четвер, 26 листопада 2020 р.

Динамо Ворскла. Передбачливо і тому небезпечно.

       Наш чемпіонат продовжує приємно дивувати. Хоча є і не такі приємності. Минулого сезону в грудні місяці переможець чемпіонату по суті був вже відомий. Після 10 турів шахта випереджала найближчого переслідувача на 10 очок. І цим переслідувачем була Десна. Динамо набрало з Десною однакову кількість очок, 20. А на 4 місці, з відставанням всього в 1 очко, йшла Олександрія. Ворскла впевнено займало 10 місце серед 12 команд. Ситуація зараз абсолютна інша. Динамо впевнено лідирує. Хоча й відставання від другого місця не таке переконливе. Ворскла ж посідає 3 місце і веде боротьбу за зону ЛЧ. Що там казати, за золоті нагороди команда теж веде боротьбу. Відрив же не такий великий.

Саме тому наступна гра Динамо проти Ворскли набуває особливого колориту. Ворскла на сьогодні має збиту основу. Грає команда у власний футбол. Чітко можна сказати, що це тренерська команда. І Максимов зібрав у себе хороший колектив. Не скажу, що тут є якісь надзвичайні виконавці. Є тактика, є робота на результат. Для розбору хочеться взяти нещодавній матч майбутнього суперника на Баннікова проти шахти.

Скріни забитого голу. Скріни однієї з атак. Ворскла не грає в шалений пресинг, як робить це Інгулець. Є чітка структура гри у 3 центрбеки. Дуже модна на сьогодні. Коли центральний, в нашому випадку – Чеснаков, при атаках команди стає опорником, а при захисті спускається в центральну зону. Фланги віддаються фуллбекам. У Ворскли це Ребенок і Пердута. А далі в центральній зоні є квадрат. В квадраті два руйнівника – Пуцлін і Скляр, і два атакувальних хава – Кане і Степанюк. На вершині діє Кулач. Така собі робоча модель. Компактність у грі, жорсткість в середній зоні. І все заточене на швидкість, працьовитість, вміння зачепитись за м’яч атакуючої трійки. Саме швидкість – головним фактором у грі проти сильнішого суперника. На швидкості шукають помилки у суперника. На швидкості вибігають у вільний простір. Ворскла надзвичайно небезпечна саме на контратаках і при високій лінії оборони.

Гра у захисті має чіткі принципи. Це щільність в зоні штрафного майданчику. Максимальне насичення зон. Фланги віддаються, по флангам можна забігати. Але простріли, навіси… Все це зіштовхується із насиченістю центру захисту і ешелону перед ним. Сильному супернику дають змогу бігати навколо штрафного майданчику. А от створити щось в середині і на підступах – важка задача. Плюс завжди є Кулач і Кане, які готові втекти у вільні зони. Але дійсно розриви стаються, як і не завжди дотримуються ліній.

Ворскла передбачлива, бо структурно вибудована. Тому вирішення проблем – забити першими, а потім буде набагато більше вільних зон. Чим довше не забиваєш, тим підвищуються ризики пропустити контратаку. Дійсно буде надзвичайно цікава гра.

Дякую за увагу!

24 коментарі:

Vitos сказав...

Тяжелый матч нас ожидает. Удачи команде!

ViAn сказав...

Легка перемога. Хоча все ж треба забивати, бо моментів сьогодні було дуже багато. Зфграли організовано. Перемога на класі. Ворскла провалила гру, як і суддівська бригада. Черговий цирк імені Монзуль. Але 3 очки є. Йдемо далі.

Гриша сказав...

Мені цікаво як буде з червоною у Забарвного там був же офсайд. І ще на Віті не дали пеняль. І пані Катерина промовчала там і близько не було гри в плече був банальний поштовх в спину.

Стас сказав...

Переход из обороны в атаку...Какой же слабый у нас центр поля!

Гриша сказав...

Ще дуже не вдало ввійшов в гру Гармаш. Лєдньов оживає нажаль не забив. А так особливо перший тайм дуже сильний. Команда росте. Думаю після перерви буде ще сильнішою,якщо не станеться форс мажора

IllyaGIP сказав...

Усіх вітаю
Всі чекали валідолу і важкої гри, а все склалося на багато краще

Leonidas B сказав...

Всех с победой Динамо! В этом матче Динамо было сильнее, если бы судейство было более адекватным то и победа была бы более уверенной, а так судья при каждом удобном случае делал Динамо вилы. Моменты тоже нужно реализовывать, а то уже достали закатанные глазки и вдохи с ахами.

ViAn сказав...

Насправді по Ворсклі дуже сильно вдарило те, що вони залищились без 3-х гравців старту. Різник - основний воротар. Кулач - основний форвард, по суті головний гравець в атакуючих побудовах Максимова. І Чеснаков. Так і не зрозумів того, чому він сьогодні не потрапив в заявку. Саме через його відсутність Ворскла грала в 4-4-2. Хоча класична схема - 3-4-3. Причому трійка в атаці абсолютно не типова. Все ж цікаво зіграти проти суперника в оптимальному складі. Лавка запасних маленька. Важко буде ще й без Кане в наступних турах. Ворсклі бажаю скласти шахті конкуренцію у боротьбі за срібні нагороди.
Динамо сьогодні зіграло дуже сильно. Так, Гармаш провалив свій вихід. Думаю, що його взимку таки кудись влаштують. Він провів однц хорошу гру, але потім 2 провалив. В його віці таке не вибачають. Лєднєв вперше зіграв на хорошому рівні. Міг навіть хет-трик зробити. А вилучення Забарного - окрема пісня. В пенальті у ворота Ворскли Монзуль побачила у Шапаренко положення позагрою, а тут побачила червону в абсолютно простій ситуації де не було навмисної грубощі. Офсайд же у Степанюка не помітити - ж порушити всі протоколи VAR. Їх же тому і готують на спеціальних курсах 3 місяці, щоб всі епізди треба роздивлятись не тільки на предмет самої події. Наприклад, чи був кутовий, з якого забивається гол. Не помітити офсайду можна лише з причини низького рівня підготовки.

Гриша сказав...

Ну да коли забив де Пена то вони відмотали назад а тут раптом забули. Сміх і гріх. Дочекаемось тепер пояснень Лучо .як він буде їх відмазувати.

Гриша сказав...

На рахунок Забарвного хлопець додає дуже сильно. Головне не збавляти обертів і без травм.

Стас сказав...

«По нашим данным, легионеры нашей команды Беньямин Вербич и Томаш Кендзера не прочь сменить место работы. Клуб тоже не возражает. Зимой будут искать покупателей», — пишет источник.

Напомним, на Кендзеру, по данным СМИ, претендует «Рома». Об интересе каких-то клубов к Вербичу пока не сообщалось.
Ну,вот они первые ласточки грядущей перестройки ДК.Если я правильно понимаю,конечно.

ViAn сказав...

Стас, це все вилами по воді. Про інтерес до Кендзьори вже багато років говорять. Тут не дивно. Він у нас самий статусний легіонер, бо є гравцем старту основної обойми своєї збірної. А збірна Польщі на сьогодні має дуже якісне представництво в хороших чемпіонатах. Тому попит є. І ціна буде адекватною. У нас є Тимчик, який одужає після травми. При здоровому Тимчику Кендзьора б не грав. Бо наш хлопець набагато сильніший.
Вербіч... побачимо. Якщо будуть купувати бразильців, то має сенс його продавати. Але щоб це було критичним... важко сказати. Зараз він тільки набирає форму.

hunter сказав...

Говорят зимой хотят подписать Кочергина и Назаренко- супер усиление,теперь чемпионат выиграем без проблем

Гриша сказав...

Вообще-то источник указал что Кочергином серьезно интересуются а Назаренко поверхностно и плюс хотят взять нападающего, защ,и опорника

Гриша сказав...

И это будут легионеры

ViAn сказав...

Єдиний цікавий гравець поза Динамо - Ярмолюк. Але він дуже молодий. І грати в основній обоймі точно поки не буде. Тому буде прогресувати і далі в Дніпрі 1. А там побачимо. Може ІМС домовиться з Коломойським і ми підпишемо Яомолюка, здамо його в Дніпро 1 в оренду. Р0ки через 1,5-2 заберемо до себе.

Стас сказав...

Всё ж таки жду серьёзного усиления состава.Названные здесь фамилии,с моей точки зрения,таковым усилением не являются.Искать скорее всего будут легов и легов не в нашем чемпионате.В связи со всем этим у меня надежда только лишь исключительно на Луческу! Не думаю что он захочет на себя игровой мусор вешать.Ну и конечно тут вопрос о сумме что будет выделена на усиление.Если как мы привыкли 4-5 лямов за игрока,то...Это всё в пустоту.

ViAn сказав...

Стас, це ж все та то таке, вони там інсайди зливають)) Правда їх інсайди треба на 10 ділити)) Якщо вони хоч раз дозволять собі публячно заявити в інтрнет простір справжній інсайд, то ніколи більше інсайдити не будуть. Обріжуть всі канали зв'язку. Про Кочергіна горять вже давно. І ось це обсмоктати, що в січні можливо будуть переговори... Ну)) Можливо будуть. Кочергін - дійсно цікавий гравець. По суті найцікавіших серед усіх, хто в Зорі залишився. Зараз там взагалі молоді вже немає. Назаренко... це логічно. Він навіть в ротації Збірної вже першої. Але він за талантом навіть не Цитаішвілі. А Ярмолюк - да, це надзвичайно цікавий 16-ти річний хлопець.
Трансфери Динамо не будуть аби якими. Просто є 2 типи трансферів. Перший - в основу. Другий - в ротацію. Для ширини лавки. Ротація - не цікаво, Кочергін - максимум ротація. А от в основу - зовсім інше. В основу будуть братись або бразильці, або хороші європейці. Ясна справа, що Луческу схиляється до бразильців. Я теж.

Стас сказав...

ViAn ,посмотрим.С Жарделом не просто так была встреча...А там как Лучу Разрешат.Хотя после того как команда попала в ЛЧ...Должны ему развязать руки.И если уж и бразильцев,то не того типа, что были при Хацкевиче.

ViAn сказав...

Стас, а хто зараз лідирує у Серії А бразильській? Сан-Пуалу. Топова команда, де грають Дані Алвеш, Хуанфран. Це одна з найкращих команд Бразилії. І от тут Вітор Буено і Че Че - гравці основної обойми. Грають кожен матч. Коли в основі, коли на заміну виходять. Тому не такі вони погані. Це Хацкевіч не знав як використовувати бразильців. Я скажу тобі так, що рівень бразильского футболу і гравців надзвчайно високий. Тому при грамотній селекції за адекватні гроші можна взяти дуже якісних гравців.

Parker сказав...

Вітаю усіх!
З Полтавою все склалося дуже вдало. Впевнена перемога. Зазначу гарну якість Луческу знаходити для гравців нові ролі й позиції на полі: це й опорник Андрієвський, і сдвоєний атакувальний півзахист Шапаренко і Шепєлєв. Лєднєв, який вийшов на лівий фланг.
Щодо інформації про трансфери Кендзьори та Вербича: не впевнений, що Тимчик сильніший за поляка. А от Вербич, в разі повернення Бєсєдіна та придбання нового форварда може зіткнутися з конкуренцією з Де Пеною, і хто з них кращий на позиції лівого вінгера - питання дискусійне.
2Стас: щодо Буено, Че-Че та Сідклея - Шапаренко також не підходив нашим чудо-тренерам, а от Луческу знайшов йому місце та роль на полі...

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker по поводу Чече и Буэно,я не уверен что у Луча они бы играли.О них сам Красников отзывался как об игроках для ротации.По поводу других игроков...Луческу эту команду не собирал.Он пользуется тем что есть на сегодня.Отсюда и наши нынешние проблемы в ЛЧ.Мне интересно посмотреть на команду Луческу.И сколько лет понадобится для её создания.Если снова полезет трансферный мусор, а это наши обычные трансферные приключения,то процесс затянется.И с помощью прессы именно Луческу могут обвинить в неудачах.

ViAn сказав...

Parker, добрий день!
Не бачу сенсу навіть намагатись порівнювати Тимчика і Кендзьору. Томаш - досвідчений гравець. Але посередня швидкість, поганий вибір позиції, слабка робота один в один. Це відносно того ж Миколенко. І абсолютно невиразна робота в атаку. Ми ж знаємо вимоги Луческу? Миколенко тут типовий показник. Взяв м'яч і потягнув на швидкості, увірвався, обіграв, пробив, прострелив... Кендзьора - захисник, який може навісити, іноді вдало. Тимчик - модельний гравець під систему румуна. Та й під сучасний футбол. Він має швидкість, техніку, агресію, вміє вриватись, робити сольні проходи. Плюс він додав при роботі на оборону за 2 роки в Зорі. При здоровому Тимчику Кендзьора - гравець ротації, ніяк не старту.

Parker сказав...

Стас, золотая эпоха 40-ка миллионных приобретений в одно трансферное окно уже прошла и вряд ли вернется.
Желания Луческу будут сильно ограничены финансовыми возможностями Суркисов.
На мой взгляд, задача Луческу - бороться за чемпионство в Украине и регулярное попадание в группу ЛЧ, а для этого не нужны огромные расходы.
Вторая задача - раскручивать на международной арене свою молодежь и более-менее успешно продавать её в приличные клубы. Все, на этом точка. Так живут бельгийцы и голландцы, швейцарцы и скандинавы, хорваты, сербы и другие восточные славяне.
И это абсолютно нормальная рабочая схема как существования клуба, так и достижения периодических результатов на евроарене. Глупые мечтания о борьбе на равных с грандами нужно выбросить из головы и жить реалиями. Прежде всего это касается Суркисов.

С уважением, Parker.