо це стосується захисту, та це абсолютно конкурентна команда. Бо група атаки з Коутіньо, Трінькао, Дембелє і Грізманом може перемогти будь-якого суперника.

Відсутність Мессі, як одного з найкращих гравців в історії футболу, і Фаті, як одного з найталановитіших молодих гравців сучасності, який хоче і може увійти в коло кращих гравців в історії, - проблема. І справи у Барси в чемпіонаті надзвичайно сумні. Тому проти нас можуть грати більш молоді гравці, або датчанин Брейтвейт. Справи у каталонців в ЛЧ дозволяють дати відпочити декому з лідерів. Але ж і Динамо зараз грає без величезної кількості основних гравців. Для молоді Барселони будуть шанси показати себе. Для молоді Динамо шанси зачепитись на результат. Тому шанси є. Буду вболівати за Команду! Хай і не на стадіоні.

Дякую за увагу!

10 коментарів:

Стас сказав...

Ну,да,не 0-2,а 0-3! Извини,ошибся.Я так скажу,мы ещё четвёртые будем в этой группе.Причём всё абсолютно по делу.Беспросветно,но по делу.

Стас сказав...

Даже 4....

ViAn сказав...

Ну, поки ми точно не четверті.
Перший тайм був обнадійливим. Але треба забивати. Потім цей шикарний момент з виходом, коли захисники Барси витягли момент на самому початку другого тайму. І поплили після першої помилки. Другий тайм дійсно провалила команда. Провалила структурно, змістовно, емоційно. Можна казати, що гравці після ковіду не витримали 90-то хвилин. Можливо. Можна казати про відсутність Циганкова, Родрігеса і Сидорчука. Але рахунок на табло. І провальний другий тайм. Матч показовий. Треба підсилювати команду. Ми всі це знаємо. Для мене не є важливим 3-є місце в цій групі. Важливо, щоб команда грала рівно всі 90-то хвилин, додавала, коли це треба. Зараз найважливіше - зробити висновки і підготувати команду до Ворскли. Може вже буде грати Віктор. Все ж він для Динамо незамінний гравець. Треба підтримати Команду. Парні віддали всі сили. Але Барса має куди більш індивідуально сильних гравців.

Leonidas B сказав...

Барса таки берёт реванш за 0-4 дома, причём резервным составом. Динамо вполне прилично смотрелось в первом тайме, после которого здорово просело в физике, и как результат после первого гола посыпалось не веря, что можно отыграться. Моменты то были но мастерство при завершении хромало на обе ноги. Те проблемы которые присутствовали всегда в команде никуда не делись, не хватает качественного материала в центре полузащиты, нормального завершителя атак и т.д. Луческу смог пока только лишь нивелировать, сгладить, но играя против грандов отгребаем полные кошёлки. Тут привет экономным Суркисам. Сейчас по возможности привести команду в чувство, ещё впереди матча Чукра и решающая игра против Реброва.

Стас сказав...

ViAn ,о чём ты? Команда за 90 минут ни одного удара в створ ворот не нанесла!Самое страшное это то,что для большинства игроков ДК сегодняшняя игра это их потолок!Выше им не прыгнуть!Зато с точки зрения бизнеса клуб ДК в плюсах в этом сезоне!Только пройдёт ли клуб в следующую ЛЧ?! Да с этими игроками.Очень и очень сомневаюсь.

IllyaGIP сказав...

Навіть якщо ми і будемо четверті в групі, то попередні роки ми і в групі то не були. Рік назад ми з Лугано лежали. Тепер то безнадійно матчі так не виглядають. Та і не забувайте те, що попасти в Лч можна не тільки через плейй офф, а і через чемпіонство. Яке на даний момент виглядає на багато реальніше ніж попередні роки.
А купивши нападаючого, опорника і захисника про якого всі тут говорять ми ж не вирішимо проблему перемог над грандами. Ми підсилимлсь і зможемо краще грати в чемпіонаті і з середняками Європи. Це дозволить іноді боротися з грандами. А для того щоб стабільно перемагати грандів, потрібно мати такий склад як у них, а не два трансфери за 10 млн. Он у Ман сити на мільярди трансфери і поки не допомогло у Лч. А ми тут про опорника і нападника за 10млн.
Я все нормально, прогрес є і він продовжується. Потрібно щоб побільше людей відновилось і взяти на вихідних три очки.

ViAn сказав...

Стас, не треба викривляти статистику. Ми нанесли 3 удари у ствір воріт, а ще Де Пена пальнув з забойної дистанції вище воріт. Цілком можна було забивати. Розтринькали моменти, заважали один одному. Барселона забила зі своєї першої гольової атаки в матчі. По суті Бущан врятував лише 1 раз. Не піймав кураж. А після пропущеного голу Команда попливла. Як і в матчі з Юве. Треба продовжувати працювати над структурою гри. Все ж ковід додав, сильно додав проблем при підготовці. Більшість гравців декілька тижнів взагалі не тренувались. Миколенко сказав, що він пропустив 18 днів через ковід. Тому треба працювати далі. Нормальна у нас команда. Підсилення потрібне завжди. Сподіваюсь, що у румуна буде далі нормальний тренувальний процес. Бо команду треба вирівняти і всіх привести в тонус. Найважливіша гра з Ворсклою, ну і з Ференцварошом вдома.

Стас сказав...

ViAn ,ты слепо веришь,я же в слепую веру...Луческу упёрся в класс сегодняшних игроков ДК!Этот состав на грани прохода в групповой этап ЛЧ!Всё.В следущую ЛЧ вполне возможно мы не попадём.А слепая вера,извини,я вышел из того возраста и мне кажется немножечко поумнел,как и постарел.Не верю совершенно в чудесное преображение этого состава ДК!Покуда не будут игроки под ЛЧ.И главный тренер здесь виноват по стольку по скольку!Не он собирал эту команду,а те что уже годами бессистемно шарят по мусорках в поисках гнилой картошки.

Стас сказав...

ViAn ,опорник,атакующий полузащитник на место Буяльского и центр форвард!Де пена с Вербичем показали лишний раз что они не игроки уровня ЛЧ,поэтому фланговый быстрый атакующий игрок.Это те позиции что должны усилиться.А иначе наше случайное попадание в ЛЧ так и останется случайным уже в следующем году.Это если и вправду ИМС захочет почаще играть в групповом этапе ЛЧ.

ViAn сказав...

Стас, я думаю, що нас чекає поступова тотальна перебудова Динамо. Можна сміливо казати, що в нових схемах залишаться Родрігес і Шапаренко. Циганкова будуть продавати, бо вже час. Ще є шанси у Лєднєва і Цитаішвілі. Але бути в ротації. І в наступному сезоні, скоріше за все. Бєлуце так само може залишитись. Але по суті частково взимку, частково влітку будуть придбані бразильці. Наш півзахист і атака будуть мати 4-5 нових бразильця, плюс Родрігес, він органічно впишеться в бразильску структуру. Супрягу також можуть продати. Хоча у нього величезний потенціал. Він з бразильским півзахистом може суттєво додати. Йому будуть краще звільняти простір і асистувати. Вербіч, Де Пена і Буяльський - дійсно не гравців рівня ЛЧ. Але різких змін ми не побачимо. Все буде поступово. Плюс шанси для молоді. Талановиті гравці в Команді є. Це еволюційний шлях.