понеділок, 3 серпня 2020 р.

Трансферні пошуки. Бразильці. ч.2.


Зараз тема трансферів Динамо дійсно актуальна. Хоча поки новий тренер Динамо займається жорсткою роботою з тими гравцями, які є у нього. Тут не тільки режим життя на базі, але і важка фізично робота. Завжди думав, що готовність набирається у Луческу через ігровий ритм. Але все не так. Кажуть, що таких навантажень не було дуже давно. Навіть у Газзаєва. Плюс зібрані всі гравці. Абсолютно всіх, кого можна. Відкликали людей з відпустки. Вербіча чартером привезли з Мюнхена. Хоча у нього йде процес відновлення після операції. Проходять індивідуальні бесіди. Не тільки із кожним гравцем, а і з усіма тренерами всіх рівнів. Видно, що Мірча має чіткий план роботи. Зараз у кожного є шанс довести свої здібності. Велика обойма гравців. Зрозуміло, що Луческу любить мати велику обойму. 25 польових – нормально для нього. Але всі знають при цьому його старт. Ротація завжди мінімальна. В обоймі буде максимум 18 гравців. А інші будуть для тренувального процесу. І чекатимуть свій шанс. В цьому плані дуже сподобалась думка, що гравця не можна віддавати в оренду. Що там він втрачає відчуття своєї команди. Тренується і грає по іншим принципам, схемам. Для Мірчі ці деталі важливі. Мол після треба гравця перевчати. А навчання – головний процес. Дуже цікава філософія. Тому можна стверджувати, що всі ті кого відпустять в оренду, вони на 90% вже списані цим штабом. Стосовно трансферів, то дійсно акцентую увагу на бразильцях. Але після цього буду вже писати про європейський вектор селекції.
Луан


27-ми річний атакуючий півзахисник Корінтіанса. Можу сказати відверто, що саме завдяки таким гравцям особисто я люблю футбол. У гравця надзвичайно високі рівень індивідуальної майстерності, нестандартність мислення, бачення поля, швидкість прийняття рішень, виконавча майстерність. Тут є все, абсолютно все те, що треба атакувальному півзахисникові. Невипадково гравець викликався у збірну Бразилії і свого часу мав дуже високий цінник. Можливо це і відлякало великих покупців. Перетримали в Бразилії. Цінник упав. Бо вже 27. Тепер це готовий гравець. І наскільки він здатен адаптуватись під силовий європейський футбол – питання. Але гравець надзвичайний. Справжній бразилець, кудесник. Для Динамо він може стати Сосою, який свого часу прийшов у Металіст теж у зрілому віці, так ніде і не загравши. Хоча Соса був у багатьох грандах. В Харкові він став лідером команди. Луан цілком може стати лідером Динамо. І ціна не буде зашкалювати. Дорого, але не так, як би це було 2-3 роки тому.
Ігор Гомес


21-но річний атакуючий півзахисник Сан Пауло. За багатьма компонентами цей гравець нагадує Кака. Схоже ведення м’яча, тонка, пластична техніка. Навіть фактурою гравці чимось схожі. Але Ігор більше працює на відбір. Також він мені нагадує Олексія Михайліченка. Довгі ноги, хороший відбір, непогана швидкість. Я все ж бачу його боксом. Як, між іншим, і тренер Сан Пауло. У нього атакуючого грає Дані Алвеш. Так, правий захисник грає під нападником. У Гомеса є класний потенціал. І з мого списку наразі це буде найдорожчий варіант. Гравець може стати топовим гравцем. Але ж на свій вік Гомес має достатньо ігрової практики. На сьогодні він стабільний гравець старту команди, яка вирощує сильних гравців для європейських грандів.
Густаво Ассунсао


20-ти річний опорник Фамалікана. Цим гравцем я починаю свій перехід до гравців, які грають в Європі. Більше того. Густаво Ассунсао має можливість грати одразу за 3 збірні. Бо хоча і народився у Бразилії, але дитинство провів у Порту, і починав займатись футболом у школі Порту. Потім були роки в школах Атлетико Мадрид. 1,5 роки у школі Сан Пауло, але по суті він пройшов всі етапи школи Атлетико. Звідки минулого літа і перебрався вільним агентом до Фамалікану. Тієї команди, яка цього сезону стала сенсацією місцевого чемпіонату. Стратегія комплектації команди – вільні агенти, випускники юнацьких академії багатьох топових команд Європи. Ця стратегія завжди подобалась мені. Випускники академій Реалу, Барселони, Атлетико, Валенсії, Порту, Бенфіки… Прекрасні школи. І гравці там надзвичайно високої якості готуються. Просто пробитись в основу важко. Тут чекають лише на готових гравців. Власні вихованці, через засилля дорогих легіонерів, шансів у перших командах майже не отримують. Тому багато грамотних команд збирають вершки з футбольних академій. Хтось купує. І купує дорого. А хтось, як Фамлікан, бере більш скромно, але ці ставки також виправдовують себе.
Густаво Ассунсао є стабільним гравцем основи цієї команди. По суті саме через нього будувалась вся гра цієї команд. Атакувальна, яскрава гра. Все побудовано на дисципліні, якісному відборі і швидкісних атаках. Фамалікан грав у свій футбол навіть із грандами чемпіонату. І яскраві перемоги над Порту, Спортінгом. Сильні ігри проти Браги і Бенфіки. Бразилець за часом став другим в сезоні. Командний, системний гравець. Прекрасна футбольна школа, культура роботи із м’ячом, вибір позиції. Динамо може в ньому знайти такого опорника, який потрібен сьогодні.
Чим далі заглиблюєшся в селекцію, тим цікавішим стає фактор кінцевого рішення. Чим керується Динамо під час  прийняття кінцевого рішення? Який з факторів є вирішальним? Які показники беруться до уваги? Як визначається трансферна вартість? Як подається інформація президенту? Як це було раніше і як це відбуватиметься при Луческу? Багато питань. Мало відповідей.
Дякую за увагу!

31 коментар:

Стас сказав...

Ну,да турки за Маркао 12 лямов просят.Возможно как ты и говорил на 10-11-ти как раз сойдутся.Если конечно эта инфа из пальца агентами не высосана.
Я так понимаю что Гомес это как раз вариант посильнее с твоей точки зрения нежели хорват,но и подороже.
Смотрю народ как был дурным так он им и остался уже требуют от Мирчи никого не покупать а развивать только свою молодёжь!))) Не учатся ничему...

Гриша сказав...

Добрый день уважаемые сегодня прочитал в телеграм динамо инсайд там пишут что покупки в районе 4мл или свободные агенты. Три позиции цз цф и опорника. В принципе шахов младший тоже самое говорил только без цф .посмотрим теперь как оно будет. Работают на выход.если Витю или Виталю продадут то деньги выделят. А так эконом класс

Гриша сказав...

В принципе можно купить за такие деньги и З
Харатина. Парень за время работы с Ребровым очень сильно добавил. Или хорватов с хайдука или риеки. Там есть очень хорошие парни. Я думаю за 3-4ляма можно взять хорошего игрока

ViAn сказав...

Стас, ні Густаво Ассунсао - гравець із прекрасною школою і видатним роком у дорослому футболі. Рік тому про нього ніхто не знав. За рік він став дуже потужним гравцем на позиції опорника. Його цінник буде біля 6-7 млн зараз. Через рік більше 10. Через рік його точно забере або Порту, або Бенфіка. Може вони і зараз вже до нього руки простягнули. Хлопцю 20 і він провів шикарний сезон, як і його команда. Він набагато цікавіший за Моро. А Гомес - атакуючий гравець. Густаво треба брати поки є така можливість. Готовий молодий гравець із досвідом біля 40 повних матчів за сезон в чемпіонтаі Португалії, який буде прогресувати дуже швидко.

ViAn сказав...

Гриша, ну я скажу так. Інсайдери різні в 29.07 вперто казали, що Спірідон у тренерському штабі Динамо. Більше того, за день до призначення Мірчі голвним тренером вони продовжували казати, що точно не Луческу. Це так, про трансфери. Нічого вони не знають. Абсолютно нічого. Я із Співаковським розмовляв. Він вперто каже, що за його авторитетним інсайдом Маркао точно не є у списку трансферних цілей Динамо. Ну-ну))

ViAn сказав...

Стас, я думаю, що по Маркао на 9-10 зійдуться.

ViAn сказав...

ІМС, якщо хтось звернув увагу, сказав, що гроші є. Але таку трансферну компанію як Блохіну, більше 70 млн євро, він зараз не потягне. А от на 30 я впевнений, що готовий. Дешевих гравців ніхто купувати не буде. Луческу не ідіот.

ViAn сказав...

Краще купити двох гравців у сумі за 25-30, ніж 5-6 по 3-4. 6 на 4 - 24. Тому краще 2-х за 24 але якісних, ніж 6 Кадарів і Піваричей.

Гриша сказав...

Наверное с Спиридоном не вышло в последний момент. Пришлось переигровать. Ну трансферы это дело такое. Просто прежде чем брать игрока надо знать как его задействовать, а в ДК берут а потом думают

ViAn сказав...

Тут все доволі просто. Продажем Кадірі вже займаються. Впевнений, що ми його за 5 млн продамо в Тулу. Кенжьору теж за 6-7 продамо. Може і Соля кудись прилаштуємо за 4-5. От і гроші вже є. Плюс на Рорігеша є покупці так точно. І там так само не манше 5 буде. Все ж він в Туреччині себе зарекомендував. Є кого в Динамо продавати. Впринципі розвантажити склад треба. На багатьох є попит. Може не дорого, але продати 5-6 не потрібних і придбати 2-3 потрібних - те, що треба.

ViAn сказав...

Гриша, із Спірідоном не вийшло майже одразу. Бо італійцю треба було прилетіти з достатньо далекої країни. А ще із ним домовитись. Це справа далеко не одного дня.

Стас сказав...

Я вот одну простую деталь заметил,зачастую недорогие игроки очень недёшевы для нас уже на выходе!Они попросту не нужны почти никому!Не то что заработать что-то,они ещё и в в основу часто попасть не могут!Они явно не сильнее,а то и слабее уже имеющихся в наличии и ничего в плане усиления дать не способны!А что болелы? Правильно,виноват главный тренер.У самих болел память как у птички и понимания ситуации в основном на своих пресловутых чуйках и не более того.Уже видно и по результатах из года в год и по качеству игры,сколько можно ходить по замкнутому кругу?!

Гриша сказав...

Цыганык тоже сказал серьезных трансферов пока можно не ждать. Луческу хочешь разобраться с теми к есть. По Моро узнали цену и все она не подьемная сейчас

Гриша сказав...

Да и на место Спиридона взяли Караску. Молдованина. Там я думаю долго не пришлось договариваться.

Стас сказав...

Гриша ,а с чего ты решил что Циганык что-то знает?))) Эти люди "инсайдеры" продают воздух! Пора бы уже разобраться и не позволять вешать себе лапшу на уши!

Гриша сказав...

Кв. Стас я тоже могу анализировать. И не вешаю себе лапшу. Просто посудите сами пришел опытный тренер он хочет узнать кто есть кто. Ну и конечно есть договоренность с президентом. У ДК есть потенциал просто покупка одного игрока в опорную зону может изменить все. И да иногда в воздухе летает частичка правды

Стас сказав...

Снова агенты пиарят Моро в отношении ДК.Посмотрим чем закончится.

ViAn сказав...

Циганик - давно відомий крєндєль. Язик без кісток. Він абсолютно не має доступу до внутрішньої кухні Динамо. Можно купити якісного гравця за 3-4 млн, якщо у нього контракт через 6 місяців закінчується. Можна взяти безкоштовно вільним агентом. От хто скоро стане вільним агентом? Вілліан, Педро, Кальєхон, Тьяго Сільва, Серхіо Ріко, Чупо-Мотінг. Кого вже можна підписати? Наприклад, - Кавані, Вертонген, Старрідж, Маріо Гьотце, Гарай, Натаніель Кляйн, Манджукіч... Реально можна таку команду збити, що в нашому чемпіонаті ми точно перше місце візьмемо і в ЛЧ потрапимо. Так, основа буде вся в районі 30, трохи більше. Але точно буде результат. Тому думаю, що треба зачекати першого трансферу. Оці всі слова, що Моро цікавились, але дуже дорого... Та, ну... Ви що думаєте, що ніхто не знає реальної вартості цього гравця? Він точно менше 10 не буде коштувати. Це всі знають. Значить якщо цікавились, то готові були на цю суму. І Загреб його продасть за стільки, скількии хоче. 15 в наш час - нормальна сума. Далеко не зашкварна. За того ж Миколенко Динамо менше 25 точно не захоче навіть розмовляти.

IllyaGIP сказав...

Дякую за цікаву підбірку. Так, дійсно трансферне вікно для нас цікаве буде. Маю надію, що на вихід буде більше чим на вхід. І на 100% погоджуюсь із тим, що ліпше взяти двох за умовних 20, а не 4 по 5.
Те що робить Луческу зараз-перекошлядає всіх повністю хто у клубі на контракті мені подобається. Сходе на те, що у штабу ж чіткий план сим в останній час нас не часто балували)))

Стас сказав...

ViAn, у тех товарищей что ты перечислил зарплаты такие что...Гн потянет ИМС.А вот по опорнику это да,но кто Моро или ещё сильнее,вот вопрос?

ViAn сказав...

IllyaGIP, ну на вихід буде точно набагато більше ніж на вхід. 40 чоловік у складі - забагато навіть для Луческу. А реалії того, що відбувається ми не знаємо. Лише відголоски. Я думаю, що все чітко сплановано і продумано. Бо румун знає як діяти. І цей план він точно продумував давно. Бо знає всі слабкі сторони Динамо як свого принципового суперника.

ViAn сказав...

Стас, поняття зп - штука філософська. От кажуть Лалалана пішов на зменшення зп більше ніж у двічі ніж та, що була в Лівері. А там вона у нього була доволі скромною, як для Прем'єр Ліги.

Гриша сказав...

Посмотрел видео с двух стронки то хлопцы гоняют как кони. И моментов кучу создают. Кажется Луческу ставит футбол какой пацанам по душе и они могут в него играть

ViAn сказав...

Да, цікава гра. Хоча хотілось би побачити не нарізку, а повну двухсторонку. Та можна сказати те, що провалив гру Кадірі. Але це легко передбачити. Сильно зіграв Супряга за помаранчевих. А за салатовихих, які в кінці просто розчавили помараняевих, шикарно зіграв Дуелунд. Напевно найкращий гравець всього цього процесу. Але, якщо всі побачили, то салатові закінчували матч тріо, яке і порвало суперника. Тріо у півзахисті було Дуелунд, Шапаренко і Булєца. Забойне тріо.

Гриша сказав...

Вроде бы Кадири назад в Тулу

Стас сказав...



Главный редактор журнала "Футбол" Артем Франков в своем телеграмм-канале поделился информацией о трансферной политике "Динамо" в ближайший период.


"На будущее ещё раз: никаких громких трансферов не предвидится; если Луческу ткнёт пальцем - дайте, то варианты есть, но в ограниченном масштабе, за 10-15 миллионов никто покупать футболистов не станет. Интерес к Моро из Загреба имел место быть, но этот парень уже очень дорогой, далеко не врубель. Точно так же смотрели и приценивались ещё к десятку игроков.


Ситуация в Динамо осложняется дебиторской задолженностью - чуть не все долги южноамериканских клубов приходится выколачивать через ФИФА и Лозанны, косят под форс-мажор, которого не было. Но ничего, это пробьют.

И не читайте перед обедом бразильских твиттеров и чикагских газет, о которых вы впервые услышали и больше никогда не услышите!".
У меня по всему этому только один вопрос,а в ЛЧ ДК хочет?Там деньги немалые...Или с этим слабым составом всерьёз ждут чудес от Луча?
Скупой два раза платит!

ViAn сказав...

Гриша, в Тулу можна в оренду. А можна і на зовсім. На зовсім за 4-5 - було б чудово. В оренду - не кращий варіант.

ViAn сказав...

Стас, я вже казав, що всі ці люди кажуть аби що. Повторюсь, що може Моро і дорогий. Але якщо Динамо прощупивало, точно знаючи, що менше 10 він не буде коштувати, то на було готовим. А скільки захотів Загреб? Кажуть 15? Не факт. Може і 18-20. Але прощупивання по Моро - говорить про те, що шлак брати не будуть. А ціна - вже така річ. Якщо хочеться витратити менше - нормально. Тому я взагалі на тему Франкова і інших інсайдерів... давай дочекаємось першого трансферу. Тоді і будемо робити висновки.

Стас сказав...

ViAn ,если окажется так как пишут эти,прости,Господи,"инсайдеры",то я отказываюсь понимать зачем звали Луча?! То,что собирается делать с сегодняшней командой Луч должен был делать несколько лет назад Ребров,но...Нет,хорошо,Луч команду почистит.Уверен что основательно почистит!Если правда ИМС даст ему это сделать!)))А нет,так это попытка с больной головы на здоровую ...Без хороших трансферов игроков под ЛЧ не будет самой ЛЧ! И чудес здесь ждать неча!Шара не прокатит.

ViAn сказав...

Стас, якщо ІМС буде і далі купувати таких же гравців, як купував останні декілька років, то у Луческу нічого не вийде. Це і так зрозуміло. Але і Луческу це розуміє. Не думаю, що він буде своє ім'я підставляти. Тому і пропоную подивитись по факту.

Leonidas B сказав...

Спасибо ViAn за статью. Ждём первую покупку под Луче, Динамо как минимум нужно брать двоих в полузащиту(опорник) и в защиту(центрбек), на существующих ресурсах не вытянем. Вопрос когда будут покупки и какого калибра, игроков нужно брать которые сходу будут основными, надеюсь, что вариант что давайте попадём в основную сетку ЛЧ а там купим не планируется. Тут не факт что вся команда сходу воспримет новую философию Луче и понесётся вскачь. Да, что-то подтянется в физическом и тактическом плане, будут лучше играть позиционно. Даже у ВВЛ после серьёзной работы не все сразу смогли принять его идеи и требования, проходил год прежде чем команда давала результат. А сейчас Динамо разбалансированная машина, которую нужно настраивать и тестировать. С командами уровня хотя бы ЛЕ товарняки наверное не светят, да Шахта за Суперкубок костями ложиться не будет, так как игра с Вольсбургом и т.д., т.е. огрехи будут аукаться долгое время.