пʼятниця, 7 серпня 2020 р.

Динамо Верес. Швидкий аналіз.

Сьогодні в режимі надзвичайної секретності Динамо провело свій перший товариський матч проти Вереса. На матч не змогли потрапити журналісти. Були присутніми лише працівники клубу. І представники Вереса. Зрозуміло, що при бажанні у штаб команди з Рівного можна було заслати шпигуна. Якщо і інші товариські матчі пройдуть у такому ж закритому режимі, то шпигунів будуть засилати. Шила у мішку не сховаєш. Але зрозуміло, що тренерський штаб прийняв таке рішення виключно з намірів не розкривати карт. Хоча особисто мені було б дуже цікаво подивитись на цей матч. Як і на наступні. Канал Динамо на ютюбі вже привчив нас до того, що ми бачимо всі матчі в міжсезоння. Саме тому і стільки підписників. Є можливість бачити те, що раніше ніколи не бачили. Підготовку команди.

Але одразу по закінченню матчу було змонтоване відео. Цілком можливо, що воно не дасть відповіді на всі запитання. А точніше дасть дуже мало відповідей. Та все ж я спробую проаналізувати по тим моментам, які були показані, зміни у принципах і структурі гри.

Нам активно рекламували той факт, що клуб кожного дня на ранковому тренуванні займається тактикою, а на вечірньому відпрацьовує в ігровому ритмі те, що тренували зранку. Цікава ідея. Як і те, що команда закрита на базі весь час. Виявляється, що Луческу також диктатор.

 Якщо пройтись по складу тих, хто грав, то не зіграло достатньо багато гравців. Кенджьора, Бурда, Попов, який тільки увійшов до основної групи, Шабанов, Миколенко, Шапаренко, Циганков, Русін. Ряд гравців, такі як Забарний і Булєца, зіграли вчора за молодіжний склад, а сьогодні за основу. Весь матч відіграли Сирота і Тимчик. Сидорчук перший тайм грав опорником, а у другому в центрі захисту. Стартова розстановка наче типова для Динамо. Хоча Дуелунд і Лєднєв, як ми знаємо, хоча і мають досвід гри на флангах, все ж більше тяжіють до гри в центрі.

Обидва голи у першому таймі – швидкісна робота Супряги. Влад прекрасно показав свої данні. Це вміння відкритись під пас, або протягнути м’яч на швидкості у вільну зону. Гол Де Пени – сильна індивідуальна гра Цитаішвілі, який створив цей гол.

Що хочеться сказати про новинки у побудові гри? Виключно з того, що я побачив по нарізці. Футбол вертикальний. Матч швидко переводиться в групу атаки. Середній і довгий вертикальний пас у вільну зону. Роль флангових захисників колосальна. Флангові півзахисники зміщаються в центр і насичують цю зону. Крила ж повністю віддаються на відкуп захисникам. Флангові захисники грають дуже високо, агресивно. Тому потрібен сильний функціонал. І якісний опорник, який буде страхувати зони.

Робити висновки важко. Бо матеріалу менше ніж на 5 хвилин. Але дійсно це інший футбол. І для нього потрібні більш якісні виконавці. Це моя суб’єктивна думка. Тепер буду сподіватись, що матч із Десною нам покажуть у повному обсязі. Тоді і розбирати можна глибше, детальніше.

Дякую за увагу!

14 коментарів:

Стас сказав...

Под любого тренера нужны игроки для того футбола что этот тренер в команде культивирует.Правда что- то на счёт трансферов пока что глухо.Атак,да,опорничек нужнон очень сильный опорник.Во всяком случае на голову сильнее Сидора.Уверен что там и ценничек будет соответствующий.

ViAn сказав...

Стас, буде опорнічек обов'язково. Кадірі вже прилаштували.

Leonidas B сказав...

Конечно Верес не тот клуб, который покажет все недостатки Динамо, но с чего то нужно начинать. Первые два гола это ошибки вратаря Вереса. Динамо визуальнее стало играть быстрее, меньше статичных положений с мячом, когда соперник успевает выстроить оборонительные редуты. Цыганков опять через травмы готовится к сезону, у Циташвили есть шансы занять его место. Лучше весь кеш 15-20 млн. спустить на хорошего опорника, взять только его, как на самую проблемную позицию.

Стас сказав...

Leonidas B ,давай уж правду говорить,одного опорника и ничего боле это маловато для Мирчи будет!Да,опорник нужен хороший.Нет,не абы какой,на тоби Боже шо мэни нэ гоже(Кадири)я очень надеюсь что с Лучём такие фокусы у ИМС не прокатят!Если искать нужного и с теми качествами что обязаны наличествовать для того футбола, что хочет видеть Луческу в ДК,то нужно раскошелиться! И поиски картошки в куче говна это не наш вариант.Думаю что купят ещё и левоного центр защя с хорошим первым пасом и умением играть на втором этаже.Опять же недешового.

ViAn сказав...

Витіснити Циганкова зі старту серед тих гравців які є в наявності у Динамо... Я не бачу такого гравця і близько. Лєднєв, Цитаішвілі. Талановиті хлопці. І вони можуть стати сильними гравцями. Але жоден з них не зможе вийти на рівень Віктора. По суті, якщо ми подивимось і на Ю-19, на Ю-21, то дуже мало гравців рівня сильних гравців. Найсильніше покоління - 1997-1999. Кажуть про 2004 р. Можливо. Я там знаю лише 1 гравця, капітана, який нещодавно зіграв дебютний матч за Ю-19. Рівня же еліт, а це дуже високий рівень, у нас майже немає гравців і серед молоді. Можливо Нещерет. По суті в Динамо на сьогодні є лише 4 гравці рівня еліт, тобто ті, за кого нам заплатять більше 10 млн. Це Циганков, Миколенко, Попов і Супряга. Влад дійсно може стати ще більш дорогим ніж Циганков. За останні 2 роки він сильно додав. Безумовно він буде у Луческу основним форвардом. І Тимчик може також дорости до високого рівня. Але немає у Динамо шаленої кількості талантів рівня Циганкова. Циташвілі і Лєднєву треба багато працювати, щоб стати основними гравцями. І вірити, що Луческу допоможе їм вийти на більш високий рівень. Особливо це Гіо стосується.

ViAn сказав...

Якщо судити по інстаграмам гравців, конкретно Циганкова, то цілком можливо сьогодні йдуть зйомки презентації нової форми. На Попові точно нова футболка наступного сезону, але не ігрова, тренувальна.

Стас сказав...

ViAn ,ты новую форму ДК уже видел?

ViAn сказав...

Стас, ні не бачив. І навіть не хочеться лізти вперед, щоб побачити. Всьому свій час.

Стас сказав...

Турецкий центр форвард для Мирчи и за 2 ляма? Оч.сумливаюсь!

ViAn сказав...

Стас, він дійсно за останні 2 роки додав у грі. В перший сезон у Фортуні був більше на підхопленні. В другому став основним. Хоча і пропустив половину сезону через пневмонію. 3 сезони в Бундеслізі - досвід. А як гравець точно гірший за Де Пену і Вербіча. Тому... Не вірю.

Леший сказав...

Агенты работают по схеме- турок- знаком с цыганом- ну а вдруг? Забыл ещё пункт- всякое гавно покупают регулярно...

Стас сказав...

Ну,что,с первым трансфером!Есть ли в нём логика? Мой ответ-да.Поможет ли он нам?Сомнения меня мучают. Я так понимаю что продажа Миколенко может быть уже в обозримой перспективе возможной.

ViAn сказав...

Стас, треба розуміти, що основним буде Вівчаренко. Його будуть активніше підпускати. Продажа Миколенко цілком можливо дійсно буде взимку. І на період адаптації Вівчаренко потрібен альтернативний варіант. Тому взяти вільним агентом досвідченого гравця доволі пристойного рівня, як для нашого чемпіонату, - нормально. Впевнений, що на Костевіча, як на гравця основи, не розраховуватимуть. Виключно в ротацію.

Стас сказав...

Ждём недождёмся основных трансферов как в центр поля так и левоногово центр защя.Очень надеюсь что они будут носить яркоположительный характер для ДК!И главное предельно понятный для нас.И немножко,а может и не немножко дёгтя,снова Вадик Шаблий украсил новое видео своей персоной!(((