четвер, 2 липня 2020 р.

Ідея


Ця ідея крутиться у моїй голові вже достатньо давно. Хтось може сказати, що це дурниці. Знаю. Динамо зараз не в тому фінансовому стані. Зарплати гравців вже не ті, що раніше. Але є декілька прекрасних прикладів. Я про повернення Андрія Шевченко і Сергія Реброва назад в Динамо. Шевченко в цьому сенсі взагалі гравець, який майже оптимально вибудував свою кар’єру. Хтось розкаже, що перехід у Челсі – була помилка. Я так не вважаю. Просто розпочалась полоса травм. І тому на такому високому рівні стало важче себе показувати на найвищому рівні. Але 2 голи у ворота Швеції в Києві – кульмінація завершення кар’єри. Багатьом хотілось би на такому акорді все завершити. Матеріал цей я задумав написати ще до вчорашнього гола за Вест Хем Андрія Ярмоленко.


Доля Ярмоли в багатьох моментах є символічним прикладом. Він реалізував себе в Динамо. Став тут топовим гравцем світового рівня. Потім був Дортмунд, прекрасний початок і жахлива травма. Після Вест Хем і знову 2 змазані сезони. В кожному з цих сезонів є прекрасні моменти. В цьому – голи переможні МЮ і Челсі. Та от сам Вест Хем у цьому сезоні скотився на дно. Майже на дно. Вірогідність вилетіти достатньо висока. Андрій вчора зробив достатньо, щоб його команда заробила 3 бали і піднялась на 1 сходинку в турнірній таблиці. Та все ж все більш зрозумілим стає те, що на нього у наступному сезоні тренер розраховувати не буде. Будуть грати ті, хто куди більше підходить під англійську манеру гри. А от Андерсона і Ярмоленка чекають літні трансфери. Ці гравці занадто інтелектуальні для лондонської команди британського тренера Девіда Моєса.
Сама ідея повернення в Динамо Ярмоленко знаходиться на поверхні. Трансферна ціна суттєво впала. Гравець, який у Динамо майже ніколи не мав проблем із здоров’ям, чомусь регулярно вибуває на половину сезону всі ці 3 роки. Я не медик, щоб встановити причини. Та в 30 років життя у футболі точно не закінчується. Та якщо ти не заграв у Дортмунді, не заграв у Вест Хемі, то які команди тебе чекають? Середняки і аутсайдери Серії А, Ліги 1, Бундесліги і Прімери. При цьому доведеться суттєво знизити планку зп. Або умовні турецькі гранди. Які спеціалізуються на підписанні гравців із профілем Ярмоленко. Та це дорога в нікуди. Туреччина – місце де закінчується прогрес. Чи може собі дозволити таке гравець рівня Андрія? Ми ж знаємо, що він один із найкращих українських гравців за останні 10 років. Тому ІМС знайде гроші і на трансфер, і на зп. Впевнений, що тут точно не буде проблем. Ярмоленко в Динамо може повернутись на свій попередній рівень. Рік перед Євро дуже важливий в плані стабільної практики і здоров’я. В команду прийде досвідчений гравець. Саме вожаків не вистачає сьогоднішньому Динамо. Ярмола може стати гравцем, який потягне молодь за собою. Тим більше, що він може зіграти і в центрі нападу. Особисто я бачу тут одні суцільні плюси і для Андрія, і для Динамо.
Дякую за увагу!

7 коментарів:

Стас сказав...

Думаю, что сие врятли состоится.Разве ДК таки продаст Циганкова.Потом, что делать тогда с Цитаишвили? Мне кажется, что его будут пытаться наигрывать с прицелом выгодной продажи.И Наконец контракт придётся выкупать ибо молотобойцы его нам забесплатно не отдадут.И вообще нужно это всё самому Ярмоленко? Это тот ещё вопрос.Тем паче что Андрей захочет нехилую зарплату.А у ИМС сейчас с деньгами...

ViAn сказав...

Стас, я думаю, що ти також не повірив би свого часу у повернення Шеви в Динамо. А він повернувся. У Ярмоленко ситуація важка. У його команди також погана. І тренер по факту не бачить Андрія у складі. Трансферна ціна і зп для ІМСа не буде проблемою. Тим більше, що не така висока зп, в Динамо свого часу Андрій заробляв в 3 рази більше, ніж зараз. А трансфер буде не більше 10 млн євро. Цілком реально за такого гравця. Багато є теорій. Ярмоленко може зіграти в центрі нападу.

Стас сказав...

ViAn, возвращение Шевы в ДК считаю ошибкой.Причём ошибкой двойной.Вспомни какого форварда под Шеву пришлось с ДК выставлять!Центр форвард из Ярмолы как...Вобщем, ты понял. Не даст ИМС 10 лямой сегодня и сейчас за нынешнего Ярмолу.Да и с точки зрения бизнеса это врятли целесообразно.

ViAn сказав...

Стас, ну бізнес і ІМС - штука філософська. Він дасть за Ярмолу стільки, скільки треба. І зп дасть нормальну. Стосовно буде це помилкою чи ні... побачимо, якщо станеться.
Ще хотів сказати думки. Скоро матч із шахтою. Щойно закінчився матч МанСіті Лівер. Який же Пеп красава. Виніс Клоппа. Так і заявляють, що цей сезон ми провалили, але в наступному ми знову будемо за золото вести боротьбу. Переконливо Сіті довів свою силу. Та й перспектива складу. Фоден все більше стає лідером цієї команди. Але Михайліченко не Гвардіола. І це дуже сумно.

Parker сказав...

Вітаю, панове!
У вашій дискусії підтримаю Стаса - повернення Ярмоленка можливе, лише якщо його вартість буде плюс-мінус 5 мільйонів. Звісно, можна говорити про те, що потенційно можливий продаж Соля, оренда Русина, а на їх місце запрошення Ярмоленка. Та все ж Андрій більшою мірою вінгер ніж форвард. До того ж треба розуміти, що відсутні будь-які подальші перспективи продажу Ярмоленка.
Там он Браун Ідейє став вільним агентом і вік має приблизно такий же - 31 рік. Ну і профільний форвард. 10 голів у 31 матчі грецької вищої ліги за достатньо скромний "Аріс". Як на мене, це більш розумний варіант - по-перше, безкоштовно, по-друге, після Греції футболіст не розбещений високою платнею.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker ,как бы так тебе мягонько сказать,вообщем Ярмоленко ИМС,(если я правильно понимаю)считает и после ухода членом динамовской семьи.Чего не скажешь,скорее всего о Идейе.К тому же Ярмола украинец!Нет,в возвращение скурпулёзно просчитанной Ярмолы в ДК я не верю.Единственно ИМС может сердечно психануть и тогда...Правильно ли было бы это делать(если вообще это будет делаться)с точки зрения бизнеса и финансов в долгую? Мой ответ-нет.Но,решать не мне.

ViAn сказав...

Я скажу вам лише одне, що повернення Ярмоленка можливе. А все інше - наші думки. Наважливіше - повернення цілком можливе. Навіть в оренду із правом викупу.