неділю, 19 липня 2020 р.

Очищення? Почніть з себе!!!

  Весь день провів у дорозі. Тільки нещодавно потрапив до дому. Зрозуміло, що відео матчу не бачив. І, як розумію, зберіг багато нервів. Думав, що подивлюсь, але зараз точно знаю, що робити цього не буду. Більше за все мене цікавили післяматчеві коментарі однієї людини. Хоча, може і двох. Прокоментували обидва.


  Ігор Михайлович сказав, що треба подумати. Що так бути не може. Цілком погоджуюсь із тим, що у такому матчі Динамо зобов'язано було здобути перемогу. Переконливу чи ні - не суть важливо. Треба було вигризти, якщо не виходить виграти. Та я знову бачу лише 2 заміни. І це при тому, що на лавці повно атакуючих гравців. Той же Дуелунд давно довів свою майстерність. Але чомусь він і далі не грає. У півфіналі КУ він був кращим на полі. Всі його партнери, майже всі, окрім Соля, які у тому матчі зіграли далеко не видатну гру, вони стабільно отрримують практику. А Мікель навіть 10-15 хвилин не отримує. Тренерський штаб не вміє керувати командою. Не може підготувати. Не може змінити матч, який розвивається за поганим сценарієм. Особисто я не бачу малюнку гри, змістовності, футбольну філософію. У який футбол грає цей тренерський штаб? Які основні принципи, схеми, тактичні особливості? Є лише набір непоганих гравців, з яких цей штаб не може зліпити боєздатний колектив.
  Льосік, як виражається Стас, був самим собою. Типовим. Немає часу на роздуми. Багато роботи попереду. Регламент. Колос відпочивав. І все те ж саме про висновки. І жодної самооцінки. Жодного вибачення. Навіть офійіна сторінка фейсбука Динамо публічно написала, що "Провальний сезон завершено". Тренер, який провалив цейс сезон, повинен дійсно говорити про очищення.  Саме очищення - головна філосовська теза Михайліченка сьогодні. Тільки треба казати правду. Казати, що потрібні системні зміни. Інші менеджери: інший спортивний директор, інший генеральний, інші люди в селекції. Потрібно змінювати і очищувати всю вертикаль. Люди сидять тут десятками років. У багатьох доволі нехіла зп. Зрозуміло, що хто ж піде з таких умов. І саме Олексій точно не хоче йти, не хоче втрачати свої 20-30 кусков у твердій валюті щомісяця. А ви б відмовились? Не думаю.
  Я не вважаю сезон провальним. Він логічний. Він підтвердив лише те, що потрібні корінні зміни. Не прибирати гравців. Не вішати все на них. Вони, безумовно, також винні. Але головна проблема - відсутність сучасної системи. Все пахне нафталіном.
  Дякую заувагу!

8 коментарів:

Leonidas B сказав...

С Михой или без, нужно определяться в течении этой недели, через две недели нужно уже лететь на сборы. Что-то комментировать не имеет смысла, просто ждём что порешает Михалыч. По крайней мере новому тренеру нужно будет определиться с набором игроков на следующий сезон. Так что времени в обрез. Ждём!

Vitos сказав...

Походу Михайличенко остаётся до плей-офф ЛЧ, вообщем те же грабли что и с Хацкевичем...

Parker сказав...

Привіт усім!
Ну що ж, справедлива оцінка роботи Михайличенка та його тренерського штабу. Дуже хотілося б, щоб далі були й інші функціонери клубу.
Ну і, звісно, інтрига в тому, хто очолить команду та готуватиме її до нового сезону. Активно форсять кандидатуру Скрипника. Відповідно, від кандидатури ГТ буде залежати кадрова політика: ті, хто потрібні/не потрібні одному тренеру, не обов'язково є такими для іншого.

Нас чекає цікаве міжсезоння...

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Спробую сьогодні написати свої варіанти. Всім відомо, що я давно про це пишу. І повторюватись важко. Про багатьох написав раніше. Може хтось із них очолить Динамо зараз. Писав вже, що Мирослав Клозе офіційно пропонувався Динамо як тренер. Був час. Були переговори. Клозе дуже хотів очолити саме Динамо. Але місяць тому він став помічником головного тренера Баварії у першій, основній команді. Тому важко буде його звідти витягнути. Найлегші креатури - Ребров і Скрипник. Це перші, хто приходять на думку.
Але все ж звільнення Міхи - плюс. Та не стану приховувати, що вважаю, що це було сплановано ще рік тому. Тобто Льосік знав, що приходить до кінця сезону.

Стас сказав...

ViAn ,я бы даже не удивился тому,что Лёсик совсем не горел изначально быть пожарником.И согласился лишь по тому что изначально знал что он очень временная кандидатура.До конца сезона и не более того.Причём при любых раскладах.В предверии твоего сегодняшнего материала,я бы на твоём месте написал и отех игроках,которые предположительно могут стоять на выход.

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
hunter сказав...

Может он и знал,но не думаю что Скрипник специально играл на ничью- не тот он человек.Пошла инфа о Белице и это к лучшему,не ручной он,но в нашем болоте все может быть.А Ваше мнение???

ViAn сказав...

Так, Бієльца і мій основний кандидат.