понеділок, 31 серпня 2020 р.

Не поспішайте ви нас ховати...

 

Достатньо важко робити якісь висновки по АЗ Алкмар сьогодні. Можна розповідати про минулий сезон. Він вийшов у Нідерландах далеко не повним. І АЗ лише за різницею м’ячів поступилась Аяксу в боротьбі за золоті нагороди. Аякс, як всі ми знаємо, на сьогодні – далеко не та команда, яка протистояла Динамо 2 роки тому. Після втрати 2-х лідерів минулий сезон вийшов провальним в єврокубках. Та й у чемпіонаті Аякс був далеко не таким переконливим. Що буде цього сезону, коли з команди пішли вже декілька лідерів, і ще можуть піти і інші представники золотого покоління. Але важливо поговорити про АЗ.


Це дійсно граюча команда. Є прекрасний набір гравців, які створюють ромб в атаці. Я про вінгерів Ідріссі і Стенгса, юного форварда Боаду і атакуючого півзахисника де Віта. Також є активні фланги захисту. Особливо виділяється основний конкурент Миколенко у віковій категорій 1999 р.н. лівий захисник Оуен Війндал. Насправді - типова голландська команда. Багато суринамців, марокканців, скандинавів. Гра побудована виключно від атаки. Вертикальна гра у швидкісний футбол, багато індивідуальної гри. І закидання з флангів, з центру за спини захисникам суперника. Тобто гра на лінії офсайду, з пошуком вільних зон. Ми не так давно грали проти схожої команди. Така сама модель. Але гравці менш досвідчені. Ігровий тонус куди слабший. Так, я про матч за суперкубок України.

Отже хочу поговорити про декілька мінусів. Ігровий тонус завжди важливий. АЗ по суті вже 6 місяців без ігрової практики. Хтось скаже, що це свіжіші ноги. А хтось, що ігровий ритм надзвичайно важливий. Важливим питанням є і лавочка. АЗ абсолютно не має рівноцінних замін для гравців групи атаки. По суті є стартові 11. І то із проблемними моментами по декільком гравцям. Це основна обойма. Підсилення з лавки відсутнє. Ні, там є Гундмудссон, який вдало вийшов на заміну проти Вікторії. Але обойма вкрай обмежена. Головною ж проблемною зоною є центр захисту. І захист взагалі. Найцінніший гравець команди, опорник Купмейнерс через слабкий вибір гравців в захист змушений закривати позицію в захисті. Хоча він абсолютно не є захисником. Головний його плюс – якісний перший пас. Але в силовій боротьбі він далекий від ідеалу. Тим більше при виборі позиції. Його партнер – 35-ти річний Рон Влаар. Надзвичайно досвідчений гравець. Але він вже не у тому стані, щоб витримувати темп важких матчів.

Хтось вже списав Динамо. Мол АЗ нам не пройти. Хтось навпаки вважає, що такого суперника ми зобов’язані проходити. Варто пам’ятати, що рік тому Маріуполь зіграв із АЗ дома в нічию 0:0. Я ж скажу свою збалансовану думку. Цікавий суперник із достатньо передбачливою моделлю гри. Проти Вікторії Плзень мали величезні проблеми. Врятувавшись на останніх секундах матчу. Чехи, які є достатньо середньою командою, далекою за рівнем до Динамо, нав’язали силовий футбол. І виграли багато м’ячів на стандартах. Можна повторитись, що у АЗ немає гравця рівня Циганкова. І наша атакуюча група, суто як по мені, виглядає куди більш різноманітною. І запас гравців у нас куди кращий. Тобто можливості змінювати хід гри куди більший. Для Франа Соля нідерландський футбол дуже близький. Він знає як грати проти оборони АЗ, якій він свого часу багато забивав. Наприклад дубль в переможному матчі в грудні 2018 року. Атаці АЗ неможна давати розбігтись. І треба нав’язувати жорсткий футбол. Свої ж моменти максимально ефективно використовувати.

Дякую за увагу!

45 коментарів:

Леший сказав...

12-09 первый тур в чемпе Голландии- готовность у АЗ может быль не 100%. На это и цыганский фарт надо надеяться. Игры сборной сейчас совсем не по делу...

ViAn сказав...

Леший, не по делу - те, що в суботу можна було зіграти тур чемпіонату. Для Динамо він був би дуже важливим. Як ігрова практика додаткова. Але шеві вирішило фу-фу подарувати 4 дні для підготовки. І Динамо постраждає від цього найбільше. Побачимо яку корсить Андрій Миколайович з цього отримає.

Leonidas B сказав...

Чучелом с тушкой смогли выиграть, Маркевича чуйка не подвела! Всех с победой! Малиновский конечно в полном порядке. Порадовал Тымчик, этот матч ему в помощь. Украина лидер группы, немцы с испанцами ничью расписали. Против Испании тяжело будет, правда в каком сейчас состоянии пребывает Испания.

ViAn сказав...

Мене здивувало інше, що Андрій Миколайович абсолютно вперто не робив заміни. Видно було, що половина складу ледь ноги пересуває у другому таймі. І що Швейцарія так само ледь рухається. Маючі на лавчоці достатньо свіжих гравців, які точно не поступаються у майстерності тим, хто на полі, я про Циганкова, Марлоса, Супрягу... Зроблена лише 1 заміна. Найкращий у нашому складі - Тимчик. Це однозначно. Маліновський теж видав дуже якісний матч. Зіна провалив матч, хоча і забив переможний гол. Жахливо зіграв 19 номер і Коноплянка. Але від них іншого я і не чекав. Виграли на фарті Львова. Але як витащити з фізичної ями гравців осонви - робота масажистів і тренера по фіз. підготовці. Іспанія може повністю інший склад виставити. Бо мають шикарну заявку. Ми ж такого собі дозволити не можемо. Кадровий потенціал обмежений, плюс травми. Але завжди цікаво дивтись футбол Збірної.

ViAn сказав...

Сьогодні відбулась зміна трансферних вартостей гравців. Дуже цікаво. Суттєво подорожчали Миколенко, Супряга і Вербіч. Нормально додав у ціні Попов, хоча поки ще замало. Циганков майже повернувся до своє базової до карантинної ціни. На сьогодні Динамо оцінєються вже майже у 100 млн євро. Це хороша новина.

Артемиус Шапариус сказав...

Дания u21 - Украина u21 1:1 ... Добрая треть-половина этой сборной динамовцы. Мне одному кажется, что имея реально (потенциально) сильнейший состав в группе сборная снова обосралась, и это проблема связана, прежде всего, с вечно молодым розовощеким главным тренером. Или я не прав ? Ведь старшая - главная команда, с более слабым составом (если сравнивать с соперниками за последние два года) добивается намного больших успехов! Есть в Украине довольно скромный и странно забытый тренер, Александр Петраков (никаких достижений, просто скромно выигранный чемпионат мира u-20 (сарказм....) Мне просто интересно, его что, религия не позволяет назначить ? Хотя я наверное что-то упустил, ведь Петраков видимо ни чей не кум.... а это конечно реальная проблема для того, чтобы попасть в сборную

ViAn сказав...

Ну, за молодіжку зіграли лише Забарний, Булєца і Циташвілі. Лєднєв не грав, Сирота також. Ротаня активно намагаються розкрутити. Хоча як тренер він поки дуже слабкий. Ні гри, ні результатів. Та й склад достатньо обрізаний, бо багато молодих гравців зараз у першій команді.

ViAn сказав...

Я так зрозумів, що Бурда вилетів знову. І тому запас міцності по захисникам у нас просідає. При тому, що Попов теж схильний до регулярних мікроушкоджень, які вибивають його на тиждень-два. Тому ще один гравець в центр захисту - наразі критична потреба. Бо Кендзьору треба продавати. Через рік він піде вільним агентом.

Стас сказав...

ViAn ,для того чтобы его продать,нужно желание купить поляка за сносные деньги.Есть у какого клуба такое желание? Сумливаюсь.Центр защ? Да.Но вот что-то мне подсказывает что никто не хочет тратить деньги!От слова совсем.Вон молодёжь ставит на это позицию будут и конечно выступления в ЛЧ никакого не будет.Ибо как говорил БГ хотелось в рай да чтоб без сдачи...Потом конечно снова в провале обвинён будет главный тренер...

ViAn сказав...

Стас, ставити молодь - нормально. Я взагалі хотів бі побачити на якій позиції грав Бурда. Бо ж захист був Вантух, Бурда, Попов, Миколенко. І не факт, що
Бурда був в центрі. Але Забарний - безумовно резерв якісний. Динамо більше потрібний лівий-центральний. Бо Шабанов, як по мені, слабкий для основи тактично. А Сирота сирий. Його ще треба вчити. Забарний куди якісніше гравець. Це знову таки суб'єктивний погляд. Так, є моменти, але у 18 він точно краще готовий, ніж Сирота у 20. Плюс Алібекова награвати можуть. У нього є перший пас, сильний пас. Луческу видніше. Плюс, Суркіси ж виграли 370 млн у Печерському суді)) Черговий суд. Правда їх ще буде багато. Та зараз мова про те, що Бурда порвав ахіл. І що пара Бурда Попов була достатньо йомовірно, можливо оптимальною за рівнем. Хай і без лівої ноги. А тут таке. Здоров'я Микиті, але до весни він не помічник.

Стас сказав...

ViAn,почему-то кажется что Бурда нам уже совсем не помощник! Потом с теми темпами что ты описал...Наш турнир сегодня это ЛЕ.И то до плейоффа первого подходящего. Надежда на чудеса от Мирчи? Чудес на свете не бывает.Следущим тренером ДК снова станет динамовское сердце!И произойдёт сие даже быстрее чем ты думаешь...

ViAn сказав...

Стас, наш турнір буде той, куди команда проб'ється. Шанси на ЛЧ є. АЗ - не Аякс. Гент чи Рапід - не Брюгге. Молодь Динамо достатньо якісна. І в хорших тренерських руках буде прогресувати. Сумно, що для цього покоління було втрачено 3 роки тренерами рівня Хацкевича. Зараз ми б мали цю молодь куди вищого рівня готовності. І це точно була б готова до ЛЧ команда. Цілком можливо, що з першого місця в чемпіонаті. По Луческу і терміну його перебування в Динамо я б взагалі не поспішав. Ми не знаємо те, про що домовились Суркіси і Луческу. Але якщо трансферів досі немає, то значить така домовленість була.

Leonidas B сказав...

Что ж опустили испанцы Андрея Николаевича на землю, да и нашу сборную. Началу разгрома решил первый гол, после него Украина превратилась в статиста, которому отгружают удары по всем частям тела. Проиграли психологически, физически, ментально, в классе, контроле мяча и командно. Пятову спасибо за многолетний труд, но ему уже требуется сменщик , может и правильно что его Шевченко поставил, воочую увидел его грехи, теперь Лунина пора ставить, пусть перед Евро шишки набивает и опыта набирается. Также остальным старпёрам тоже пора на выход - Коноплянка, Марлос, вечно перспективному Коваленко, Мораэсу. Нужна свежая кровь. Ну и так если хотят учиться, то такое поражение во благо. Спасибо Испании за урок.

ViAn сказав...

Леонід, я думаю, що головна проблема в обраній тактиці на матч. Із таким складом намагатись грати на рівних з Іспанією - глупість. По суті Тимчик і Михайліченко залишились одні проти подвійних флангів суперника. І ще й яких флангів. Ярмоленко і Яремчук в оборону не відпрацьовували. Безумовно і центр поля провалився. Харатін не замінив Стьопу. І взагалі для мене так і залишається загадкою ця регулярна ставка на Коваленко. Який не грає і давно не відповідає рівню Збірної. Але вперто запрошується. Хоча в негативному результаті по суті він лише не закрив зону при 4 голі. Що з Швейцарією, що з Іспанією легко було побачити, що потрібна швидкість. І важкі Марлос, Яремчук... вони цікаво виглядають при позиціному нападі. Тоді як Циганков і Супяга - саме для швидкісної гри люди. Але ми побачили Коваленко... Ну, то таке вже. Тренер помилився із тактикою, бо чомусь вирішив, що цей склад може зіграти на рівних з Іспанією)) От і отримали))

Leonidas B сказав...

Слишком тяжёлая сегодня команда, ритм потерян, скорости добавить не могут. Цыганков сегодня играл как старый пенс. Думалось что после перерыва добавят но нет, абсолютно не было никакой свежести. Большие паузы для Динамо никогда не были в помощь, даже и при ВВЛ. Буя запорол на два матча вперёд.

Leonidas B сказав...

Пока не видно за счёт чего Динамо обыграет АЗ, плюс такие проблемы в обороне, от Десны трёшку вполне могли схавать будь ихние игроки помастеровитее.

hunter сказав...

Играли слишком медленно,но Караваев это первая лига ни одного точного паса что он делает в команде?

Стас сказав...

Где тонко там и рвётся! Попов,Тымчик...Так не хочется тратиться на толкового центр защя,а...Команда нынешняя просто недоукомплектована и рваться будет там где тонко.А ведь ещё не начались еврокубки...

Parker сказав...

Привіт усім!
Не зважаючи на сумні звістки з лазарету, вчорашній матч мені сподобався. Поясню: окрім двох моментів Бутківського у першому таймі "Десна" не створила нічого. Натомість "Динамо" мало значно більше якісних моментів. Просто перегляньте матчі минулого сезону, в якому ми маємо негативну статистику очних зустрічей. При чому це все було абсолютно закономірно. Вчора "Динамо" мало незаперечну перевагу, матч нагадував ігри усіх інших команд з "Шахтарем", коли суперники гірників зосереджені виключно на захисті власних воріт. Так, вчора не пощастило, в такій грі Супряга не дуже корисний, адже для його швидкості прото бракує простору. Думаю, що потрібно було значно раніше випускати Соля. Також міг би допомогти дискваліфікований Бєсєдін, який непогано почуває себе серед щильного захисту суперників. Але маємо те, що маємо.

З повагою Parker.

Oleksii сказав...

там пишуть про 19чного хавбека з Корінтіансу на перегляді у нас...
хоча ЦЗ треба як ніколи, але мабуть лише після результату з АЗ

Стас сказав...

Красников говорит что в нынешнем ДК собраны достаточно средние ироки и что без хороших сильных трансферов ДК не соперник Шахтёру в родном чемпионате...ЛЧ подвисает...Для кого-то это секрет большой? Или ждут чудес небесных от Луча?Ну,ну,ждите,ждите!)))

Leonidas B сказав...

Если пройдём АЗ, то только за счёт может лучшей физики и за счёт ошибок соперника. По первому тайму бодаемся как можем. Если не Шапаренко то думаю уже бы АЗ летели, пока он лучший в команде, пару раз де Пена совершил классных отборы.

hunter сказав...

Судя по 1му тайму нам действительно нечего делать в ЛЧ,трусливая игра- будто не с AZ a c Барсой играем

ViAn сказав...

Я тільки прилетів. Матч буду дивитись у запису.

Леший сказав...

Цыган и его фарт... хотя за Шапаренко я почти перестал его ненавидеть... почти...

Leonidas B сказав...

Всех с победой! Согласен с Лешим, Луческу выиграл этот матч на фарте и тренерской чуйке. Вернул в игру Родригеса и тот забивает важные мячи, заставил поверить в себя Шапаренко и Николай в ряде матчей всегда лучший в составе Динамо и сегодня забил. После первого гола появилась больше уверенности, стали лучше контролировать мяч, лучше цепляться, но проблемы никуда не делись - Сидору нужно замена не тянет в плане скорости, хотя во втором тайме каши не испортил. Угадал Луче и с Забарным, тот для дебюта сыграл очень и очень. Ещё раз с победой, ЛЧ стала ближе но легко со следующим соперником не будет, может и тяжелее придётся. Всех ещё раз с победой!

Leonidas B сказав...

ViAn привет! Ты всё же ближе всех к информации, что там с Цыганковым, Дуэлундом и Циташвили, пропали с радаров и никакой информации, если по Цыганкову можно догадываться то что он не в форме, а что по остальным?

ViAn сказав...

Знаєте, подивився вже 70-т хвилин матчу. Що можна сказати? АЗ взагалі нічого в цьому матчі поки не створило. Таке враження, що у їх тренера не було плану на гру. Стратегія гри у вільну зону на форварда дала результат 2 рази на 35 і 39 хвилинах. Коли Боаду вривався у вільну зону. Але його успішно блокували в завершальній стадії. І все. Тоді як у Динамо був момент на 44-й хвилині у Буяльского забойний. І взагалі тактично Луческу грамотно побудував гру. Другий тайм поки взагалі цукерочка. Якісне вривання у вільні зони. Моментіще Супряги, який Влад створив самостійно протаранивши оборону на швидкості. Поки я бачу повну тактично грамотну перемогу над командою із швидкісними, індивідуально сильними гравцями, яким не дали можливості розігнатись.

ViAn сказав...

Леонід, я взагалі тиждень не відкривав інтернет. Повністю інформаційно відпочив. Тепер спробую щось дізнатись, подивитись. Але це буде завтра)))

IllyaGIP сказав...

Мені матч дуже сподобався. І такий перебіг подій доказує, що нинішній тренерський штаб добре розбирає суперника і готує команду маючи певний план дій на гру. Це ж прекрасно. Наступний раунд складатиметься з двох матчів?

Leonidas B сказав...

IllyaGIP , 23 в Бельгии, 29 в Украине.

Виталий сказав...

Доброго всем дня! Вспомнился комментарий после игры с "Барселоной" в 1997, одного из футболистов Динамо, о том, что Лобановский досконально все разобрал, рассказал, как играет соперник и что должен делать каждый из футболистов. Все очень просто, когда ты понимаешь как играть, когда ты доверяешь тренеру, когда ты чувствуешь уверенность в своих силах и возможностях. Надеюсь Луческу внесёт этот очень важный компонент в команду.

IllyaGIP сказав...

Спасибо

Стас сказав...

Пишут будто бы мы хотим вернуть в ДК Драговича...Уж не знаю если он на сегодня такой же как и в своих играх за нас то я был бы не против.Во всяком случае покупка центр защя очень напрашивается.

ViAn сказав...

Стас, у Драговіча не все так добре в Німеччині і Англії було. Однак, не можу казати, що він там взагалі не грав. В основній обоймі він був стабільно, що в Байєрі, що в Лестері. Та прогресу він там не отримав. Тобто не додав. Досвідчений гравець, який знає Динамо. Впевнений, що він дасть нам запас міцності. Плюс є перший пас. Досвід його Попову, Забарному і Сироті потрібні. Є що передати. Та тут питання в іншому. ЗП у австрійця достатньо висока. Це все про історію із рівнем заробітних плат в Динамо. Прихід його буде говорити про те, що стелю треба буде всім піднімати. Прийде він тільки під ЛЧ. Але новина хороша.

Стас сказав...

Вроде пишут о аргентинском левом заще на наш интерес к нему.Готовятся таки продать Миколенко? Но это такое... Я всё таки жду игрока в центр поля на замену Сидора!

ViAn сказав...

Стас, травма Бурди багато чого зломала. Травма Тимчика також додала головної болі. Але скоріше за все на вихід іде таки Шабанов. У всій цій історії взагалі важка історія із тріо Родрігес, Цитаішвілі і Циганков. Родрігес стабільно грає і забиває. Цитаішвілі грав, але нічого не показував. По суті Родрігесу він точно програв. І шанси на те, що Гіо піде в оренду дуже високі. Садити на лавку Циганкова, коли він здоровий, - глупо. Він на порядок сильніший за всіх гравців нашої групи атаки разом узятих. Тому продаж Кендзьори відкладається. Будуть намагатись його перепідписати. Зрозуміло, що і Дуелунд буде проданий чи відданий в оренду. Не вписався чи не готовий. Але на місце атакувального півзахисника пошуки йдуть. Клейтон, Вітіньо. Шапаренко схоже забив собі місце в старті у Луча, як і Тимчик. Впевнений, що шукають опорника, центрального захисника і атакуючого півзахисника. Плюс Родрігеса і Вербіча у тому, що вони грають на декількох позиціях. Але поки для мене найбільші питання - чи продадуть Циганкова, чи віддадуть в оренду Цитаішвілі, якщо Віктор залишиться?

ViAn сказав...

І я приєднуюсь до вітань Станіславовича із проходом Загреба. Епічна була гра після минулорічних 0:4.

Стас сказав...

ViAn ,вроде о Караскале пишут на наш счёт,но не верю я.Скорее с ЦСКА побольше деньжат сбить хотят и не более того.Если Луч затащит ДК в групповой этап ЛЧ,то я не верю в то, что он не попросит усиления!ИМС попытается конечно спрыгнуть с темы,но так Луча он не удержит.

ViAn сказав...

Стас, ми не знаємо про їх домовленності. Насправді гравців дуже багато. І молоді талановитої багато. Важливо зробити конкурентний для групового етапу ЛЧ склад. Поки все сиро. Основа не награна. Травми. Передбачити основу Луческу може тільки він сам. Трансфери - далеко не все. Вивести на більш високий командний рівень - важливо. Поки є результати у вирішальних матчах. Та Десну ми не перемогли. Це негативний показник. Я матчу не бачив. Подивлюсь у запису. Підсилення потрібне на нашу думку. Але ми не Луческу.

Стас сказав...

Что-то мне подсказывает Витя Циганков больше не хочет играть в ДК и ждёт своего трансфера.

Leonidas B сказав...

Микки тоже уже по ходу усё Удалил данные из инсты что он динамовец, ждёт наверное с дня на день трансфера?

hunter сказав...

Жалко что датчанин уходит,все таки парень с головой и молодой,но решение за тренером

ViAn сказав...

Стас, Циганков сьогодні займався з першою командою і стегно у нього тейповане. Я б не поспішав з висновками. Він вихованець і Динамо для нього - не пустий звук. Він же віце-капітан, найбільший актив атакувальний на сьогодні.

ViAn сказав...

Дуелунд також сьогодні тренувався з першою командою. Иому я б не поспішав з ним прощатись. Це може бути оренда. Скоріше за все емоційний момент молодого хлопця.