четвер, 9 липня 2020 р.

Мерзенна перемога...

Хотілося б написати про цю перемогу щось позитивне. І дійсно, трофей взяли. ЛЄ на осінь гарантували. Радіти б. Бо для цього Динамо ЛЧ недосяжна, нажаль. Саме за рівнем гри. Хоча команди із куди більш скромним складом у ЛЧ здобували високі результати. Просто там була єдина команда з гравців і тренерського штабу. А у нас… Взагалі від матчу залишилось мерзенне відчуття. Від гри команди. Від тренерських рішень. І, безумовно, від суддівства.

Нажаль, але таке жахливе суддівство, як у матчі фіналу, змушує про себе казати. Довгий час думав, що це просто низька кваліфікація. Але ряд рішень, вкрай однобічних, змусили змінити думку. Я б почав із найпростішого. Буяльський веде боротьбу в штрафному майданчику, намагається проштовхнути, але в боротьбі його штовхають у спину. Це не пенальті, це боротьба. Але без жодних сумнівів Катерина Монзуль підлітає і показує жовту гравцю Динамо. Тобто рішення, що він малював. Нормальне рішення. Нормальна жовта? Безумовно. Має право. Але перший тайм, гравець Ворскли у боротьбі із Кенджорою відверто малює пенальті. Рішення судді? Малював Коне. Чи дана йому жовта? Ні. Логіка.
Казати про брутальний фол того ж Коне із ударом в спину на Вербіче, на точці, з якої Циганков забиває. Рішення? Фол з боку Вербіча. Як? Де там можна побачити фол з його боку? Монзуль бачить все. Рішень у другій частині було дуже багато. Це все очевидні рішення не на користь Ворскли. Це рішення проти Динамо. Навмисні рішення. Декілька кутових. Штрафні. Не зарахований гол. Мерзенне, замовне суддівство.
Стосовно гри Динамо, то я не побачив ні високого темпу, ні агресії, ні бажання тренерського штабу здобути перемогу в основний час. Що казати? При наявності величезної кількості гравців у заявці проведено лише 3 заміни. Русін і Дуелунд точно додали б швидкості. Але вчергове тренерський штаб показав свою слабкість.
Результат є. Він дає команді гарантії євро кубкової осені. Але перспектив із цим тренерським штабом я не бачу.

Дякую за увагау!

18 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Я б не казав про суддівство, адже "Динамо" не напружилось настільки, щоб забезпечити собі впевнену перемогу. Ви правильно зазначили, що команда не продемонструвала ані швидкості, ані тактичних навичок, ані бажання викладатися.
Щодо підсилення в особі Русина: не впевнений, що він чогось би додав у грі, а от втратити у цілісності в атакувальній ланці могли б. Дуелунд - можливо, тут шансів на підсилення трохи більше.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Я вот удивляюсь автору сего материала...Русин...Ну,сколько можно говорить о том,что на данный момент центр форвардов у ДК нет! То есть номинально,они есть,а по существу играет Вербич.Для ДК этого Русин не тот тип форварда что нужен этой команде.Меня многие могут спросить,а почему Назар столько за молодёжку ДК забивал и вообще...?А я не постесняюсь напомнить нашему брату болельщику,кто тогда создавал эту молодёжку.Какой стиль игры был...Если бы испанцы продолжали работать в ДК,а один из них был бы главным тренером взрослого ДК,то тогда мы все могли бы воочию наблюдать,а зачем Руин на поле.И играл бы именно Назар потому как он под тот футбол был бы заточен.Заточен изначально.А если ты всё время меняешь тренеров да ещё и под разное направление и под разный футбол,то ты никогда до толку не доведёшь тот путь что должен пройти относительно безболезненно игрок от академии ДК через молодёжки и вплоть до взрослой команды.От того и зависают непонятно динамовские молодые игроки.Вот по этому пока не знают куда девать очень талантливого Булецу.По этому не понятно что будет с Ледневым...Руководству ДК нужнось думать о результате на длинную,а не заниматься хаотичными сменами тренеров.Да ещё и на эмоциях.Хотя мои слова и не отменяют того факта что с Лёсиком эту команду руководству ДК не выстроить.Если конечно Алексей будет продолжать работать в клубе в качестве главного тренера.Но,это лично моё мнение.У руководства клуба оно скорее всего противоположное моему.

ViAn сказав...

Parker, добрий день!
Я ж висказав свою думку. Суддівство просто мерзенне. І спеціально думав, що це низька кваліфікація. Але чим ближче до фіналу, тим легше побачити, що вся бригада виконувала замовлення. Яке? Дотягнути до серії пенальті. Впевнений, що якби Динамо забило такий гол, який не можна було б не зарахувати, то у наші ворота поставили б пенальті. Дуже вже кричущі помилки. І всі в один бік. Легко можу знайти декілька десятків помилок. Різне трактування одних епізодів.
Гра у виконання Динамо була також мерзенною. Але, допускаю, що гравці знали правду, що їм не дадуть виграти за грою. Тому берегли сили на пенальті.
Так само можна сказати і про тренерський штаб. Мерзеннатактика, керування грою слабке. Це типово. Але, знову допускаю, що знали про те, що є рішення зверху дотягнути до пенальті.

ViAn сказав...

Стас, я просто думаю, що свіжий Русін, яким би він не був, точно за 30 хвилин дав би більше користі, ніж втомлени Вербіч після 90-та хвилин гри. Те ж саме про Дуелунда. Свіжі ноги - свіжі ноги.
Стосовно Михайліченко, то все більше іде інсайдерської інфи, що в новому сезоні буде інший тренер. І, за моїми відчуттями, це буде Скрипник. Але я готовий помилитись на користь Пепа в Динамо. Або Почеттіно. Це шутка, ясна справа. Але факт є такий. На 99% буде інший тренерський штаб.

Стас сказав...

ViAn ,Скрипник самый прямой и доступный вариант.Не обязательно что правильный.В лучшем случае выстрелит быстро,и потом...Его попросят.По мне так нужон иностранный спец.Причём подстроенный изначально под тот футбол, что пытался его культивировать Ребров в ДК.Даже если год-два ДК не возьмёт первого места,но построит систему, что позволит в дальнейшем продавать свою молодёжь с прибылью для клуба... и тогда,кое кому не придётся избираться в раду с помощью За Жопу! И даже не придётся отвечать на неудобные вопросы о,якобы гражданской войне в Украине!Хотя,возможно,это мои просто больные фантазии и не более того.

ViAn сказав...

Стас, про системного іноземного тренера я пишу давно. Тому побачимо як воно буде. Сосовно Скрипника, то цілком реально він тренер системний. Просто можливості Зорі і Динамо різні. Там важче побудувати системність.

Parker сказав...

Привіт усім!
У продовж теми заголовків - "Мерзенна нічия". Команда в черговий раз зіграла дуже слабко. Знову слід нарікати на півзахист в контексті створення гольових моментів. Аналогічно відіграє свою роль відсутність якісного форварда - Вербич, звичайно, зробив дубль, але це не його робота. Проблема в тому, що вінгер Вербич на позиції ЦФ виглядає значно переконливіше ніж усі наявні нападники.
Караваєв не є заміною Миколенка, навідь попри те, що після його удару забив Вербич. Взагалі не розумію, кого зі умовно основного складу може повноцінно замінити Караваєв. Краще б награвали когось з молоді. Вони так само робили свої помилки, але була б хоча б перспектива. Заміну Сироти на Бурду не зовсім зрозумів - хлопчина грає достатньо якісно, як на свій вік та досвід. Шабанова, який заробив другий пенальті не посадять на лаву запасних?
Головне бажання - скоріше закінчити поточнний чемпіонат, адже він коштував вже стількох нервових клітин, як жоден розіграш до цього. Здається, провал Блохіна не виглядав настільки безнадійно.

З повагою, Parker.

Виталий сказав...

Доброго всем времени суток! Субъективно оценивая сегодняшнюю ситуацию в клубе, можно сделать вывод, что изменения должны быть радикальными и долгосрочными. Двадцатилетний период управления Игоря Суркиса привел к глубокой деградации. Хочу задать вопрос ViAn - какие события и действия могут изменить ситуацию? Есть ли в истории других клубов опыт выхода из подобных затяжных кризисов? На сколько болельщики в других клубах влияли или влияют на происходящее в команде?

Leonidas B сказав...

По коментам Михи игра команды пущена на самотёк, типа всё в ногах самих футболёров, задачу им поставили занять второе место, выиграть Кубок и вы уж посстарайтесь, роль тренера сведена к минимуму. Честно в будущее команды видится весьма пессимистичным, предполагалось ещё в 14 году в начале войны, что урежут финансирование, но чтобы так запредельно деградировало качество игры, наверное никто не рассчитывал. Время ИМС упустил когда можно было за эти пять лет перестроиться, взяв после ухода Реброва перспективного иностранного молодого тренера готового работать с молодёжью на перспективу. Сейчас Суркисы связавшись в политике с ОПЗЖ и Медведчуком по старой дружбе сильно рискуют подвергнуться позднее обструкции в обществе, пойдут разговоры о финансировании со стороны московии и т.д. Что дальше, поживём и увидим.

ViAn сказав...

Криза була у Ліверпулі. Так, для прикладу. МЮ вже давно у кризі. Те ж можна сказати про Арсенал. Мілан, так для прикладу. Прикладів достатньо. Найбільш наближений до нас - мясо. У них криза вже давно. Динамо перебуває в ситуації пошуків. І у нас були світлі моменти. Той же Сьомін при першому приході. Ребров і його 2 роки роботи. Це ж не так давно було. Але ІМС тоді не пішов на контакт із Ребровим. Впевнений, що мова про великі інвестиції тоді не йшла. Навпаки, пропонувалось очистити склад від людей із найбільшими контрактами. І зараз вже всі вони не в Динамо. Один Сідор ще залишився з тієї гвардії.
Вихід один - зміна менеджменту. Починаючи з позиції Резо Чохонелідзе. Інший спорт дир. Бажано брати професійних менеджерів. Німців, іспанців. Вибудовувати вертикаль і вектор розвитку. І стабільно працювати в цьому напрямку. Трененри нові залишаються в обраному векторі. Їх і підбирають під цей вектор. У нас тренер зараз, який 10 років не працював тренером. При цьому не вчився. Він їде на старому багажі. Тоді як футбол розивається стрімко. До тренера немає поваги у команді. Тому очікуємо на зміни.

ViAn сказав...

А по вчорашній грі. Браво Романов. Він і Монзуль відпрацьовують. Треба знайти пенальті там, де його не було. По суті ж Динамо в цьому сезоні судять лише ці 2 арбітри. Причому Романов на кубку був у ВАР кімнаті. І саме він не помітив чистий гол Шепелєва. Вчора він помітив пенальті при грі у м'яч Шабановим. Це при тому, що гра Динамо у першому таймі була знову жахливою. Але у другому напружились і дали результат, швидкості пішли, моменти, загострення. Та судді свою справу роблять. Там де тонко, там і рветься.

Стас сказав...

Leonidas B,давай уж прямо,руководство ДК в принципе не против при определённых обстоятельствах российских денег! Для болел ДК это хорошо но....На процентов 50.А для остальных граждан Украины...!Вот,чтобы народ немножко понимал что,собственно, происходит.ИМС,продайте клуб тем,кто в этом заинтересовал на длинную и тем,которые не зависят от российских денег.

ViAn сказав...

Ці всі роздуми про футбол і фінансування - глобальна філософія. Немає реально людей, які готові тягатись із Ахметовим на рівних в Україні на сьогодні. І це при тому, що Рінат по суті в економ режимі зараз фінансує свою команду. Впевнений, що легко може збільшити фінансування в 3-4 рази. Легко. А от ІМС дійсно тягне. І це дається важко. Тому ви чергу бажаючих вкладати стоні мільйонів євриків у футбол в Україні бачите? Я ні.

Стас сказав...

ViAn ,в особенности когда нет цели найти покупателя!Потому как за продажей ДК...Пустота!(((

Leonidas B сказав...

ViAn, сравнение с Ливерпулем, Миланом, Спартаком неуместно. ИМС своими делами роет могилу клубу так как не может или не хочет тут без разницы, правильно распорядиться ресурсами. После Шахты Динамо второе место занимает в Украине по величине ресурсов, а сейчас ещё три четыре клуба в Украине дают ему прошу извинения, проср-я с ресурсами гораздо ниже чем у Динамо.

Parker сказав...

Вітаю усіх!
Погоджуюсь з думкою про те, що поблема ДК не стільки у розмірі фінансування, скільки у якості використання цих коштів. Чомусь здається, що величезна кількість клубів з Нідерландів, Бельгії, Франції та й Німеччини витрачають плюс-мінус стільки ж, скільки й "Динамо".
А менеджмент у клубі дуже низької якості. Це й Резо, й Семененко - всі вони люди достатньо старої формації. Як власне й президент клубу. І що з цим робити я не зовсім розумію.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Стас, в реаліях сучасної України футбол - меценатство. І, якщо брати таке Динамо, щоб конкурувати в ЛЧ і здобувати золото, то це бюджет в 3-4 рази вище за сьогодняшній. Потрібні дорогі легіонери і власна молодь.

ViAn сказав...

Ми давно говоримо про те, що менеджмент в клубі треба змінювати. І треба багато всього змінювати. Але, змінити власника фізично неможливо. Для всіх ратующих бажаю подивитись на Дніпро, Одесу, Львів і Харків. А ще Кривий Ріг, Запоріжжя... Можна продовжувати довго список команд, які зникли. Карпати - свіжий приклад. Тому ми маємо право говорити про слабкий менеджмент. Та зміни не в наших руках. Нам залишається лише вірити. Ну, і говорити про це.