пʼятниця, 6 листопада 2020 р.

Динамо Шахтар. Матч за золото?

 

Що є на сьогодні найважливішим для Динамо? Щоб голова не запаморочилась. Важливо продовжувати працювати і не ловити зірок. Так, тут надзвичайно важливе вміння тренера поставити гравців на місце. Похвалити, але не дати втратити орієнтацію. Це і професіоналізм і мотиваційна складова. Є певні результати роботи але оці емоції від сильної гри проти Барселони дійсно не підкріпленні результатом. От якби був і результат, то можна було б про щось говорити. Це така пілюля. Пілюля впевненості у правильності обраного шляху. Та треба і далі важко працювати, щоб результати покращувались. Насправді матч із Барселоною був просто за ринкову перспективу. Це був матч, де більшість гравців Динамо продавали себе. Матч із великою командою, проти її основи. Скаути багатьох команд уважно слідкували за тим, як проявлять себе гравці Динамо на такому рівні. Але матч в неділю – абсолютно інше. Тут треба відкласти емоції і зосередитись на виконанні головної задачі – здобуття 3 очок проти головного конкурента.


Ось тут і випливають різні фактори. шахта зараз в стані максимально агресивному. Справи у чемпіонаті складаються далеко не так, як ця команда звикла. Поразка в останньому матчі ЛЧ стала надзвичайно болючою. Бо суперник виграв за всіма статтями, банально виніс. При амбіціях гравців, при тих результатах, до який наш майбутній суперник звик, це як впасти з 9 поверху на асфальт. Тому мотивація показати себе у протистоянні з Динамо буде як ніколи високою.

Стосовно складу, то також є багато запитань. У ковідному футболі Каштру почав награвати і активно використовувати суттєво омолоджену команду. Можна зрозуміти, що награвання Бондаря і Трубіна – робота на майбутнє. Все ж Матвієнко і Пятов вже майже покинули шахту. Чи буде і далі шахта грати молодим складом проти Динамо, чи повернеться до Степаненко, Пятова, мораєса, Алана Патріка, Крівцова у старті? Я спробую спрогнозувати, що проти Динамо гратиме максимально досвідчений склад. Бо потрібен результат. В останньому матчі, коли на полі не було Степаненко, чітко проглядалась проблема відсутності хвильоріза. Ми ж знаємо, що Тарас – профільний опорник. Тоді як Майкон і Маркос Антоніо – центральні півзахисники з більш креативними властивостями. Не думаю, що проти Динамо Луїш Каштру піде шляхом гри без хвильоріза.

Варто подивитись скріни першого голу Боруссії. Що вони показують? Високий блок 4-х гравців шахти, які абсолютно не пресингують суперника в центральному колі, дають спокійно віддати пас на Ляйнера на фланг. Фланг пустий, бо 4 захисників грають дуже вузько, залишаючи фланги відкритими. Корнієнко – більш атакуючий гравець. В обороні йому ще треба багато вчитись. Потім йде простір і ми бачимо величезну дірку в обороні, бо захисники і опорники не зуміли зберегти компактність. Бондар кидається рятувати, але не встигає.

Те ж саме по другом і третьому голах. Удари наносяться з центральної зони. Плєа стоїть в зоні удару, 23 метри до воріт, у нього є час прийняти рішення. Антоніо кидається, але не закриває ворота, він збоку, бо не встигає. Тому іде прямий удар у ворота. Це все питання опорної зони. Не думаю, що в здоровому глузді тренер шахти знову поставить цей бразильський дует в центрі на такого суперника, як Динамо.

Я впевнений, що більшість з нас пам’ятає матч за Суперкубок. Динамо тоді грало строго на контратаках. Матч пройшов із контролем м’яча 70% шахтою, але по суті нічого гострого біля воріт Динамо вони не створили. Динамо ж реалізувало 3 моменти з 3-х. 100% реалізація. За ці місяці команди змінились. Динамо зараз інше. Та й шахта вже далеко не та. На сьогодні свої найкращі результати, а саме перемогу над Реалом і нічию з Інтером, вдалось заробити завдяки грі другим номером. Спробували зіграти з Боруссією Менхенгладбах у відкритий футбол і отримали. Чи буде еволюція від Луїша Каштру? Чи буде він міняти філософію на гру з Динамо? Не думаю. Це буде гра першим номером, бо ж так хоче Рінат.

Для Динамо важливо зберігати спокій, грати у свій футбол, шукати шанси. Цей матч повинен бути з величезною долею агресії. Тому спокій зберігати важливо. І шукати через фланги виходи в контратаки. Луческу тренер досвідчений. Він прорахує всі фактори. Перемога для Динамо – буде чітка заявка на перемогу в Чемпіонаті. Стратегічно важливим маркером. Тому вболіваємо за своїх!

Дякую за увагу!

49 коментарів:

Leonidas B сказав...

Спасибо ViAn, за статью! Тут адекватная часть украинцев переживала за Джо, слава богу сон Стаса не оказался вещим. Конечно будем болеть за своих. Ждём что Луческу предпримет с напом, даст ли кому шанс. Главное сыграть с холодной головой, не обольщаться неудачами Шахтёра. Ждём победы!

Vitos сказав...

В центре полузащиты скоро играть будет некем.

ViAn сказав...

Леонід, там Дональд зробив все, чіплявся як міг. І далі буде чіплятись. Хоча розрив дуже великий. Тому вітаємо Джо з перемогою. Побачимо як це відобразиться на Україні.

ViAn сказав...

Vitos, так Сидорчук відбув дискваліфікацію. Плюс в дублі є Надольський і Білошевський, їх можна підключити до першої команди. Вони сьогодні не грали. Може готуються до завтрашнього матчу. А старт - виключно Сидорчук, Андрієвський і Буяльський. Більше гравців в центр поля немає. Але плюс, що за період збірних всі перехворіють. Можливо Динамо взагалі не відпустить гравців у збірні через масове позитивне тестування. Кажуть, що Миколенко і Бущан вже в основній обоймі. Сьогодні провели перше тренування в загальній групі. Ясно, що у випадку поразки ніхто не кине каміння в бік Динамо. Стільки гравців основної обойми не можуть грати зараз.

Стас сказав...

Ну.что 0-1 и вдесятером! Я боялся именно этого.Игра супротив Барсы меня не сильно волновала.Есть ли смысл смотреть второй тайм? Сумливаюсь.Шахтёр сегодня выиграл эту игру.Пожертвовав матчем с немцами.

Leonidas B сказав...

По сути в первом тайме Шахте не удалось ничего создать у ворот Динамо в первом тайме кроме давления, лишь одна грубая ошибка вратаря позволила шахте забить, ну ничего, где-то нужно опыта набираться. Но Сергея Сидорчука боюсь ничего не научит, так авантюрно в который раз подставляться, лишать команду шансов на победу. Вот о чём мы говорили в прошлой теме ViAn насчёт него и Буи, Сидор не стабильный, может отыграть один два матча, а потом в ряде матчей проваливаться. Был шанс и у Буя, не сто процентно голевой но был и он его змарнував, как марнує уже в которых матчах подряд. Ждём второй тайм.

Стас сказав...

Leonidas B ,ничего нового.Га эти позиции нужны хорошие трансферы.Но,у нас если они и будут,то будут игроки ещё хуже уже имеющихся в наличии.

ViAn сказав...

Нещерет не помилився. Він побачив, що захист зробив диріщу, у яку увірвався Мораєс. Якби він залишився у воротах, то його б розстріляли. Він намагався врятувати ситуацію, але не встигнув. Дуже важко там було встигнути.
Стосовно Монзуль, то вона весь перший тайм судить виключно в один бік. Достатньо подивитись жовту Андрієвському за простий поштовх руками і через пару хвилин Тайсон зрізав Буяльського, по моєму, коли той втікав в атаку. Там була вільна зона, він вткав. А Тайсон брутально зрізав і жовта не була показана. От і вся трактовка. Так само, як Хочолава зрізав Вербіча - ніякої жовтої. А там теж можна червону давати насправді. Сидорчук - класичний від неї. Фол - да. Червона - як червона Шапаренко. Тому про що говорити. Всі ж казали, що судді роботу свою знають.
А Динамо в першому таймі структурно виглядало краще шахти. І це при такому складі і таких обмежених ресурсах. В другому таймі ми можемо і виграти ,якщо Монзуль дасть. Тому я б не списував Команду.

Гриша сказав...

На жаль знову капітан підвів. Команда після вилучення зламалась. Згоден до гола була рівна гра. І ще фарт був на сторонні кротів.прлсто хлопцям треба ставати мужиками .просто розклеїлись. М'яко кажучи. Рухаємось далі.

Leonidas B сказав...

Во втором тайме кадровый голод и усталость сказались, да и Нещерет не выручил со вторым голом и третьим тем более, а предпосылки ко второму и третьему голу это дыра в центральной зоне, которую намного углубил Сидорчук. Не скажу что Шахте повезло, просто на данный момент они оказались сильнее и у них было гораздо больше козырей к этому матчу, а Динамо две проблемы было что выше и давняя которая уже тянется 3-4 сезон о необходимости усиления центральной зоны.

Leonidas B сказав...

Насчёт Монзуль не согласен, судила равноудалённо для двух команд, показав вначале две карточки в одну и в другую сторону, взяла паузу, тут Цыганков тоже мог схлопотать горчичник за свой фол как и игроки Шахты, ну а Сидор подставился по своей дурости сам.

Стас сказав...

Я ещё раз повторяю сам Луческу с этим составом много каши не сварит.И это не его вина.Нужны хорошие трансферы!Только на своей молодёжи далеко не уедет даже такой тренер как Луческу.

ViAn сказав...

Стас, а куди ти зник після Барселони? Ти ж там розгром і гру в одні ворота прогнозував. А тут бац і зник. Але сьогодні з'явився, бо ж Динамо програло. Нормальний процес))

Стас сказав...

ViAn,давай без юмора!Я заболел.И очень надеюсь что моя болячка это не то,что я думаю.Так что мне не до писанины было.Сегодня первый день более менее спбя начал чувствовать.Надолго ли? Хочется верить в лучшее.С Барсой игру так и не посмотрел.Так что коментировать не буду не до этого мне было...

ViAn сказав...

Нічого надзвичайного не сталось. Монзуль свою роботу виконала стабільно. Але таке суддівство прогнозувалось. Вона і Романов - по минулому сезону перевірена гнила парочка. Зрозуміло, що Динамо, яке ледь нашкребло на стартовий склад, який був втомлений грою проти Барселони. Там сил було віддано дуже багато. Плюс психологічні проблеми через те, що всі очікують тест в реаліях з надзвичайним страхом. І команда, яка скористалась минулою паузою на збірні. І легко змінила в стартововму складі ряд гравців. Стержневих, всю центральну ось. А на лавців повний комплект гравців, які вийдуть і освіжать гру. Розклади були зрозумілі. Але перший тайм, та й статистика усього матчу свідчить, що не було у шахти тотальної переваги. Так, у другому Динамо нічого не створило по суті, один удар Циганкова. Ми ще й втратили через травму Родрігеса. Тут цілий комплекс.
Але ми і далі на першому місці в чемпіонаті. Гра у шахти мене не вразила абсолютно. Так, скористались помилкою Шабанова, який дав подати, і центра захисту, який відпустив Мораєса. Нещерет не встигнув врятувати. Тому структурно Динамо до вилучення виглядало краще, навіть без Миколенко, Шапаренко і Супряги. Тому після збірних одужають всі ті, хто зараз на карантині. Тимчик нарешті почне грати. Перспективи у Динамо нормальні. Є гра, є потенціал. Трансфери потрібні всім. Але коли у тебе випадає 13-14 гравців основної обойми тут яким би не був склад, а треба розуміти, що надовго команди не вистачить. Але треба бути разом з Командою. Ми виграємо Золоті нагороди в цьому сезоні.

hunter сказав...

От уже сегодня веселье будет на говноканале не удивлюсь если пивной бачок придет ушатанный, и про 0-6 забудут,а то что их просили перенести матч не услышим ни слова,ну хоть Луческу быстро ушел с прессухи пусть злорадствуют

Leonidas B сказав...

Стас тебе скорейшего здоровья, выздоравливай дорогой! Кстати я тоже не знаю в конце августа у меня то было или не то, присутствовали симптомы что при короновирусе, температура три дня, обоняние два раза терял и что-то было похоже на воспаление лёгких, до сих иногда покашливаю но уже гораздо реже, месяц продолжалось. Но на работу ездил спокойно, в транспорте маску одевал и ни за что не держался и ни с кем не разговаривал, да и кабинет отдельный на работе, мой остальной отдел сидит в другом месте по другому адресу, маманя тоже со мной переболела, ей 79 лет, но она раньше меня выздоровела, хотя на неделю позже заболела. Береги себя, ведь Джо выиграл, нужно быть на посту!)))

Гриша сказав...

Ув.Vian згоден з вами на рахунок двух тижневої паузи кроти виграли. Вибачте але я думаю що тоді вони просто збрехали. Фізично вони тоді були неготові. А ця пауза дала їм час підтягнути фізику. А наші хлопці отримали навантаження.і також з цим вірусом їх вивело з рівноваги. Вони були якісь залякані.може дійсно це вплинуло на команду

Стас сказав...

Leonidas B,спасибо.Очень, очень надеюсь на Бога что пронесёт!Рад за Джо!Если совсеи прямо и без экивоков,покуда Рашка не развалится нас будет лихорадить как на фронте так и изнутри.Одного ухода Путина для нас совершенно недостаточно и сие нужно очень чётко понимать!

Leonidas B сказав...

Стас, они и сами валятся, кормовая база сужается приходится харчить друг друга, чем дольше царь пробудет, тем громче потом шкаф упадёт. Главное им Байден санкций подкинул, которые рыжий притормозил, да и новых дал за то что лезли в выборы в 16 и 20 году.

Гриша сказав...

На жаль ми дуже багато втратили часу .просто пан суркіс мол. Дуже довго вприрався старшому братові. Ще пару років назад старший казав що треба такий досвідчений тренер але на жаль щось вони тоді не домовились. А тепер пізно Луч з цими гравцями показє результат. А стосовно трансферів шановний Стас за 4-5мільн.з Хорватії можливо придбати якісного гравця. Реально можна придбати дешево і сердито.

Стас сказав...

Гриша ,хороший игрок способный нас кардинально усилить не будет стоить 4-5 лямов! Мы привыкли покупать за такие деньги это да,но усиливают ли нас такие игроки?Мой ответ-нет.Это самообман,такой же как мысли о золоте в этом чемпионате только с помощью своей молодёжи.Нужен классный игрок в центр поля вместо Сидора.Уже сколько про это переговорено,но мы взяли румына...Он сильнее Сидора,правда?)))Посему будем наблюдать ту же печальную картинку.Картинку понятную и вполне логичную.Совершенно понятно что одной топовой покупкой мы не отделаемся,но замена Сидору...Это вообще самое кричащее.

ViAn сказав...

Стас, я тобі співчуваю. Бажаю найскорішого одужання і таки подивитись у запису матч Барселона Динамо. Такі матч, особливо якщо не дивитись перші 10 хвилин, дають реально оцінити перспективи навіть сильно ослабленого Динамо.
Особисто я, якщо казати про хвороби, тільки в цьому році більше 10 разів був у глибокій комі, коли мене або швидка відкачувала, або дружина, або сам на автоматі, бо глибока кома іноді приходить в стані, коли я на ногах. Нічого не розумію, перебуваю десь у якомусь вакуумі. Пережив 3 клінічні смерті за життя. Стан гіпоглекемії для мене - щоденна реальність. Лягаючи спати, я не знаю чи прокинусь взагалі зранку. Це не говорить, що ставлюсь до цього байдуже. Ні. Я хочу жити ще довгі роки. Але щодня їм по 2-3 банани. Такі реалії. Тому короновірусами мене не налякати. Смерті я не боюсь, бо вже помирав багато разів.

ViAn сказав...

Стосовно підсилення, то ми дограємо до зими точно цим складом. І цей склад вже довів свою здатність вигравати ключові матчі. Сьогодні ж розклад перед матчем був з самого початку проти Динамо, критично проти. Та навіть тут ми могли перемогти. Але склалось так, що пропустили першими, отримали вилучення. Життя продовжується. шахті повернеться те, що вони вирішили зіграти на слаькості ковідного Динамо. Все завжди повертається. Це карма. Я зроблю прогноз, що шахта в групі ЛЧ посяде 4 місце. Програє всі наступні матчі. А Динамо посяде 3-тє. Зіграє в нічию з Барсою вдома і виграє у Ференцвароша.

Стас сказав...

ViAn,Луческу сделал ошибку и поставил на игру против Барсы,а Каштру слил игру немцам во имя сегодняшней победы над ДК!Возможно, я ошибаюсь,но это моё мнение.И да,что-то мне подсказывает сегодняшняя игра руководство ДК не сильно то и огорчила!)))Главное удалось засветить Нещерета и ещё кое кого...Потом деньги за попадание в ЛЧ придут...А там хоть трава не расти.

Гриша сказав...

Стас я можу з вами сперечатися дуже довго але можна купити гравця за умовніу10лямів і він не заграє а можна купити за лям і він буде грати супер. Просто треба вести гравця або кілька гравців. Наприклад ми купили Кадірі якого майже не вели просто комусь цей трансфер був вигідний. А просто треба було слухати Вуко.просто в ДК як в нашій країні з початку роблять а потім думають .а за 4-5можна купити сильнішого опорника. Жапер з Осіека чи Ліпнецька або Лончар з Ріеки

Гриша сказав...

Це реально сильні хлопці а гравця з Рейнджерс ми не потянимо за ціною а так він дуже якісний гравець

Стас сказав...

Гриша ,разке дело только в игроку из Рейндерс? Отнють.В нашем случае я вижу тот факт что за кого мы хорошо заплатили, того смогли ещё и перепродать с наваром.А остальное...Извините поиски по мусоркам картошки в говне и не более того.Я это наблюдаю далеко не год и не десять!Уже можно сделать кое какие выводы.Сумели взять толкового тренера,сумейте купить для него несколько толковых игроков а иначе эта сделка выстрелит раз или два от силы.(Деньги за попадание в ЛЧ)

ViAn сказав...

Стас, шахта не зливала гру Боруссії. Просто Боруссія скористалась слабкими моментами в структурних побудовах цієї команди. В тексті блогу я про це написав. Динамо ж банально окрім того, що мало на 1 день менше на відновлення, ще й грало на виїзді, а не в Києві. Тому по суті це мінус 2 дні у підготовці. Якби була обойма, то тренер міг би проводити ротацію, робити по 5 замін. Але у Динамо сьогодні по суті на лавці був лише Де Пена, ну і Сирота. Це ті, хто в основній ротації. А от Шабанов - взагалі не гравець ротації, як і Русин. -16 чоловік сьогодні, якщо рахувати травми і ковід. А про Нещерета взагалі що можна сказати? За ним майбутнє. Але це його перші матчі на такому рівні. Буде прогресувати. Як і Забарний. Команда буде прогресувати.
Динамо також мало можливості скористатись слабкістю суперника. Навіть таке ослаблене Динамо мало момент, щоб забивати у першому таймі. Зрозуміло, що виправдовуватись - справа слабких. Але тим зліше будуть хлопці. Зараз їм важлива підтримка. Не критика. Виключно підтримка. Я вірю в Команду, що всі одужають і ми візьмемо свої очки. Важливе для мене - структурна побудова, командні принципи. Все це я у Динамо чітко бачу. Можна було зрозуміти за рахунок чого хотіли сьогодні перемогти. Але не вистачило фізухі. Нічого. Життя продовжується.

ViAn сказав...

Стосовно якісних гравців, то дійсно можна вичепити гравця з бразильскої серії Б, з Ліги 2 французької чи з Серії Б італійської. В будь-якому чемпіонаті можна знайти Н'голо Конте чи Ріяда Мареза. Я про те, що можна знайти гравців за невеликі гроші, які розкриються. Але це одиничні випадки. Дійсно якісні гравці коштують хороших грошей. Якщо брати готового майстра з перспективою розвитку у 23-25 років, то такий гравець менше 15 млн не коштує. Такий прийде і заграє одразу, одразу підсилить. Є ще один варіант. Умовний Жуліано, тобто вільний агент, якому років 30-32, готовий майстер, в хорошому стані, з досвідом і без перспектив на ньому заробити. Ці гравці готові пограти 2-3 роки на хорошому контракті. Можна шукати такі варіанти. Для молодої команди - те, що треба. Тому варіанти є різні.

Гриша сказав...

Да ладно ми брали і нормальних гравців просто чи вони не розкрились чи просто не знали як їх використовувати. Родрігес приклад найсвіжіжий. А так Дуду в Бразилії супер. Чи той же Рафаель чи мехмеді .а в кротів хто був за останній час?Стас я також дивлюсь футбол і розумію його. Купи опорного і все ми були б шоколаді. Ви кричали що нам потрібен захисник а тут бац і забарвний вистрілив. Я раніше більше дивився молодіжку там виділялись посла, булєца, Микола і так далі. А є такий хлопчик Ісаєнко реально талант. І ще Шулянський. Так я згоден на своїх не вийдеш. Просто треба вміти шукати а не слухати агентів. А так ті пацани які в молодіжній команді давали результат вийшли на сцену а при правильному менеджменті мали грати пару трійку років назад.

ViAn сказав...

Гриша, ми брали Дуду у 18-ть років, одразу після його сильного виступу на ЧС юнацькому. І брали далеко не за 5 копійок. Раффаеля ми брали з Бундесліги, вже у віці і з команди аутсайдера Бундесліги. Тому ми взяли за 10 млн євро, а це було ж 8,5років тому, такого гравця. Дійсно дуже якісного. Тому зараз гравець такого рівня меньше 15 не коштуватиме. Мехмеді ми теж взяли після юнацького ЧС, теж у 19-ть років і також далеко не за 5 копійок. Ціни давно пішли вгору. Томуякщо раніше платили 4-5 за талановитого юнака, то зараз той же чемпіонат Швейцарії став куди конкурентним, як і їх збірна. Гравці дорожчають. За якість треба платити. Юнаки - ж при всьому таланті... на юнаках одних команду не побудувати. Досвідчені майстри коштують дуже хороших грошей. Як і талановиті юнаки.

IllyaGIP сказав...

Всім привіт
Готовий був вчора до поразки в зв’язку з всіма обставинами (корона,травми,відпочинок). Луческу гарно переводить в своїх інтерв’ю удар з гравців і команди на якісь інші проблеми. Це добре. Шкода що відстань скоротилась, але я думаю що через пару турів вона знову збільшиться. Ми не будемо втрачати очки, а шахта продовжить. Так склалися обставини. У спорті все завжди залежить від багатьох факторів. Від самих маленьких дрібничок. Вони по суті сьогодні виграли після червоної картки. Але по грі у більшості, моментів багато не пам’ятаю. У рівних складах ми виглядали по структурі краще. Але видно було , що Динамо важкувато було бігти вперед. Не вистачило Миколенка і Шапаренка. Та і Тимчика вже б дочекатись.
Я впевнений шо шахта буде далі витрачати очки(ну тільки не з арендуполем) як і втрачала до цього, тобто частіше за нас. Ми в цьому сезоні налаштовані по іншому і розвиваємось.
По ЛЧ
Я з своїми друзями ще після перемоги над Реалом сказав, що кроти займуть четверте місце в групі, а ми третє. І смішно читати коли Стас пише , що вони злили матч Лч заради вчорашнього. У нас не Апл і вони не Ліверпуль. Яке злили. Їх просто вкатали в газон. Як і вкатають у другому матчі. Досить вкидувати цей негатив один. Особлива активність у Вас прокидається після якоїсь невдачі. Така типова поведінка...
Після паузи на збірні, Динамо нарешті має зібратися у повній обоймі. Я вірю, що ми обіграємо Ференцварош вдома і може візьмемо ще одну нічию з грандом.
По трансферам я не знаю. Вже стільки всього всі тут писали. Для еврокубків звичайно потрібно до молоді додавати сильних легіонерів. А щоб виграти чукр, то можна це зробити і плюс мінус нашим складом. Він у нас досить не поганий. Але це все при хорошому тренері.
Мені теж дуже подобається Ісаєнко і дуже хочеться щоб він заграв.
Ну і не хворійте, хоча перехворіти доведеться всім майже. Бажаю зробити це безсимптомно або у легкій формі. Всім здоров’я, сам мав проблему серйозну тому знаю що це таке. Але зараз вже все добре.
ViAn, ваша історія це окремий приклад сильної людини. Здоров’я!!!

Стас сказав...

IllyaGIP,Реал проиграл дома Шахте по одной простой причине,следущая игра сливочных была против Барселоны!И они поставили именно на неё!Тоже самое сделал и главный тренер Шахтёра поставив на игру с ДК.От того и так мало было борьбы в этой игре.Шахтёр правила практически не нарушал!Исаенко хороший молодой игрок.Тут вопрос состоит в другом,а подходит ли он под тот футбол что ныне культивирует в ДК Луч?!Вон Русина совсем недавно тоже называли перспективным молодым игроком и что сейчас?Нужны хорошие трансферы а не разговоры о том что "они к нам не пойдут"!Если хотите расти и развиваться то за счёт одной молодёжи это не есть возможным.Если просто хотеть иногда попадания в групповой этап ЛЧ и на этом зарабатывать,то...Иногда это проходит,а чаще-нет.Я очень скептически отношусь к публикациям некого Франкова,но уже и он не выдержал и высказался на счёт нашего центра поля и его перспектив в этом составе.

IllyaGIP сказав...

Стас, я согласен - трансферы нужны под задачи, но какие задачи и стратегия мы не знаем. Мне кажется что хотели проскочишь этот сезон так. И пока это получается. То что происходило после Реброва это все понятно. Но сейчас есть какая-то вера в существование плана. То что Реал передовой Барсой сделал это понятно. Но я не верю в слив матча Лч ради чукра. Он просто надеялся на то что этот состав сыграет также как против Реала. Плюс они и так отдыхали с мариком. Возможно Вы правы, а возможно Степа и остальные были не готовы ещё играть после болячки в Лч. Так же как у нас вчера был не готов Мыколенко. И вообщебвла ли епидемия у шахты перед сборными в прошлый раз. Там они тоже отдохнули. Вот все эти детали и сказывается потом. Я спорить ни с кем не хочу здесь. Это хорошо что мы можем пообщаться и услышать разные мнения. У каждого оно свое. Кому-то так легче добраться до истины. Но прошу Вас, не нужно преуменьшать постоянно каждую победу или хорошую игру и преувеличивать неудачи. По моему Вы и ViAna иногда критикуете за то, что он включаетсупер оптимиста. Хотя я сам такой иногда и мне это импонирует.
Если посмотреть с другой стороны. То мы сыграли два матча подряд без замен и без ротации и без возможности усилить игру. Усталость и моральная тоже. И игроки все это тоже понимают. Вот и получается. Все на кучу. А скорее план был примерно как и с Юве. Не пропустить в первом и чучуть добавить вотвтором. Но не вышло.
И на трансферы можно посмотреть с другой стороны. Чемпионат можно выиграть без топ трансферов-можно. В Лч попадаешь таким образом-да. Деньги зарабатываешь-да. А чтобы купить дорого, то нужно и заработать и продать кого-то. Может в клубе пришли к такой модели. Узнаём потом.
План как при Блохине был-это провал. Просто ввалить кучу денег в трансферы и попытаться выиграть. А потом если ещё повезёт кого-то продать из тех легионеров. Это план на два сезона.
А вот попытаться сыграть своими игроками, развить их. Попасть с ними в Лч. Продать их, докупить пару легионеров. Подпустить новых молодых. И так несколько сезонов. Тогда и деньги будут и результат.
Пришло время меняться и будем надеятся в клубе это поняли. Тем более тренер подходящий.

Анонім сказав...

Игру проиграл Суркис-нормальный президент команду с таким количеством заболевших на игру не выведет. Но это нормальный. А так конечно и трансферы надо, и убирать кого-то надо, например Вербича, нельзя выходить на такие матчи с таким настроем, лучше бы пацан вышел любой 18-19 летний. Но это все вторично, а пока надеемся, чтобы в сборной никто не сломался и не заболел. Кстати, нормальный президент и в сборную бы не отпустил в текущей ситуации

Стас сказав...

IllyaGIP,потратить такие деньжищи и поставить Блохина главным тренером это...(((Блохина главным тренером мог поставить только тот,кто дал деньги на эти самые трансферы и Блохин был условием выделения денег на эти трансферы!Тогда всё сходится.Про Реброва...Да он чуть ли не единственное динамовское сердце за которое не стыдно.И он, для испанки приносящей результат, попросил купить ему парочку молодых испанцев уже знакомых с принципами этой игры...А так же распрощаться с теми ,кто никакой пользы команде ДК уже не способен принести.На первое и на второе был получен отказ!Ребров из ДК ушёл и правильно сделал.Затем вместо тренеров в ДК появились временные затычки.Некоторые из них далеко не по своей воле...И наконец удалось затащить в ДК Луча.Каким образом это удалось я не скажу,но без нужных игроков на среднюю даже Луч нынешнему ДК не помощник!И вполне может вернуться время затычек и безвремения.

IllyaGIP сказав...

Так я ж о том и говорю. Что может уже после того как Реброва не послушали и случилось все так как говорил Ребров, то и сейчас доперло уже что нужно все делать по плану. А план то у Луческу точно есть. Та и Суркисы с такими влюблёнными глазами смотрят на Луча, что аж прям верится что они его послушают. Будем надеятся на это. Ну а если взять этот сезон и посмотреть правде в глаза, то наверное мало кто из нас верил что на ноябрь месяц все будет складывается именно так. ЛЧ в которой стыдно небыло пока и выйти из группы возможно. Супер кубок. Первое место. Прогресс в игре и личный прогресс игроков. Это уже на много больше чем я ждал в первый сезон. Так что все нормально. И точно лучше чем все сезоны после ухода Реброва.
Мы Хацкевич судороги терпели пару сезонов, а тут вроде все хорошо складывается. И я готов наблюдать за Динамо Луческу чем дольше тем лучше. Та и на прессухах он словом стреляет всегда метко. Я верю в то, что он свой план осуществит и Суркисы его послушают.

Стас сказав...

IllyaGIP ,хороший главный тренер может поднять уровень некоторых игроков.Но на уровень возможностей этих самых игроков и не более того!Выше Луческу не прыгнуть.Если этот состав не будет усилен,то следующей ЛЧ нам не видать.Хозяин сего сайта настаивает на первом месте в этом чемпионате ДК,я же думаю что этого не произойдёт.Потом Луческу уйдёт из клуба так по сути ничего кроме возможно кубка Украины и суперкубка не выграв.А дальше пойдут затычки, потому как в таких условиях хороший зарубежный тренер возможно не захочет работать.

SWIFT сказав...

Приглашение Мирчи - лакмусовая бумажка для иностранных тренеров. Мирча в возрасте и не железный - максимум на сезон-два. И как братья С. будут обеспечивать работу тренера (необходимыми тренеру трансферами) так и будут потенциальные последующие тренеры рассматривать Динамо как место работы. Вариант второй, более вероятный, следующий тренер Динамо - кто-то из пары Вуко-Гусев.

IllyaGIP сказав...

Стас, надеюсь такого провала не будет. И желание выиграть первое место у руководства все таки присутствует.

Стас сказав...

IllyaGIP ,желание может и есть,но тратиться под это всё...А так глядишь и без растрат в этом году ЛЧ!)))Будет ли она у нас в следущем году?Не уверен совершенно.Вуко-Гусев это тот же путь что и Хац-Лёсик,только маленечко посовременнее.Результаты будут мне думается идентичными.Плюс минус...

ViAn сказав...

Я скажу так. 78-ми річний Джо Байден став Президентом США. Що в цьому речені вражає вас? Особисто мене те, що йому 78-мь років і він планує наступні 5 років бути на такій посаді. Це ж робота на знос, 24 години на добу. Тому Луческу ще 10 років буде тренувати, а може і бльше. І, цілком можливо, що саме Динамо. Ви ж чули, що він просто шалена людина, яка працює і працює. Молодь наша не витримує те, як він працює. Тому всі ці ідеї і думки... Він не може сидіти вдома. Я думаю, що він буде в Динамо до кінця. І побудує тут команду, яка виграє 10 чемпіонатів поспіль. Закладе фундамент, побудує систему. Будуть трансфери обов'язково. Різні трансфери. І молодь, і досвідчені гравці. Але це все попереду.

Oleksii сказав...

цікаво вас читати, але вставлю і свої пять копійок. Стас у нас песиміст відвертий, а ВіАн оптиміст ще той, думаю правда посередині, вірю, що виграємо УПЛ, або ж мінімально програємо, також думаю буде пару трансферів хороших взимку (нап, опорник). Стас мовчить, мол не дивився Барсу-ДК через здоров"я, хоча точно лукавить. Бо був дуже неправий).
Щодо Джо... Живу в США, так от, всі говорять, що 3-4 тижні і Трамп поверне собі президентство і це не просто чутки, а є і інформація. Так що почекайте ще, буду цікаво всюди: і в футболі, і в політиці.

ViAn сказав...

Oleksii, тут же головне не те, що Байден став новим Президентом Штатів. Суть в тому, що Трампу теж 74. І не думаю, що у когось викликають запитання їх вік. У нас людей в цьому віці вже списують. А в Світі - нормальний вік для людини. Насправді в 75 ще попереду можуть бути 15-20 повноцінних і активних років. Якщо людина має хороше здоров'я, гентику і все життя активно себе підтримує. Тому я про розмови, що Луческу чере рік на пенсію і відпочинок... Це стереотипи людей, які звикли до того, що в 75 треба сидіти на дивані і дивитись телевізор.

SWIFT сказав...

Как и отмечалось уже в этой ветке - Виан заядлый оптимист. Я стараюсь реально смотреть на вещи - по поводу возраста Мирчи. Пусть работает 5 лет, если будет польза клубу. Но против природы не попрешь, даже если ты человек исключительного здоровья.

Oleksii сказав...

ВіАне, скажу так, в США люди довго живуть, хоча харчуються погано, різні фаст фуди, тощо. Все в голові, вони щасливі і хочуть жити, тому і живуть, а у нас тяжко всим живеться, тому люди самі втомлені і самі не хочуть мучати себе і близьких.

IllyaGIP сказав...

Ну вже не треба так залазити в таку тему. Середній вік життя кожної країни це одне. Але окремо взяті люди це зовсім інше. Їхній підхід до харчування, здоров’я, ментального здоров’я і тд.
І Якшо ми вже говоримо тут про Луческу ,то він точно не середньостатистичний українець. Як по догляду за собою так і по харчуванню і по чому завгодно ... та і не схожий він на людину яка втомлена і не хоче нікого мучати.
Життя це така штука, один випадок може все змінити. Ми тут намагаємось вирахувати скільки він проживе чи що?)))) це смішно
Деякі люди у 35 ведуть себе як пенсія. А хтось навпаки, у 75 живе повним життям.

ViAn сказав...

Насправді ця тема завжди актуальна. Дійсно є такі люди, які люблять теплий плєдік біля каміну. Цілком можливо, що ці люди можуть так і до 120 років дожити. Є і інші, які з дитячих років ніколи не були у спокої. Людина звикла завжди бути в якійсь активній діяльності. І от якщо цю людину посадити в теплий плєік біля камуні, то день-два посидить і.... Ну, не цієї людини це справа. Луческу, хоча я не його фанат, це трубоголік. І йому важливо займатись активно футболом. Не коментувати на телебаченні, не бути експертом. Йому важливо бути тренером. Весь час бути в русі. Кажуть, що такі люди згорають. Може так і станеться. ВВЛ помер на лавці. Він віддав всього себе футболу. Може цим шляхом хоче піти і Луческу. Я йому бажаю здоро'я і довгих років активної роботи.