четвер, 20 серпня 2020 р.

Стартуємо в суцільному тумані.

 

Завтра розпочинається новий сезон. Яким він буде для Динамо? Які особисто в мене емоції перед початком сезону? В міжсезоння було багато емоцій. Прихід Луческу викликав бурю емоцій. Від крайнього негативу, до спроб подивитись на цю історію конструктивно. Практика запрошення тренера з команд принципових суперників далеко не нова у світі футболу. Тому дійсно після хвилі негативу прийшла надія. Надія на те, що такий матьорий тренер не прийде в Динамо без гарантії якісних трансферів. Задачі то поставлені високі. Як їх виконати із наявним матеріалом? Потрібне підсилення. Зрозуміло і те, що гра Динамо буде абсолютно іншою. Більш динамічною, швидкісною, агресивною. Велика роль флангових захисників, а група атаки – завжди легкі, технічні гравці, які вміють нестандартно мислити. Чи виправдовуються очікування?

Якщо ми спробуємо побачити сучасні тенденції у футболі, то легко побачим закономірності. Серйозний тренер, сильна команда, завжди має стабільні 11 чоловік у старті. Ротація мінімальна. І, як правило, викликана травмами і дискваліфікаціями. Легко спрогнозувати стартові склади Баварії, Барселони, ПСЖ, Інтера, Севільї, Ліону, МЮ, Лейпцигу. Максимальна ротація – 1-2 людини. Але комплект гравців, які тренуються, завжди більше 20 гравців. Впевнений, що основа Динамо в новому сезоні буде так само стабільною.

Чи сформована вже основа? На сьогодні достатньо травмованих гравців, таких як Попов, Миколенко, Циганков, Шабанов, Вербіч, Шепелєв. Всі ці гравці на сьогодні цілком можуть бути у саме цій групі стартових 11. Вже завтра ми побачимо першу пробу пера, першу стартову 11. Так, поки без травмованих. Склад буде експериментальним. Скоріше за все це буде Бущан, Тимчик, Кендзьора, Сирота, Караваєв, Сидорчук, Шапаренко, Буяльский, Дуелунд, Цитаішвілі і Супряга. Єдина спірна позиція – лівий атакуючий півзахисник. Тут цілком можливо може вийти і Де Пена. Основна обойма на підсилення з лавки – Лєднєв, Булєца і Соль. Цілком можливо, що і Циганков, який вже тренується в основній обоймі.

Які позиції є найпроблемнішими? Головна проблемна позиція – опорник. Сидорчук по суті є безальтернативним варіантом. Тому саме сюди б було варто очікувати трансфер. Як і позиція лівого центрального захисника. Однак, може буде зроблена ставка на Сироту. Основа Динамо зазнає незначних змін. По суті, на мою суб’єктивну думку, лише Супряга точно буде головним форвардом. А Тимчик основним правим захисником. Тобто 2 нових гравці в старті. По іншим поки все так і залишиться без змін. Сирота – питання філософське. Однак, хочеться побажати парню відвоювати собі місце в старті. Не думаю, що Цитаішвілі спроможний виграти конкуренцію у Циганкова. Як і Вербіч так само повернеться в основу. По суті в запасі будуть такі активи, як Дуелунд, Булєца, Лєднєв, Цитаішвілі. Це люди, які можуть підсилити гру. Всі молоді.

Я очікував сильні трансфери. Не багато. Особливо сподівався, що змін зазнає центральна ось. Опорник, бокс. Що це будуть сильні гравці із європейським досвідом. Та поки їх немає. Перший трансфер – Костевич. Я так собі і сказав, що це досвідчений гравець в ротацію, на випадок травми Миколенко. Обойма і так завелика. Дуже багато гравців, які не будуть основними. Це нормальна практика. Але не більше 30 гравців, як це є сьогодні у Динамо. Ясно, що треба відпускати чоловік 5-6. Та що я бачу зараз? На носу перші 2 трансфери. Здавалось би, що буде оптимізм. Прийдуть класні гравці. Тим більше, що варіантів достатньо. Ясна справа, що гроші не мої. Власник купує.

Але власник і ставить задачі. Обойма Динамо давно показала свій потенціал. Я точно знаю, що із наявним складом гравців ми не зможемо пробитись в основну сітку ЛЧ, виступити там гідно. Буяльський і Сидорчук – не ті гравці, які спроможні грати на контроль м’яча, в динамічний сучасний футбол. Ця основа не зможе вести боротьбу за золоті нагороди. Талановита молодь потребує, щоб поряд були досвідчені майстри рівня ЛЧ. Тоді ця команда буде спроможна прогресувати. І от 2 трансфери, які вже майже оформлені. Бразилець Клейтон вже на базі. Людина 3 роки не грає. Так, 4-5 років тому він вважався талановитим. Але за 3 останні роки довів інше. Чи можна підсилювати команду такими гравцями? Питання риторичне. Як і трансфер Артема Кравця. Я не буду сперечатись із тим, що Артем дійсно цікавий гравець. Але куди дівати Соля і Русіна? Навіщо така величезна кількість форвардів? Треба розчищати склад. Як і  зрозуміло інше, що кращі роки Артема минули. Він тому і був відправлений свого часу з Динамо.

Які підсумки? Дійсно у Динамо є хороша база молодих гравці. Миколенко, Тимчик, Попов, Сирота, Забарний, Вівчаренко, Нещерет, Циганков, Шапаренко, Шепелєв, Цитаішвілі, Лєднєв, Дуелунд, Булеца, Супряга. Всі ці гравці спроможні прогресувати. Високі задачі і абсолютна відсутність якісного підсилення команди. Луческу не зможе виконати ці задачі. Навіть Тухель чи Клопп не зможуть з цього складу витиснути більше. Вони категорично б вимагали 3-4 трансфери досвідчених майстрів. Поряд із сильним дядьками молодь прогресувала б. Але Клейтон і Кравець – точно не ті гравці, які сильніші за начвну молодь. Навпаки. Ці гравці не зможуть дати Динамо якісне підсилення. Я все ще вірю, що будуть придбані сильні гравці в основну обойму. Але із кожним днем ця надія тане. Як і реалізм каже, що без якісного підсилення нас чекає черговий провальний сезон. Нажаль.

Дякую за увагу!

41 коментар:

Стас сказав...

Один вопрос.А зачем это всё Луческу? Я не верю в то,что сей человек настолько беден что готов сейчас поставить свою репутацию под большие риски! Есть ли этому какое-либо логичное объяснение?

ViAn сказав...

У мене поки пояснень немає. Я в роздумах. Шукаю відповіді.

ViAn сказав...

Скільки в історії прикладів Клейтонів... і менеджмент не вчіться. Наприклад, парочка прикладів. Нурі Шахін. В 16 років хлопець був топом. Гучний трансфер в Реал, оренда в Лівер. Повернення в Дортмунд. І з 22 років Нурі так і не вийшов на рівень себе 16-17 річного. По клубам виходить зірка, але останні 9 років це звичаний сердняк, абсолютно не видатний гравець. Те ж саме можно сказти про Марко Маріна в його 18-19 і потім Челсі, Севілья, Фіорентина... Гучне ім'я і з 22 років гравець став вичавленим. Клейтон був зірковим юнаком. У 17-18 про нього багато говорили, що росте зірка. Але з 21 року він почав деградувати... Динамо хоче йому реанімувати кар'єру? Ох уж ці експерименти)) Є, зрозуміло приклади, коли гравець деградував, а потім відновився і вийшов на високий рівень. Але це вкрай поодинокі випадки.

Стас сказав...

Хот тресни,но я не верю в то что Луч не ставил перед руководством ДК условия.И парочка хороших трансферов там одно из этих условий.Именно трансферов под самого Луча,а не устройство имени хотелок Шаблия.Или будет всё делаться для того чтобы луч ушёл сам.Без дальнейшей компенсации и ИМС попросту умыл руки? Ты знаешь если покупок хороших не будет,то я готов поверить в эту версию.Ибо она имеет хоть какое-то объяснение.

Leonidas B сказав...

На сегодняшний момент Динамо только на своих резервах, если качественный трансфер или два будет то это при условии попадания ДК в групповой раунд ЛЧ, если Луческу осуществит этот подвиг, и то если будет открыто трансферное окно. Нам нужно только надеяться на то что Луч в состоянии поднять нашу молодёжь на новый уровень и у тех будут гореть глаза. Ну а остальное только детали интерьера какой предпочитают братья.

Стас сказав...

Leonidas B ,то.что ты написал никак не объясняет того, а зачем сие самому Лучу?

ViAn сказав...

Стас, запросити Будулая для того, щоб він сам пішов? Де логіка?)) Я її не бачу.

ViAn сказав...

Доречи, як вам нова домашня форма? Чекав, що всі комплекти презентують. Та схоже будуть розтягувати))

Стас сказав...

ViAn,логика проста как палка-деньги.Сначала рассчитывал на некую сумму,а потом...всё изменилось.

Leonidas B сказав...

Стас, соблазнили его чем-то братья, чем может попозже вскроется эта консерва.

Кто-то сказав...

ВиАн, в видео про форму есть кадр, с нашими молодыми Надольским и Шулянским. Надольский в 3м комплекте, Шулянский в выездной форме. На стоп нажми и посмотри.

ViAn сказав...

Кто-то, та да. Але ж там по суті осоливо не розгледіти деталей окрім того, що 3 комплект чорний із полосками жовто-зеленими.

Стас сказав...

А вот и усиление!)))) Официально. "Динамо" объявило о возвращении Артема Кравца
У меня нет слов...((((

Кто-то сказав...

3 комплект вроде не чёрный, мне сказали что он тёмно-зелёный.

Гриша сказав...

Еще и Гармаша внесут в заявку. Бег по кругу.грустно ,печально, нет слов одни буквы остались.

ViAn сказав...

Я до цього переходу ставлюсь філософські. Знаєте, що у Мірчі так було завжди. Був основний форвард Луіс Адріано, а під ним був Селя чи Гладкий. Про що говорить цей трансфер? Що Фран Соль залишає Динамо. Безумовно у нього хороша зарплатня. Але по суті він так і не заграв. Під стиль Будулая не піходить. Каргбо, як ми вже знаємо, теж поїде в оренду. Русін? Так, це питання. Його може і залишать. А може і ні. Може залишать до зими. Але він точно не буде основним. Підписання Кравця говорить про те, що Артем, а він по типажу підходить під футбол Луческу, готовий терпляче сидіти на лавці. І виходити на 5-10 хвилин в кінцівці. А іноді не виходити. Ставка на Супрягу - однозначно. Є Вербіч, який може закрити цю позицію. Все прораховано. І що сказати? Досвідчений Кравець, під молодим Супрягою, плюс в дублях є Ісаєнко, Ванат і молодий Кирило Попов. Але Каргбо і Соль на вихід. Ось це проста логіка. І я її можу зрозуміти. А того бразильця не можу. Але його поки не підписали. Плюс Русін під питанням.

ViAn сказав...

ВИ ж чули, що в Київ приїжджав спортдир Гронінгена? Хочуть Франа в оренду. Фран написав, що це все балачки. Але зараз все це виглядає логічно.

Стас сказав...

Вполне возможно что трансферные деньги будут потрачены на одного двух людей.Опорник и левоногий центр защ с хорошим первым пасом.В противном случае...Я не знаю как Мирча собирается за путёвку в ЛЧ бороться? Или ИМС всерьёз думает что Мирча кудесник и сможет выстроить крепкую команду с теми кто есть в наличии?

ViAn сказав...

Стас, я так думаю, що є позиції, куди беруть як Костевіча і Кравца, тобто в ротацію. І є позиції в основу. Тут все зрозуміло, що це центральний півзахисник і центральний захисник. І, я хочу в це вірити, що будуть брати гравців в основу. А значить за нормальні гроші. Кравець здивував. Розірвав контракт заради повернення в Київ. І, як я розумію, в Києві у нього гірший контракт. А він заплатив із своєї кишені за розірвання контракту. Це мотивація повернути родину в Київ. І самому повернутись. Дуже цікаво.

Леший сказав...

Виан, Соль пока никуда не уйдёт- Гронинген отказывается платить 5 млн, а Соль не хочет другую зп... вся шутка в том, что его контракт принадлежит Шаблию и он хочет вернуть свои деньги- потому и 5, а дают 2... Шаблию предлагают контракты нескольких игроков из команды-21, он просит Шапаренко...

Леший сказав...

А про Кравва вчера вечером я угадал)))

ViAn сказав...

Леший, із Гронінгемом все далеко не завершено. Але, ясна справа, що Гронінгеном все не обмежується. Продати його не вийде, я так думаю. Буде оренда. І не факт, що в чемпіонат Нідерландів.

Леший сказав...

Не будет аренды- зп у Соля такая будто он Месси))) пока не найдут маньяков которые готовы ее платить))) он на уменьшение не идёт- и по человечески его можно понять- карьера загублена- возраст травмоопасный- начнёшь играть и сломаешься- а так хоть Деньги норм платят

Стас сказав...

Ну,что можно сказать по первому тайму...Ещё раз нужен центральный левоногий защ....Плюс по такой игре в опорной нужен не Сидор а чел посильне.Гм,разве это какой-то секрет для кого-то?Или думают что пришёл Луч и начнёт чудеса делать?!

Leonidas B сказав...

Всех с победой Динамо! В кои веков команда играла, а не мучилась как при Михе, много чего не получалось но результат весьма неплох. Согласен со Стасом, что вместо Сидорчука в основу нужен топ (первочередное нормальное приобретение), Шапаренко хоть не сломался и не скис, может вытянет его Луч, закалится характер. Нежданчик это Родригез, один из героев второго тайма. Все замены Луческу давали импульс игре, даже аванс Цыганкову сыграл свою роль, Виктору нужно так давать набирать форму раз межсезонке не может толком переносить нагрузки. По крайней мере Луческу доверяет молодёжи. Тымчику не раскисать как и Супряге, работать и всё получится. Пока вот так на своих резервах. Следующий матч на Суперкубок с Шахтой интересно будет посмотреть, будет лакмусовая бумажка готовности Динамо, где прибавить и какие ошибки исправить до начала квалификации ЛЧ.

Гриша сказав...

Да хотел заметить как повелись фаны. Ок кричите гадости черт с ним ну а зачем прорываться на стадион. У меня такое ощущение что проплачено. Как кроты на олимпийском так тишина гробовая. Это же ваш город ваш клуб. Где же принципиальность .Просто брыдко от такого поведения

Гриша сказав...

Интересно что будут говорить игроки Колоса после таких пеналей. И смех и грех да судья еще тот.Редиска .

Євген сказав...

Підкажіть де можна скачати чи онлайн глянути сьогоднішній матч Динамо.

IllyaGIP сказав...

Усіх з перемогою!!! Судей кВ міг пару жовтих дати Олімпіку. Сподобалось,що нарешті забив форвард. Перші голи після розіграшів- нарешті шось цікаве. Купа замін, гравці отримали не по дві хвилини. Зрозуміло, що це Олімпік , але всеодно позитив. Швидше б одужали захисники

Леший сказав...

Когда игры квалификации ЛЧ?

Стас сказав...

Заховайло намекнул на трансферные новость в ДК в самое ближайшее время!Интересно,кто? Только не тот бразил,что вчерась был на игре ДК!(((

ViAn сказав...

Я вчора був у дорозі, тому матчу не бачив. Нажаль)) Але так зрозумів, що гра сподобалась більшості. Зараз хоч нарізку гляну, почитаю коментарі.

Стас сказав...

ViAn.зайди на Мой футбол,там есть запись всего матча.

ViAn сказав...

Стас, спасибі. Гляну 24 серпня. Але точно Супряга повинен був робити мінімум хет-трик.

Стас сказав...

ViAn,самый фокус был в опорной зоне!Даже супротив вчерашнего Олимпика это было заметно.Плюс отсутствие хорошего центрального защя с первым пасом.С такой игрой нас Шахтёр смешает с ....Надеюсь что Мирча уговорит таки ИМС на хорошие трансферы,потому как не все команды что будут играть против нас есть вчерашние олимпики.

Oleksii сказав...

"Если войдет Бурда через 10 дней, Шабанов, Миколенко, Попов. Может быть, эту зону не надо будет усиливать. Но надо, чтобы люди восстановились", - добавил он.
Ось, що сьогодні сказав Суркіс, думаю обговорювати тут можна, але чи треба... захисника у нас нового не буде. І велике питання чи буде взагалі опорник

Vitos сказав...

Нема грошей, Мірча буде працювати з тим хто є, він це сам сказав. Він хоче працювати і погодився на умови ІМС, тому що вважає молодь перспективною. А основна мотивацію доказати насамперед собі і рудому що він ще може. І піти хоче Луч чемпіоном, а не після двох поразок від Реброва. Піти на пенсію ЧЕМПІОНОМ основна мотивація Мірчі.

Стас сказав...

Без нескольких толковых трансферов мы выше не поднимемся!Не нужно никого обманывать!И прежде всего себя.Количество ещё не есть качество.Не будет трансферов будем играть в ЛЕ! И никаких зароботков не будет.Как не будет и первого места.Вспомните с каким составом Ребров выигрывал чемпионат...

ViAn сказав...

Ми вже багато разів говорили на цю тему. Безумовно, що класний тренер зможе взяти з того набору гравців, який є зараз в Динамо суттєво більше, ніж брав Михайліченко. І в групі ЛЄ можна точно було займати перше місце із цим набором. Але для довгої дистанції, для прогресу команду, для боротьби за золото, необхідно мати ще мінмум 2 класних гравців високого рівня вже зараз. Поряд із ними будуть прогресувати інші. При Луческу будуть прогресувати і ті, хто є. Але без досвіду і майстерності прогрес буде не таким швидким. Тому у півзахист точно потрібна гравці. Або знову віддати цей сезон на набуття досвіду Сироті, Цитаішвілі, Супрязі. Супряга безумовно буде прогресувати зараз надзвичайно високими темпами, бо минулий сезон він додав. А зараз буде кожного матчу на очах зростати. Це наш величезний актив. Через 2 роки ми зможемо його продати за 40-50 млн, якщо він продовжить розвиток. А Сирота робить багато позиційних помилок. На рівні чемпіонату це можно впиравити. У ЛЧ і ЛЄ, та й шахта, таке не вибачать. Тому досвідчений центрбек - вимога часу. Краще взяти такого, в районі 30+ і щоб під ним сезон-два зростав Сирота. Нормальна практика. Тому побачимо як буде. Але без гідних трансферів високі задачі буде дуже важко виконати існуючим складом. Особливо це стосується позиції Сидорчука.

Leonidas B сказав...

Исаенко отдали в аренду Колосу, правильное решение, пацан будет расти в играх УПЛ, через год если всё сложится удачно вернётся в Динамо окрепшим и с опытом. Насчёт Клейтона ИМС намекнул что не без Луческу обошлось. Даже если и Лучу и приглянется он то его гонять не меньше месяца надо, чтобы набрался кондиций. Трансферами, которые надо, пока не пахнет, главная причина скорее всего деньги, что-то может сдвинуться при условии попадания в групповой турнир ЛЧ, как никак 15-20 млн., правда в этом году расценки могут и пересмотреть в сторону уменьшения.

ViAn сказав...

Леонід, ясна справа, що Луческу привезли гравця, щоб він подивився. В 20 років Клейтон був шикарним гравцем. Можливо, що Мірча зможе достукатись до гравця. Можливо, що є те, чого ми знаємо. Я про те, чому 3 роки бразилець не грав майже.
Ісаєнко бажаю заграти. Він талановитий гравець.
А по трансферам дійсно, можливо вони будуть після того, як команда грантує собі ЛЧ. Під таку задачу візьмуть нових гравців. Їх буде легше запросити.