пʼятниця, 28 серпня 2020 р.

Трансферні пошуки. Опорники. ч.3.

 

Вперше за довгий час прийшла пауза для збірних. Україну очікують класні цікаві матчі у Лізі Націй. І склад Андрій Миколайович викликав цікавий. Хоча вже багато відсіялось через травми. Цей період може плідно використати Динамо. Величезна кількість гравців майже долікували травми. Можна сказати, що з дня на день вони розпочнуть змагання у загальній групі. Бо на носі вже перші матчі у ЛЧ. Стали відомими і потенційні суперники. АЗ, Рапід і ПАОК. Не бачу тут команд рівня Брюгге минулорічного. Хоча АЗ – доволі цікавий суперник. Та прохідних матчів бути не може. Тим більше, що на стадії 3-го кваліфай раунду все вирішуватиметься в одній грі. Гадати хто краще, хто гірше – безглуздо. Все вирішить жеребкування. Якщо ставиш високі цілі, то необхідно проходити будь-якого суперника. Я ж хочу скористатись можливістю. І розмістити черговий трансферний пост. Досвідченні гравці у півзахист.

Лукас Білья


 

Ніколи не приховував те, що цей гравець є бажаним для мене в Динамо. Так, аргентинцю вже 34 роки. За плечима величезна кар’єра. Мілан, Лацио, більше 50 матчів за збірну. Топовий опорник, який має всі якості для того, щоб вести за собою команду. З 1 вересня Лукас стає вільним агентом. Може здатись, що його вік заважатиме, що рівень гри далекий від ідеалу. Так. Але саме досвід гри у вирішальних матчах тут є головним. Наприклад, Челсі підписує 35-ти річного Тьяго Сільву. Білья може дати центру Динамо надійність. Так, він не зможе весь сезон витягнути. Але свої 15-20 матчів потягне. Вирішальні, головні матчі. І важливо, щоб поряд із ним була молодь. Дивилась на майстра. Вчилась майстерності. Саме таких гравців хочеться бачити в Динамо зараз.

Жао Маріу


 

27-ми річний португалець, який прийшов свого часу в Інтер зіркою, за достатньо велику суму грошей. Але минулого сезону Конте вирішив зробити ставку на інших гравців. Маріу провів рік в оренді в Локомотиві. Достатньо якісний сезон. Жао Маріу – гравець, через якого будується гра в центрі півзахисту. Технічний, динамічний гравець, який може налагодити контроль в центральній зоні, забезпечити швидкий перехід від оборони в атаку. Жао має якісний пас, завершальний удар і досвід виступів у ЛЧ. Він ідеально впишеться у схеми Луческу. Так, це гравець дорогий. І краще взяти його на рік в оренду із правом викупу.

Жорді Квінтіллья


 

Неочікуваний кандидат. Гравець із надзвичайно цікавою біографією. 26-ти річний іспанець, який переживає ренесанс. У юному віці про Жорді було багато розмов. Вихованець Барселони, який тренувався із першою командою. Але навіть за Барселону Б не зіграв. Кар’єра почала скатуватись, навіть по суті і не розпочавшись. Перехід в Аяччо, де за рік він так і не зумів вразити керівництво. Потім були Штати і Канзас Сіті. Митарства вільного агенту і команда з чемпіонату Пуерто-Ріко. А далі розпочалась селекція. Швейцарський Санкт Гален знайшов гравця і вирішив у 24 роки підписати. Гравець розпочав прогресувати. В останньому сезоні цей опорний півзахисник став кращим гравцем своєї команди. Санкт Гален, який довгий час взагалі лідирував у чемпіонаті, посів у підсумку друге місце. І обійшла ця команда Базель. У іспанця чудова ліва нога. Я б сказав, що на рівні Мігеля Велозу. Плюс він більш динамічний гравець. Хоча великого досвіду дійсно немає. Бо по суті його кар’єра розпочалась в 24. Перезавантажилась. Наразі цей гравець має хорошу перспективу, бо закладена гарна школа. І він знайшов свою гру. Трансферна вартість буде швидко зростати.

Не буду казати, що цей список є оптимальним. Він дуже різний. Тут немає молодих і талановитих гравців. Всі гравці вже у віці. І всі повинні грати одразу. Саме такі трансфери зараз важливі. Бо перед ЛЧ потрібне якісне підсилення складу.

Дякую за увагу!

21 коментар:

Стас сказав...

Я надеюсь что таки купят игрока хорошего и уже готового в опорную зону....А то смотрю народ взбодрился игрой супротив Шахтёра и уже слышны голоса о том что мол никого не нужно покупать ибо мы обыграли полуфиналиста ЛЕ! Святая наивность!)))Вот,не доходит до людей что сравняй Шахтёр счёт при 2-1,то я просто уверен,Шахта нас бы дожала!У нас супротив таких команд как сегодняшний Шахтёр тактика под названием билет в один конец.Это значит первыми открывать счёт и ловить соперника на контре отбиваясь большую часть игры и уповая на везение.По сути если тот Интер, что играл недавно против Шахтёра ослабить раза в четыре,то...Мы будем иметь тот футбол что продемонстрировало ДК.
Я очень надеюсь что клубу ДК действительно нужна ЛЧ! А точнее те деньги, что можно там заработать в наше непростое время.

ViAn сказав...

Стас, ти же бачиш, що гру у другому таймі настільки глибоко від Динамо - була тактика. Ти ж можеш подивитись статистику, що шахта за весь другий тайм не нанесла жодного удару у ствір воріт Динамо. А гольовий момент був створений лише один на 90+3 при рахунку 3:1, коли Фернандо не потрапив по воротам. Так, головна проблема - Сидорчук, який багато обрізав Динамо саме при виході з оборони в атаку. Задача була завантажувати на Супрягу, але із цим Динамо не впоралось. Тому і потрібні в півзахист гравці, які вміють не тільки відбирати, а ще і не обрізатись. Впевнений, що Луческу все бачить, все розуміє. Впевнений, що є домовленість по трансферам. Скоріше за все трансфери будуть під груповий етап ЛЧ. Фінансові важелі. Вихід у групу - гарантовані 20-30 млн. От і джерело фінансування трансферів якісних. Без виходу в груповий етап скоріше за все таких трансферів не буде. І взагалі їх може не бути. Це як зараз вже я бачу логіку домовленостей Суркісів і Луческу.

Стас сказав...

ViAn ,ты веришь что без трансферов Луч согласился возглавить ДК? Не верю.Не вижу никакого смысла так репутацией своей рисковать.

ViAn сказав...

Стас, я все ж думаю, що він проводить смотрини всієї основної обойми. Поки Вербіч, Миколенко, Попов, Шабанов, Шепелєв травмовані. Ти ж сам бачиш як розкрився Родрігес. Вже зрозуміло, що він буде грати наступного сезону стабільно в ротації. І гратиме на 3-х позиціях. Ясно і те, що Соль, Кендзьора, Алібеков, Вантух, Булєца, Де Пена, Русін, Андрієвський, Шабанов... вони всі під великим питанням. Каргбо і Беніто вже відправлені в оренду. Склад розчистять. Але зараз сито просією. Може когось вийде вичепити. Напевно це головна задача. Всіх продивитись, а трансфери після сита. Тому поки йде підготовка до трансферів. Щоб купити, треба розчистити діючий склад.

Стас сказав...

Теперь по "приходу". Тренерский штаб по-прежнему заказывает центральную ось (ЦЗ-ОПЗ-ЦФ). Как пример, Курбелис всё так же на радаре. Но все эти возможные покупки (а больше 4 млн € за одну опцию никто не выделит) могут стать возможными лишь при условии прохода в группу ЛЧ. Возникает логичный вопрос - а мы туда точно можем попасть без усиления? Но ответ в Клубе уже сформирован. Должны. Теми, кто есть. Если же не попадаем, снова возникнет бюджетная пробоина, которую до 1 октября срочно необходимо будет компенсировать продажей 10 млн +.
И напоследок еще раз повторим : НИ С ОДНИМ КЛУБОМ НЕ ВЕДЕТСЯ НИ ОДНОГО ПЕРЕГОВОРНОГО ПРОЦЕССА ни по Миколенко, ни по Цыганкову, ни по Супряге. Официальных предложений нет.
Если по трансферам правда,то мы окажемся без ЛЧ!Причём очень и очень надолго! В клубе уповают на чудеса от Мирчи?ну,ну!(((
Усиление за 4 ляма?! А это точно усиление? А куда мы потом это усиление девать будем? Снова распихивать игроков которые плохо лежат ибо не нужны никому?!

ViAn сказав...

Стас, не знаю що це за інсайдерська інформація)) Я можу тобі точно сказати, що запити на гравців Динамо є. Офіційні запити. МОжу назвати гравців по яким йдуть переговори. Це Фран Соль, Карлос Де Пена, Назарій Русін, Томаш Кендзьора. Є декілька запитів і по Родрігесу. Від хороших команд. Тому трансфери будуть. І це нормально. Не може склад бути настільки роздутим. Зрозуміло, що Супрягу і Миколенко продавати поки не збираються. По Циганкову навпаки є готовність вести переговори. І вони йдуть. Але поки не настільки плідно. Висока стратова ціна. Всі хочуть підписати в останній день, сподіваючись збити ціну.
Стосовно підсилення, то важко однозначно говорити. Я вже писав, що дійсно прохід у групу ЛЧ будуть здійснювати наявним складом. Підсилення якісне тільки по факту прохода в груповий етап ЛЧ. Побачимо наскільки це розумне рішення. Завтра жеребкування. Там все і дізнаємось.

Леший сказав...

Немного медицины или к чему приводят поездки заграницу
Как все помнят некоторое время назад состоялся визит в Мюнхен нашего Виктора Цыганкова )))результатом этого визита стало получение ИМС вожделенного факса от самой Баварии)))в она факсе немецкий монстр выражал свое уважал и готовность приобрести нашего Виктора))) за целых 2 (два) млн евро))) Немцы не были были бы немцами и потому подробно объяснили размер суммы))) по их мнению физическое состояние Виктора на день осмотра говорит о том, что немецкие врачи, а потом и тренеры клуба, с большей уверенностью приведут Виктора в нормальное состояние к 1 марту 2021 года.уверенностью)))текущее состояние игрока и анализ истории его травм говорит о проблемах в медицинском компоненте клуба и проблемах в тренировочном процессе, а также о громадных рисках немецкого монстра, если он приобретёт Виктора в его текущем физическом состояние)))) наличие такого факса от такого уважаемого клуба и стало последней каплей, остальные капли были от агентов вовлеченных в торговлю Супругой и Николенко, сейчас в клубе идет кастинг на главу и остальных членов медслужбы)))) 3 группы кандидатов, в том числе и от Андрея Шевченко, в клубе уже были)))

Леший сказав...
Автор видалив цей коментар.
Стас сказав...

АЗ...Тяжело нам будет! Это не Аякс конечно,но...Мой прогноз 60 на 40 в ползу АЗ.Наш удел сегодня это ЛЕ.Если состав группы будет не силён,то из группы выйдем,а дальше...(((

ViAn сказав...

Леший, Луческу одразу про це сказав. І факс з Баварії, не думаю, що він був, тут жодного впливу немає. Новий тренер вміє готувати команду і зменшувати максимально травматичність. Цим питанням зараз також займаються.

ViAn сказав...

Стас, ти просто не бачив як Вікторія возила цей АЗ. Вони на 90+5 заробили дуже фартовий пеналь і так перевели гру в овертайм. Не кажу, що це слабка команда. Але і казати, що вони в чомусь кращі за Динамо в жодному разі не став би. По суті вони вже 6 місяців не грають. Провели за цей час 1 гру. Це дуже важливий показник для будь-яких команд. Гравці Динамо в куди кращому ігровому тонусі.

Стас сказав...

ViAn,мы супротив голландцев всегда мучаемся.Тем более АЗ играющая команда...Единственный плюс это надежда на возвращение в строй Миколенко Попова и Вербича.Потом я так понял бразильского центр защя левоногого в Англию сватают...И ценничек на него неплохой.А тут 4ляма...(((И смех и грех.Признаться я до сих пор удивлён тому факту, что Луч согласился на предложение Суркисов возглавить ДК!

ViAn сказав...

Стас, ну Віду теж сватали в Англію декілька років, коли він у Туреччину перейшов. І суми там були по 20-30 млн)). А зараз Бешикташ настільки деградував, що там взагалі немає гравців, яких можна продати. Віда вже нікому не потрібен. Те ж само по Маркао. Галатасарай пролетів мимо ЛЧ, а в ЛЄ у відбір потрапив виключно завдяки тому, що Трабщон дискваліфікований на наступний сезон в єврокубках. А так 6-те місце в чемпіонаті. І ти віриш, що за захисника 6-ї команди заплатять 20 млн? Ну)) 7-8 це його красная ціна. Так, цікавий гравець, якому треба прогресувати. Але 20 млн і Прем'єр Ліга... турки - такі турки))

Стас сказав...

ViAn,гм...Даже7-8 не по нашим зубам будет.От того и не покупают никого.АМирча тянуть мусор за 4 не хочет.Не хочет брать на себя ответственность.И в этом наш плюс.Другим вот похер было от того мы по мусоркам на постой шастали и брали тех кто плохо лежит ибо не нужен никому.Если по какой-то счастливой случайности у Мирчи с ЛЧ выгорит(я в это не верю) и не будет усиления обещанного,то он у нас надолго не задержится.А за 4 ляма...Ну какое это усиление под ЛЧ?Это мы ведь видели уже такую картинку,правда?Кадар,Кадири,Кендзёра...Сильные игроки ничего не скажешь.Кардинально нас усилили,да так что не знамо куда потом сие усиление девать.

Leonidas B сказав...

Спасибо за статью ViAn! Вот и для Динамо второй экзамен, только без права на ошибку, то что дома играем то психологически для игроков плюс, если тренер толковый, а он у нас более чем толковый. Вопрос один, быал ли для сегодняшнего Динамо игра против Шахты потолком, сможет ли Луческу ещё больше выжать против голландцев, то что игра будет похожей можно не сомневаться, по другому добыть результат не получится. Наш резерв это Миколенко, Вербич, Цыганков. Миколенко вместо Караваева, Вербич на пополам с Де Пеной, Цыганков на пополам с Родригез ом или Родригез под напамом будет с Буяльским. Вернутся ли в защиту Шабанов и Попов вопрос как сумеют набрать форму, для этого и товарняк сообразили. Главная проблема центральная ось, хватит ли здоровья выдержать Сидорчуку и Шапаренко. Насчёт соответствующего трансфера только после попадания в ЛЧ, нет свободного кеша, да и ИМС хочет глянуть что может выжать румын из того что есть. В сборной будут набирать форму перед играми кому надо - Шапаренко, Сидорчук Цыганков, Сирота, Супряга. Остальная основа в виде Буя, Вербича, Миколенко, Попова, Шабанова побережётся.

ViAn сказав...

Стас, Вербіча взяли за 5 млн. І нічого, він точно підсилив. Тому тут суть у тренерській чуйці. Свого часу, переглядаючи Смертіна, ВВЛ помітив Яшкіна, Кормільцева і Серебренікова. Взяли оптом. І нічого так, всі грали продуктивно. Навіть за збірну України. Яшкін затримався в Києві, працює в дитячій школі Динамо. Серебреніков активно допомагає Шаблію у його діяльності. Пробились в люди вони завдяки чуйці ВВЛ. Того ж Мареза і Н'голо Конте Лестер знайшов і взяв за копійки. Зараз це топи Прем'єр Ліги.

ViAn сказав...

Леонід, АЗ - не шахта. Стиль гри схожий, але рівень команд різний. Особливо це стосується єврокубкового досвіду. У Динамо він точно кращий ніж у АЗ. У шахти подавно. Та по факту побачимо.

Стас сказав...

ViAn ,то что ты назвал большая редкость!А та троица...Я не скажу что они какими-то выдающимися футболистами стали.Зато те что назвал я...Это практически постоянка для нас.(((

ViAn сказав...

Стас, я можу і інші імена назвати. Наприклад, Іван Яремчук, якого відкопали у другій лізі, а він бац і заграв. Свіжий приклад, для Динамо, це Олег Гусєв чи Сергій Рибалка. Гусєва може і взяли транзитом через Арсенал, але знайшли його у 2 лізі. Рибалку також там знайшли. І він став у команді Реброва визначальним гравцем. Можна приводити і по легіонерм так само. Гавранічі до инамо був ніким. А у нас став мега гравцем. Те ж саме по Нінковичу. Дивився вчора фінал чемпіонату Австралії. Наскільки Мілош виділявся на загальному фоні команд рівнем інтелекту на полі. Можна згадати багатьох. Каддірі, Юссуфа, Пеєва. Вони до Динамо не були зірками у себе на Батьківщіні. Динамо ж зробило з них збірників, лідерів своїх команд. Прикладів багато.

ViAn сказав...

Ще можна сказати про Хачеріді, якого також взяли нікому не відомим. А потім Газзавєв знайшов підхід і Хач свого часу був одним із найкращих захисників Європи.

Parker сказав...

Вітаю усіх!
Щодо трансферів: маємо пройти AZ, а в разі перемоги - кращого з пари "Гент" та "Рапід". Завдання не виглядає нездійсненним, однак і надзвичайної ейфорії не має бути.
Якщо для кваліфікації ЛЧ наявних резервів може й вистачити, для групи ЛЧ підсилення необхідне обов'язково, власне, як і для більш-менш рівної конкуренції з "Шахтарем" на внутрішній арені.
Щодо трансферів та їх вартості: криза внесла у ціну гравців свої корективи - вимушена перерва, з одного боку, зменшила вартість усіх гравців, а з іншого - вплинула на трансферні бюджети клубів у бік їх скорочення. Тому припускаю, що якщо докласти певних зусиль, можна придбати якісних гравців за адекватні гроші. Інша справа - не зовсім ринкові відносини нашого клубу з окремими агентами та волюнтариський підхід до формування складу з боку президента.
Вважаю, трансферне вікно буде цікавим як на вхід, так і на вихід.

З повагою, Parker.